Avcılar'da güzel şeyler oluyor...

Eveeet. Bugün iki gözümüzün çiçeği, canımız, bir tanemiz Avcılar'dan söz açmak isterim. Biliyorsunuz Avcılar uzun zamandır şantiye alanı gibi. Bunu bilmeyen yok. Marmara Caddesi'nden aşağı doğru bir yürüyorsunuz yürüyebilene aşk olsun... 

Elbette şikayet ediyor değilim. Yazının daha hemen girişine bakıp da; “Ya şantiye alanına dönmüşse ne var, hemen de eleştiriyor” diyenler olacaktır. Şimdiden peşin peşin söyleyeyim, hizmetleri eleştirmiyorum. Bilakis Marmara Caddesi'ne yapılacak olan hizmetin çok yerinde ve tutarlı olduğunu düşünüyorum. 

Ne yapılacak Marmara Caddesi'ne? 

Hemen ondan bahsedelim. Marmara Caddesi zaten bildiğiniz gibi eski belediye binasının olduğu alana değin trafiğe kapalı. Şimdi bu trafiğe kapalı olan alan uzayacak. 

Trafiğe kapalı olan alan Marmara Caddesi'nden teee Dr. Sadık Ahmet Caddesi'ne kadar inecek. Bununla da yetinilmeyecek cadde üzerinde tıpkı Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesi'nde olduğu gibi küçük bir tramvay yerleştirilecek. Bu tramvay Avcılar'ın bir başından, sahile kadar yolcu indirip, çıkaracak. 

Harika değil mi? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından edindiğimiz bu bilgiler beni ziyadesiyle memnun etti. Söz konusu hizmetlerden kendine pay çıkarmak gayretinde olan Avcılar Belediyesi'ne ise pek aldırış etmemek lazım. Sezar'ın hakkı Sezar'a, İBB'nin hakkı İBB'ye....

Üstelik sadece bu da değil.

Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt, Küçükçekmece güzegarhında inşa edilecek bir metro inşaatının müjdesini de verdi. İstanbul'da ilk defa şehrin ihmal edilen üçüncü bölgesi 4 yıl sonra metro ile tanışacak...

Dolayısıyla sadece Avcılar'da değil; Beylikdüzü'nde de, Esenyurt'ta da, Küçükçekmece'de de, Büyükçekmece'de de çok güzel şeyler oluyor.

Şüphesiz yıllar yıllar sonra İBB'yi CHP'nin kazanması da bahsi geçen bu CHP'li belediyelere hak ettiği hizmetlerin gelmesine rol oynamış olabilir.

Bugün hem Büyükçekmece sahilinde hem de Avcılar sahilinde yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çok yoğun bir çalışmasını görüyoruz. Buralar da inşaat bittiğinde bugün “şantiyeye döndü ya ortalık” diye şikayet ettiğimiz gayretler nihayet bulduğunda emin olun;

“Ne güzel oldu ya...” diyeceğiz.

Hani Ekrem İmamoğlu demişti ya;

“Her şey çok güzel olacak...” diye.

Hakikaten de her şey çok ama çok güzel oluyor...


İmamoğlu'na övgü

Avcılar'daki İBB çalışmaları vs derken bu çalışmaların mimarı olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan söz etmesek haksızlık olacak. 

Ekrem İmamoğlu bildiğiniz gibi 150 günde 150 proje başlıklı bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda bakıyorsunuz bir gün Avcılar'da bir gün Çekmeköy'de bir gün Beyoğlu'nda bir gün Şile'de diğer gün Çatalca'da. Hemen her gün ya bir kütüphane açıyor ya büyük bir tesis açılışı yapıyor ya Halk Ekmek Fabrikası'nı açtığı gibi büyük bir işletmenin açılış kurdelesini kesiyor ya da İstanbul'un herhangi bir noktasında halkla kucaklaşıyor. Özetle İmamoğlu hakikaten çooook çalışıyor.

Hatta kendisini takip eden ulusal medyadaki muhabir arkadaşlarımdan bu anlamda çok serzerniş alıyorum; “Ya abi adam hiç durmuyor. Paso sahadayız...” diyorlar. Onlar yoruluyor da İmamoğlu yorulmuyor mu? Mutlaka yoruluyor. Fakat bu yorgunluğuna değdiğine şüphe yok.

Gündemi belirliyor, manşetlere konu oluyor, sosyal medyada hemen her gün hakkında en çok tweet atılan isimlerden birisi olmayı başarıyor.

Bu yoğun çalışma ve tempo için bir İstanbullu olarak, hepinizin huzurunda Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ediyorum...

Akşener rüzgar gibi esti

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Esenyurt'ta saldırıya uğrayan partililere destek olmak maksadıyla ilçeye adeta çıkarma yaptı. Basın mensuplarına açıklama yapan Akşener, “Arkadaşlarımıza saldıran kişilerin kimliği belli, üye oldukları siyasi parti belli” dedi. İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Esenyurt'taki partililere saldıran kişilerin kimlikleri belli olmasına rağmen hiçbir işlem yapılmayacağını bildiklerini söyledi. Akşener, “Çünkü Türkiye'de hukuk yok, haramilerin, namertlerin, zalimlerin düzeni var. Bu düzeni yıkacağız” dedi.

Meral Akşener, Esenyurt'taki saldırganlara anladıkları dilde cevaplar verdi. "Şerefsizler" dedi "namertler" dedi. "2 kişiye 25 kişi saldıran alçak, korkaklar" dedi. Kitabın ortasından konuştu. Türkiye'de muhalefetin böyle cesur, "yumruğunu masaya vuran" söylemlere ihtiyacı var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Anıl Boduç Arşivi