Anlamadık!

Türk mü! Çalışkan mı! Yoksa Doğru olmakta mıydı sorununuz?

Ya da ne bileyim küçüklerinizi korumakta mı? Yoksa büyüklerinizi sayıp, sevmekte mi zorlanıyordunuz?

Belki de gerçekten sevmiyor da olabilirdiniz yurdunuzu ve milletinizi!

Ve belki de sırf bu yüzdendi bu ülkenin parsel parsel satılması ya da asırlardır kardeşçe yaşayan bu toplumun etnik kimlik ayrıştırma içine sürüklenmesi.

Ya da; Atatürk’ün işaret ettiği o “muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak” sözü müydü sizi rahatsız eden? Ve belki de yine bu yüzdendi Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet düşmanlarının çoğalması.

Hem ileri gitmekten neden bu kadar rahatsız oluyordunuz ki.!

Ya da bu vatan için milletine varlığını armağan eden 250 bin şehitin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinde neden “Ne mutlu Türküm Diyene.” demek sizin için bu kadar zordu!

Türktük ama biz!

Hem de dünyaya nam salan Oğuz Kaan’ın, Atilla’nın, Alp Arslan’ın, Osman Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmet’in ve Atatürk’ün torunlarıydık.

Kaldı ki!

Cumhuriyetin kazanımları olan fabrikaların satılmasından, çocuk tacizlerin yaşanmasından “bir kereden bir şey olmaz” deme cüreti gösterenlerin yöneticilerimiz olmasından, insanların çöpten yiyecek toplamasından, yolsuzluğun, hortumun gırla yapılmasından, yeri gelince Hdp’yi terör örgütü yeri gelince de o aynı Hdp’nin Dolmabahçe Saraylarında ağırlanmasından, hele hele Diyarbakır'da bebek katilinin okunan mektubundan değil de “Öğrenci Andımızından” rahatsız olan toplumdan mı “Yurdunu milletini özünden çok sevmesini, küçükleri korumasını, çalışkan ve doğru olmasını ve/veya Türklüğü savunmasını mı bekleyecektik!

Asıl tuhaf olan neydi biliyor musunuz?

Rum asıllı şarkıcı Fedon’un Türk olmaktan dolayı duyduğu gururdu. Yani Rum asıllı Türk vatandaşımız Milli Bayramlarda elinde Türk Bayrağı ile sokaklarda dolaşırken, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' diyebiliyorken, Atatürk’e olan sevgi, minnet ve şükran duygusunu kalbine sığdıramayıp vücuduna kazıtıyorken, Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetenlerin kulağını bahane ederek Milli Bayramlardan kaçıyor olması yada “T.C ibaresi ve Öğrenci Andımızdan” rahatsızlık duymalarının sebebini...

Anlayamadık!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01