Gerekirse kapısında yatarız

Çatalca Belediyesi’nin Aralık Ayı ilk birleşimi meclis toplantısından sonra Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ile belediye binasında karşılaştık ve daveti üzerine makamında kısa süreli sohbet ettik. Sohbetimizin içeriği Mesut Üner’in Çatalca için yaptığı ve yapacağı hizmetlerdi. Üner Çatalca'ya küçümsenmeyecek hizmetler getirdiklerine vurgu yaparken “Savaşçığım bu hizmetleri ilçemize öyle çok kolay getirmiyoruz. Hani Ankara'da kapılarda yattık deyimi vardır ya ben bunları bizzat yaşadım. İktidar partisinin belediye başkanıyız diye bakanlıklara gittiğimizde hemen görüşme yapamıyoruz. Bizim gibi ilçesine en iyi hizmeti getirmek isteyen bakanlıkların kapısını aşındıran onlarca belediye başkanı arkadaşımız var. Onlarda oradalar ve günlerce görüşmek için beklediğimizde oluyor. Bundan gocunmuyorum yanlış anlama biz ilçemize hizmet etmek için yola çıktık. Yeter ki ilçemize en iyi en güzel hizmeti getirelim gerekirse bakanlıkların kapısında da yatarız” dedi. Sohbetimizin devamında, bir önceki yazımı da yorumladık.

Deprem konulu yazımda olası bir depremde toplanma yeri olarak kullanılabilmesi açısından Millet Bahçesi olarak yapımı devam eden alanın bir an önce açılması gerektiğinden, eğer bir seçim yatırımı ise açılışını ne zaman istiyorlarsa o zaman yapsınlar diye yazmıştım. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, Millet Bahçesi’ni özellikle de sanayi bölgesine çıkan yolun hızlıca çalışmaları bitirip kullanıma açmak istediklerini ancak yüklenici firmanın BEDAŞ ile alakalı bazı sıkıntılarından dolayı henüz tamamlanamadığını ve Çatalca Belediyesi olarak konuya dahil olup bir an önce çözüme kavuşturulması için görüşmelerde bulunduğunu anlattı. Millet Bahçesi’ne seçim yatırımı gözüyle bakmadığını en kısa sürede tamamlanıp Cem Kara Yaşam Vadisi gibi Çatalcalının hizmetine açmak istediklerini söyledi.

Diğer yandan yapımına başlanan ve çok hızlı bir şekilde tamamlanması planlanan Atatürk Evi’nin bulunduğu alana Cumhuriyet Parkı yapılacağını ve bu parkında Çatalca’da yaşayanlar için güzel bir sosyalleşme alanı, nefes alacakları yeni bir yaşam alanı yaratacaklarından bahsetti. Atatürk Evi’ne ziyarete gelen engelli bir ziyaretçinin hiç zorluk yaşamadan kurmayı planladıkları hem görsel hem işitsel tanıtım sistemiyle rahatlıkla gezebileceğini paylaştı. Başkan Üner, ilk açıldığı zamanlarda Cem Kara Yaşam Vadisi’nin temiz tutulmadığı, bazı oyun malzemelerine zarar verildiğini, uygunsuz davranışlarda bulunan bir takım kişilerin olduğu üzerine çokça şikayet alırken artık vatandaşın kendisinin yaşam vadisine sahip çıktığını, temiz tutuğunu ve uygunsuz davranışlarda bulunanları uyararak vadiyi koruyup kolladıklarını gözlemlediğini anlattı. Vatandaşların bu sağduyulu davranışlarından dolayı çok memnun olduğunu daha güvenli bir ortamda aktivitelerini gerçekleştirmeleri için Cem Kara Yaşam Vadisi’ne ve açılacak olan Millet Bahçesi’ne güvenlik görevlilerinin hizmet vereceğini belirtti. Sosyal belediyecilik anlamında sosyal hizmetler birimi çalışanlarının büyük özveriyle çalıştıklarını, sağlık hizmetlerine ulaşamayan vatandaşların hastanelere ulaşımını sağlamaları dışında randevu alamayan kişilerin randevularını alıp, randevu günü hastaneye ulaşımının sağlayıp, hastanın muayene edilmesinden tekrar evine ulaşımına kadar sürecin tümünde hastaya destek verildiğini paylaştı.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner pek çok yaptığı ve yapmayı istediği projelerini anlattı, ancak kendisinin de benimde en çok önemsediğim eğitim konusundaki yaptıkları ve yapmak istedikleri konusunu anlatmak benim için son derece heyecanlı ve sevindirici. Öncelikle sınavlara hazırlanan öğrencilere alanında uzman öğretmenler ile Çatalca Belediyesi’nin adeta dershane hizmeti verdiğini, Çatalca genelinde tüm okullarda yapılan deneme sınavlarının hazırlanmasından, deneme sınavı kitaplarının teminine kadar karşılandığını, Çatalca Kaymakamlığı ve Çatalca Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte iş birliği içinde çalıştıklarını, katkı sunduklarını anlattı. Kültür Bakanlığı’na sundukları Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde yapılmasını planladıkları kütüphane projesinin onaylanması ile ilk önce yaklaşık 25 bin kitap ile başta öğrencilerin olmak üzere tüm Çatalcalının hizmetine açılması için çalışmaların başladığının müjdesini verdi. Kütüphanenin, Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde olmasını özellikle tercih ettiklerini sebebininse diğer katlarda eğitim gören öğrencilerin araştırmak istedikleri konuları üst kata çıkıp kütüphanedeki kaynaklardan rahatça yararlanarak hemen ulaşabilmelerini sağlamak olduğunu dile getirdi.

Kısa sürede gerçekleştirdiğimiz sohbette Çatalca adına çok yararlı olacak projelerden ve hizmetlerden konuştuk. Bir solukta sizlere kısaca bilgisini verdiğim bu çalışmaları detaylandırmak, özellikle de eğitim alanında yapılan çalışmaları yakından takip edip, sizlerle paylaşmak için Sayın Mesut Üner’in davet ettiği 20 Aralık’ta yapılacak deneme sınavında bulunup gözlemlerimi yazımda sizlere aktarmayı istiyorum. Her zaman dile getiriyorum yatırım dediğin taşa, kaldırıma, yola yapılan değildir. Geleceğe yatırım gençler için yapılan tüm çalışmalar en başta da eğitim alanında yapılan hizmetlerdir. Çatalca’nın gençlerinin adını spordan, sanata, bilimden, sağlığa pek çok alanda yapacakları başarılı işlerde duyalım, duyuralım istiyorum. Bu anlamda yapılan tüm hizmetleri ve çalışmaları heyecan ve mutlulukla sizlerle paylaşalım. Tabi ki hiç kimse dört dörtlük değildir. Her zaman söylüyorum önemli olan hangi siyasi görüşte olduğu değil, önemli olan sorumlu olduğu ilçeye hangi hizmetleri getirdiğidir. Yaşadığım ilçeye kim hangi hizmetleri getiriyorsa kalemimiz yazdığı sürece yazılarımızla aktarmaya çalışacağız. Nasıl ki eksikleri yanlışları yazıyorsak yapılan hizmetleri de sizlerle her zaman paylaşmaya devam edeceğim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi