Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Civciv çıkacak! 

Çatalca için yüzyılın projesi diyebiliriz. Yumurtadan civciv çıkartacaklar. Dur ama bu konuya gelmeden önce AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığı ile ilgili bir kaç değerlendirme yapalım.
Biliyorsunuz ki hafta başından beri ilçe başkanlarının görevden alınacağı haberleri aldı başını gitti. Yazdığım hiç bir yazıda "Selim Güçbilmez görevden alındı ya da alınacak" demedim. Sosyal paylaşımlarda da aynı dikkati gösterdim.
Ben sadece Çatalca ile hiç alakası olmayanların ilçe başkanı olmak için türlü türlü kulisler oluşturduğunu ve buna Çatalca halkı olarak müsaade etmeyeceğimizi dile         getirdim.
Ve bir paylaşımımda da "Çatalca için kritik 24 saat" dedim. Çünkü ortalıkta ve sosyal medya üzerinde gezen haberlere göre bir gün sonra açıklama yapılacaktı. Olmadı. Şimdi bugüne bırakıldığı söyleniyor ama ben buna da pek emin değilim.
Lakin AK Parti içinde Çatalca'da bir huzursuzluk olduğu aşikar.
Bana sorarsanız ilçe başkanı değiştirmek yine teşkilatın bileceği bir iş ama, eğer ben bu teşkilata çeki düzen vermek istiyor olacak olsam, meclis üyelerinden bazı isimler de dahil birçok ihraç gerçekleştirirdim. Parti içi muhalefete son vermek için tabi...
Düşünsenize partisinin politikalarının kendisine ters olduğunu söyleyen x kişinin o partide işi ne? Kaldı ki daha 2014'te AK Partili olmuş. Onun öncesi hiç yok. Kimi de var ki 10 yıl partiden içeri girmemiş gelmiş meclis üyesi olmuş. Kimileri ise neredeyse CHP rozeti takacak hale gelmiş ama en üst sıralarda AK Partide...
Bana göre eğer ki bir ilçede bir siyasi parti başarı bekliyor ise, yürütme, meclis grup toplantısı, yönetim toplantısı gibi toplantılarda olan biten tartışmalar da dahil, tüm konuşmalar sokakta herkesin ağzına düşüyor ise o ilçedeki siyasilerin içinden ayıklamalar şart olmuştur.
Selim Güçbilmez'in görevden alınmasını bekleyen herkes bir şokta yaşayabilir çok mutlu mesut olup, birbirine yarenlik de     yapabilir.
Ancak diyelim ki Güçbilmez görevden alınmadı...
Çok değil birkaç ay sonra bu adam zaten istifa edecek. Belediye Başkanı olma hevesi hala devam ediyor. Aday adaylarının içinde o da olacak.
Yani bu kararı verecek olan AK Partinin üst düzeyleri. İl başkanı da bu noktada önerici isim olacak.
Yoksa bizim Çatalca'daki dernek ya da oda başkanlarına kimse telefon açıp "Ahmet'i, Mehmet'i, Maksut'u, Mesut'u" sormayacak. Yani onlara telefon açıp "Ararlarsa isimimi verin" demek çare değil.
Kısacası AK Parti'de bir kaç ihraç olmadan Çatalca'da birlik oluşmaz. İhraç şart. İhracın şartları oluşmuş mu? Ne ihracı? Bu şartlar infaz yakar!
Ama AK Parti bu şekilde devam ederse Çatalca'da 2019'da CHP'de de aday değişeceği için en az 10 bin oy fark ile seçim         kaybeder.
Ama bir yıl var seçime daha... 
Gelelim şu projeye... 
Ve sonunda Çatalca için bir vizyon projesi çizdik. Çatalca denince akla bir şey gelmeli diyorsun ya hani... 
Ne kentiyiz? Ne kenti olacağımıza karar vermeliyiz... diyorduk ya!
Belediye başkanımız dün ne kenti olacağımızı resmen açıkladı
Hepimiz yumurtacı olacağız. Ama ilk yumurtacı Çatalca Belediyesi. Kuluçka işini belediye halledecek.
Sonra bize piliç verecek. Yanında yemini de tabi.
Hepimiz köylerdeki evlerimizin bahçesinde tavuk besleyeceğiz. Ve beslediğimiz tavukların yumurtalarını satacağız.
Küçümsemeyin sakın projeyi. Bugün yumurta üreten yarın neler yapmaz.
Haydi Çatalca hep birlikte yumurtacı     oluyoruz.
Anlaşılan o ki Başkan da emekli olduktan sonra kendisine de bir tavuk çiftliği kuracak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi