Beraber yürüyemeyiz bu yollarda

Sadece sevgi bitti diye veda etmez insan, ölesiye severken gitmek fedakarlılığını da gösterebilmektir sevgi. Hasretlerimiz, özlemlerimiz son bulsun, hiç ayrılmayalım diyerek tanrıya avuç açarak yalvardığımız vakitleri unutarak gitmek gerekir bazen. Yaşanan öylesine güzel zamanlardan sonra, diz dize oturduğumuz, onca yıl sonra hem de... Kalamayız, kalamazdık! Kalsaydık, birbirimizin tükenişini, eridiğini görecektik. Bunu görmeye ne senin, ne de benim gücüm yeterdi. 
Hala birbirimizi çok seviyor olsakta,
beraber yürüyemeyiz artık bu yollarda...
***
Hatıraları, yaşananları bir anda silemeyiz, bunu ikimizde biliyoruz. Bundan böyle sana titrek sesimle, ıslanan kirpiklerimle aşk şiirleri okuyamayacağım fakat, hasret kokan satırların, şarkıların her mısrasında özleyeceğim seni. Ayrılık acısı gün be gün içime işliyor, baktığım herkes sana benziyor. Tesellisi yok şu kalbimin ağrısının, kahretsin! Avutamıyorum...
Her şarkı bizim için yazılmış sanki, özlüyorum. Sen benim hasretim, yol arkadaşım, sırdaşım, vatanım, sen benim gurbette garipliğimsin.
Bu ayrılığın sadece fiziki olduğunu sen de biliyorsun. 
Yarım kalmış birçok hayalimiz olsa da, bereber yürüyemezdik bu yollarda...
***
Kolay olmayacak, biliyorum. Sessizce ağlayacağız, birlikte olduğumuz günleri geceleri sayıp, hayıflanacağız birbirimizden ayrı geçirdiğimiz baharlarda, kışlarda. Bu ayrılığı  hayal bile etmemiştik oysa. Ellerin avuçlarımdan kayıp gitti. Sen benim kaybolan geçmişim, geleceğimsin. 
Herkes bizi ayrıldık biliyor, bedenen ayrı olsakta bizim hala birbirimizde olduğunu kimse bilmiyor. Beraber kurduğumuz hayalleri ve ıslanamayacağımız yağmurları düşünüyorum, içimi tarifsiz bir hasret yakıyor. Bekle beni! Yarın değil, hafta değil ama yıllar sonra da olsa bekle...Bir gün geleceğim! 
***
Dar vakitlere sığdırıyorum hayalini, özlemini... Şimdi, bu zifiri karanlık gecede tek başıma yürüyorum yorgun sabahlara. Zor geliyor ayrılık, ben gelmelerini sevdim, gitmeni değil! Ayrılığın bir gün bizim kapımızı da çalabileceğini hiç düşünmemiştik oysa.  Ancak ikimizde biliyoruz ki sevenler ayrılmaz. Biz bedende, duygumuzda, fikrimizde tek canız. Hayallerimizde bile beraberiz. Yeniden bir araya geleceğiz ümidimi hiç yitirmedim inan buna.  Hem de bu defa hiç ayrılmamacasına. Sabret! 
Sen benim hasretim, yol arkadaşım, sırdaşım, vatanım, sen benim gurbette garipliğimsin.
Yol arkadaşım, sevdiğim, sılam... 
Bugünlerde geçecek elbet kavuşacağız diyorum ya sana,
Zamanını bilemediğim bir süre için sadece,  hoş kal, hoşçakal...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi