Böylesine ilk defa rastlıyorum!

Bu yılın Eylül ayında abone sayısı 49.5 milyon olan telekomun yeni hizmeti ile tanıştınız mı? Geçtiğimiz günlerde dışarda ve meşgul olduğum bir sırada, çalan cep telefonuma cevap veremedim. Hepimizin yaptığı gibi, malum numaralara zaten cevap vermiyorum. Çünkü petek bakımcısından tutun, hastanelere kadar bir çok servis gün içinde sürekli arıyor.

***

Eve döndüğümde baktım iki kez aynı numara aramış. Bir de operatörden mesaj gelmiş;”Bir adet sesli mesajınız var, dinlemek için bilmem kaçı arayın, dakikası 99 kuruş”falan filan...Merak ettim elbet! Sesli mesaj bırakacak kadar önemli bir durum demek ki. Hemen mesajı dinleyebileceğim numarayı çevirdim. Telekomun yeni hizmeti ile böylece tanışmış oldum. Kampanyalardan bahsetmek ve bilgilendirmek için telefona cevap vermeyince sesli mesaj yollamışlar. Her taraftan zarardayız zaten, GSM operatörüne giden bir lira daha olsa batmayız elbette. Bir teşekkür ettim, bir teşekkür ettim ki içimden sormayın...

            ***

Esenler Otogarı ilk defa pırıl pırıl

Hep kötü şeyleri yazacak değiliz elbet. Uzun zamandır bir türlü fırsat bulup yazamadığım bir konu var. Ekim ayının sonlarında, yurt içi sınırları içinde seyahat etmem gerekti ve toplu taşıma kullanacaktım. Bu dönemde Esenler Otogarı kim bilir ne haldedir diye hayıflanıyordum. O berbat otogarda virüs kapacağımdan endişe ederek gittim.

Fakat o da ne? Otogar pırıl pırıldı. Her yerde temizlik elemanları dolaşıyordu. Yerlerde, alışık olduğumuz gibi basmaktan korkacağımız su birikintileri yoktu. Her otobüs bir görevli tarafından denetleniyordu. Hatta otobüs basamağındaki paspasla ilgili bir konuşmaya da şahit oldum.

Büyükşehir Belediyesine ve Ekrem İmamoğlu’na teşekkürü borç bilirim. Defalarca gidip”burası ne pislik bir otogar, İstanbul’a hiç yakışmıyor”diye söylendiğim yeri ilk defa bu kadar temiz gördüm.

            ***

Eski ehliyetlerinizi değiştirdiniz mi?

Hatırlatmak istediğim bir konu daha var. Yeni tip ehliyetlere geçmek için, 2020 yılının sonuna kadar tanınan süre için vakit azaldı. Kimlik belgelerinin değiştirilmesi için tanınan süre ise 2023 yılının sonu.

21 Eylül 2020 tarihi itibarıyla, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu”Hayat kimliğinle kolay”adı altında yeni bir uygulamaya geçildiğini açıklamıştı. Bu uygulama ile yeni tip çipli kimliklere sürücü belgesi bilgileri de eklenebiliyor ve ayrıca Sürücü Belgesi taşımak zorunluluğu ortadan kalkıyor. Ancak, sürücü belgesi bilgilerinin kimlik kartına yüklenebilmesi için, her iki belgenin de yeni olması koşulu var. Birleştirmek için de ayrıca ücret ödenmiyor.

            ***

Fakat,belgelerden birini kaybettiğiniz zaman yeniden çıkartmak için yüklenilecek maliyet şu anki rakamlarla 210 lira civarında. Bu uygulamaya geçmek isterseniz yetkili memurdan bilgi almanızı öneririm.

Sevgiyle kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi