Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Bu köşenin sebebi Babaoğlu!

Çatalca’da spor kulüpleri ile bir araya gelen eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Çatalca İlçe Başkanı Mesut Üner, AK Parti Çatalca Belediye Meclis Üyesi, Çatalcaspor Kulübü Başkanı, ENSAR Vakfı Çatalca Şb. Bşk, Çatalca Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı (Adamda amma unvan var yahu) Hasan Gökçe İhsaniye Spor Kulübü Başkanı Serdar Babaoğlu’nun sözleri karşısında nasıl şok olduysa orada bulunan herkes de aynı şoku yaşadı. Buna ben de dahil… “İnceğiz Mağaralarına çöktüler” diyerek cümlesinin devamında “Geçmişte bizlerin olan bu yerlere bizde mi çökelim” diyerek sert bir tavır ile ayrımcılık yapıldığını ifade etti. 
Hatta bu piknik alanı meselesini anlatırken birkaç defa da “İbrahim Yaren” ismini telaffuz etti. O sırada AK Parti Çatalca İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Yaren ve İnceğiz Mağaraları Mesire Alanı ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne ecrimisil ödeyen Mert Yapı ile bazı işlerde ortak olduğu da bilinen Muhammet Aykın bir anda savunmaya geçti. Yanlış algı oluşturulduğunu, piknik alanı ile ilgili İbrahim Yaren’in hiçbir resmi ilişkisi olmadığını falan ifade etti ama konunun da mahkemede olduğunu söyledi. O sırada Serdar Babaoğlu     “Ben İhsaniye mahallem adına konuşuyorum.     Siz nerenin ve kimin adına konuşuyorsunuz? Ben sizi tanımıyorum” cümleleri ile yine sert çıkışına devam etti. 
Buraya kadar yazdıklarım tam bir haber metni şeklinde oldu değil mi? Evet ne oldu ise sizlere     aktardım. 
Kendi düşüncelerime geçersek eğer, geçtiğimiz sene yüzlerce kişi ile İnceğiz Mağaraları Mesire Alanı’nda bir piknik gerçekleştirdik. Bu pikniğin amacı İnceğiz Mağaraları Mesire Alanı’nın pazarlık usulü kiralama yöntemi ile Orman Müdürlüğü tarafından Arnavutköy Belediyesine verilmesini önlemekti. 
Bu pikniğe vatandaşlarımız gelirken kimileri yanında erzak getirmiş, kimileri de verilen ikramları yemişti. 
Birkaç sevdiğim dostumun bizzat sponsorluk yaptığı bu etkinlikte, ayran mesela Aksoy Firmasından, yoğurtlar Çatalcamızdaki bir üretim tesisinden, ekmekler iki ayrı fırından, sucuklar da Mert Yapı’dan gelmişti. 
Salata, tatlı ve diğer asitli içecekler de yine sevdiğimiz dostlarımız tarafından temin edilmişti. Şimdi bazı dolamalar “Sucukları aldın, bak sana yazıyor şimdi” diyormuş. Kime?  
Bugün için Çatalca’da Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan İnceğiz Mağaraları Mesire Alanı İBB tarafından ecrimisil ile Mert Yapı’ya verilmiş. Daha sonrasında ise davalar açılmış… Ve davalar sürüyormuş. 
Mert Yapı ortaklarından Maksut Abbasoğlu arkadaşım olur. Bir hayli geçmişe dayanan arkadaşlık he! En azından 25 senesi vardır. Bugün için eğer çökme noktasında çökmüşlüğü varsa o alana biz ona da karşı dururuz. Ve bugün için teklifim bariz ortadadır. Eğer ki spor kulüplerinden alınan ve orman işletmenin kulüplere ve derneklere     “Giremezsiniz” dediği piknik alanları için de bir şeyler yapılabiliyor ise buyurun yapın. İnceğiz’de nasıl işletme devam ediyor ise yol gösterilsin, bizim bütün kulüplerimiz de aynı yolla işletmelerine devam etsinler. 
Ya da spor kulüplerine ve derneklere uygulanan ne ise aynısı İnceğiz Mağaralarına da uygulansın. Teklifimiz bu. 
Ancak gözlemlediğim kadarını söyleyeyim. İlçe Başkanı Mesut Üner bu işin üstesinden gelecek. Ben öyle görüyorum. Yeter ki kendisine Çatalcalılar olarak destek verelim bu konuda. Siyasi ayrım yapmadan. Piknik alanları konusunda atacağı her adımda yanında olduğumuzu göstererek. Hiçbir şekli ile kim  müdahale etmek ister ise istesin, bu konuda hiç yarenlik etmeden, Çatalca evladı olarak Çatalca’nın haklarını geri alacaktır. Dedim ya ben buna eminim. Ancak destek biz Çatalcalılardan gelmeli. Siyasi olarak oy vermekten bahsetmiyorum ha! 
Sanırım anlatabildim derdimi… Dün de dedim benim tek derdim Çatalca diye… 
Ben buradan piknik alanları konusunda benimle hem fikir olan, Çatalcaspor Kulübü Başkanı Hasan Gökçe’ye, spor kulüplerinin başkan ve yönetim kurulu üyelerine, sokakta görüp de “Helal olsun” diyen yüzlerce okuyucuma teşekkür ediyorum. Biz hiçbir zaman bireyselleştirmeden, toplumsal yararlara baktık, ve bakmaya devam edeceğiz. 
Ama vallahi birileri şu an AK Parti Çatalca’ya zarar veriyor. Yani birinci parti çıkacak, yüzde 
45- 55 gibi telaffuzlar ile diğer tüm seçmenleri de bir araya getirecekler. 
Hiç mi güzel tarafı yok yazdıklarımızın dimi? Fakat şu kadarını söyleyeyim, adamın soy ismine hayranım, her ne kadar bu aralar eleştirsem de! Şiirler, türküler yazılmış yar ve yaren adına… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi