Festivalin ardından

Festival organizasyonu meşakkatli, stresli ve çok emek isteyen bir iştir. Festival öncesi hazırlıklar, festival süresince yapılan çalışmalar ve kontrolü elinde tutmak, her yere yetişebilmek güçlü bir motivasyon gerektirir. Ayrıca belediyenin tüm birimleri birbiriyle uyum içinde çalışmalıdır ki sonuç başarılı olsun. Sadece kültür müdürlüğü ekibinin ya da halkla ilişkiler ekibinin çabası yeterli olmaz. Çatalca Belediyesi 21. Erguvan Festivali’nde emeği geçen başta Belediye Başkanı Mesut Üner’i ve tüm belediye çalışanlarını gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum.

Emeğe her zaman saygımız sonsuz fakat ne yazık ki belediyenin basın birimi bu festivalde görevini tam olarak yerine getirememiştir. Festival öncesi Çatalca Belediyesi Basın Danışmanı ile görüşüp, festivali takip edeceğimi ve akreditasyonumu yapmalarını ilettim. Yani festival alanına giriş çıkışlarda sorun yaşamamak için bizlere verilen bir görev kartı vardır. Bu görev kartında adımız soyadımız ve basın mensubu olduğumuz belirtilir. Ancak ne yazık ki basın danışmanı arkadaşımız basın mensupları için böyle bir görev kartı hazırlamayarak (eğer hazırladıysa bana ulaşmadı) bizlerin burada görevli arkadaşlarla, özel güvenlik çalışanlarıyla yüz göz olmamıza, konser alanına girebilmek için kapılarda tanıdık birini bulup zorla, itiş kakış insanların tepkileri eşliğiyle içeri girmemize sebep olmuştur. Basın danışmanı arkadaşım, festival alanındaki görevliler bizim basın mensubu olduğumuzu nereden bilecek, alnımızda gazeteci yazmıyor ya onlarda işini yapıyor ve içeri girmemize izin vermiyor. Biz özel bir ilgi ya da protokol denilen yerde kendimize bir sandalye istemiyoruz. Biz gazeteci olarak festival alanının her yerinde özgürce dolaşıp görevimizi yapmak istediğimiz vakit konser alanına girip istediğimiz vakit çıkmak istiyoruz. Ancak ne yazık ki konser alanına sadece kapıda tanıdık birini görürsek girebildiğimiz için dışarı çıkmak mümkün olmadı. Bu festival de daha öncede yazmıştım şimdi de yazıyorum Çatalca Belediyesi Basın Birimi sınıfta kalmıştır. Basın Danışmanı olmak demek konser alanında kendiniz için kurduğunuz çadırda göbek atıp, belediyenin ve belediye başkanının sosyal medya hesaplarından haber ve fotoğraf paylaşmak değildir. Göbekte atın eğlenin bunu eleştirmek için yazmadım. Sizde eğlenin tabi ama işinizi de düzgün yapın.

Çatalca Belediyesi Basın Danışmanına ve basın birimi çalışanlarına soruyorum festival süresince kaç gazeteci arkadaşınızı misafir ettiniz? Festivali takip etmeye gelen kaç gazeteciyi karşılayıp burası sizler için hazırlanmış haber servisi yapabileceğiniz alanlardır ve bunlarda görev kartlarınızdır deyip uygun bir çalışma ortamı hazırladınız? Bu yıl Çatalca Belediyesi 21. Erguvan Festivali idi ve ben bundan önce belki 20 festivali de takip ettim hatta pek çoğunun da organizasyonunda bulundum. Başka ilçelerdeki benzer organizasyonlara katıldım. Ama basın mensuplarının hiç düşünülmediği ve umursanmadığı bir festival daha önce görmedim. Davet ettiniz davetinize icabet ettik. Davet eden basın birimi ise beni kapıdan içeri itiş kakış girmemi sağlayan halkla ilişkiler çalışanı ya da zabıta memuru olmamalıydı. Ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramı için meydanda düzenlenen çelenk sunma törenin de belediye basın birimi çalışanlarını da göremedim. Anladık festival yorucu da altı üstü beş altı günde sıkıverin dişinizi her gün festival yapmıyorsunuz ya… Bir zahmet erken kalkıp çelenk sunma törenini belediye başkanınızı takip etme lütfunda bulunsaydınız.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in o yoğunluk içinde bunları gözlemlemesinin pek mümkün olmadığını biliyorum. Diğer bir sıkıntı ise özel güvenlik mi organizasyon şirketinin çalışanları mı bilmiyorum ama insanlara karşı bu kadar kaba bir tavır sergileyen siyah giyinen adamlar halkın tepkisine neden oldu. Resmen orda bulunan halkı kovmaktan beter ettiler. Bağırmalar, azarlamalar, iteklemeler… Bu bir halk konseri ise halka yapılan bu terbiyesizlik neyin nesidir? Festivalin güzelliğine bu siyah giyinen adamlar gölge düşürmüştür. Göreviniz neydi halkın güvenliğini huzurunu sağlamak mı yoksa halkın üstünde gücünüzü mü göstermek mi ben pek bir şey anlamadım.

Festivalin ilk günü Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ile sohbet etmiştik. Festivalde bir huzursuzluk, kavga ya da taşkınlık çıkmasından, insanların zarar göreceği bir durum yaşanmasından çok endişeliydi. Bunun için üst düzey güvenlik önlemleri aldıklarından bahsetmişti. Çatalca Belediyesi 21. Erguvan Festivali’ni üzüntü ile anmamıza neden olacak çok acı bir olay da yaşandı. Genç bir kardeşimiz festival alanında (rahatsızlanarak düştüğü iddia edilen) bir kaza sonrası kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği haberini aldık. Bu yaşanan acı olay hepimizi derinden üzdü. Hayata veda eden genç kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerinede buradan sabırlar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi