Gözü yastık altına diktiler!

Şaşkın ördek tersten dalar misali AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı'nın televizyonlara yansıyan zihni sinir projesi gözleri ışıl ışıl olan Bakan Nebati'ye ilham verdi.Dostlar böylelikle geçen yazımda dile getirdiğim gibi bir iktidarın ülkeyi yönetemediğini, kendisinin bir şey beceremediğini ve çözümü millettin parasında aradığını tek bir cümlede anlarsınız: "Yastık altı..." Milletin yastığına göz koymaya başlayan iktidar "bitmiş" demektir AKP iktidarı yastık altındaki dövizi, altını ekonomiye kazandırma hayalinden başka çözüm öneremiyor. Bakınız ortada ciddi bir şekilde güven yokken, kimse zor günler için elinde tuttuğu birikimi getirip vermez. Bence tez elden bu karardan vazgeçin. Yurttaşın yastık altına bakacağınıza, milyarlarca lirayı yurt dışına kaçıranlara vergi koyun gelir elde edin. İnanın çok daha fazla parayı devlet kazanacaktır. Birde unutmadan soralım. yine de madem dolar 18 TL'den, 13.50 TL'ye indi, o günden beri akaryakıta neden 6 lira zam geldi? Eskiden tüp kuyruğu vardı,benzin mazot kuyruğu vardı ama savaş vardı ambargo vardı ama hiç ekmek kuyruğu olmadı bu memlekette.
 

Bir garip altın hikayesi
Altından girmişken birazda sistemle ilgili bilgi vermek isterim. Şöyleki altın işi için Bu amaçla bugüne kadar ki münferit çabaları toplulaştıracak 2022 Mart ayında 1 Mart’tan itibaren 81 ilde en az 1 adet olmak üzere 2022 yılında da 1500’ün üzerindeki kuyumcunun dahil olacağı çalışmalar başlatıldı. Yürütmeye konacak yeni uygulamayla Ahmet Amca, Ahmet Dayı, Ayşe Teyze Emine Teyze diyelim, bunlar çocuklarının geleceğe, kendi tasarruflarını sağlayacak adımlar atacak. Bu teyzeler eldeki çeyrek, tam, Cumhuriyet altınları ya da bilezik gibi takılar akredite kuyumcuya götürecek.Kuyumcu bu altınları gram ya da çeyrek altın cinsinden değerlendirip sertifakalandıracak.Altının karşılığı bankadaki altın hesabına ya da TL cinsi hesaba yatırılacak. Orada değerlenen tasarruf istendiği zaman nakit veya çeyrek altın olarak geri alınabilecek. Ancak başta sözü edilen ve ver altını bileziği düğüne gidip geleyim geri vereyim işi olamamış anlaşılan. O zaman Haydi teyzeler kuyumcuya ama 1 Marttan sonra diyelim bekleyelim görelim. Görelim de. Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana, Nebati yastık altındaki altınları getirin diyor Nasıl olacak bu iş...
 

Uçacaktık çakıldık
Şimdi yeri gelmişken sorayım. Bakan Nebati, şuna da cevap verseydi; Neden altını, dövizi devlete veriyoruz? Savaş mı var? Kıtlık mı çıktı? Yoksa para mı bitti? Londra'da lira karşılığı para vermiyorlar , Bize "ülkenizde kıymetliniz nedir diye sordular" cevap "İnsan = önemsiz. Patent = yok . Altın madeni = toprağı deşmeye gerek yok zaten eşecek para yok" , O zaman milletin elindeki altını verelim diye düşündüler. Bunu da Londra kabul etti. Ne var ki zorla yol, köprü ihalelerini CİMER'e sorduğumuzda "Ticari Sır" diyorlar.Kendileri Yatak Odasına(yastık altı) kadar girerken ne sır var ne sınır. Sahiden, mesele sadece para mı!? Bakın dostlar altınlarını kocalarına vermeyen Nebati'yemi verecek !
 

Altınları zor alırlar
Haramileri doyuramadık. Şimdi yastık altına göz diktiler. Bu kampanya ile alsalar alsalar üç altından birini alırlar. İş paraya gelince bu milletin canını al parasını isteme. Müflis bir babanın eşinin çantasındaki parayı, kolundaki bileziğini alması,annesinin kefen parasına,çocukların kulağındaki küpeye göz dikmesi gibi bir şey bu yeni ekonomik sistem. Daha da ileri gidersek her şeyini kumarda kaybetmiş kocanın, karısından altınlarını istemesi gibi bir durum...
SORU..Bu duruma nasıl geldik?. Niçin geldik? Bu yüksek faiz ödemesi ülkeyi açmazlara sürüklemez mi? Yeni - Kastelli, Bilo, Tayfun, Yalçın dönemleri yaşıyoruz ama bu sefer tek fark :

Banker olan hükümet!
Halkın halen büyük oranda AKP' ye destegi olduğu ve ne derlerse vatandaşın hemen yapacağını sanmak gibi bir hayal dünyasında yaşıyorlar, AKP 20 yıl da halk için ne yaptı, halkın durumu 2002 den daha mı iyi yoksa daha mı berbat hiç bunları düşünmüyorlar,bu saatten sonra halk sizi düşünür mü artık. Normal olarak halk durumu gözlemler ama ya biat edenler ve iktidar nimetinden faydalananlar cemaatler yurtlar vs oradakiler düşünüyor mu ? Merkez bankası boş dış güçlerden para istemek için teminatta bişeyler göstermeleri gerekiyor. Sorun şu ki 20 yılda uçuyoruz diyenler çakıldığımızn farkıda bile değiller. A Dostlar Madem ekonomi iyi, Milletin yastık altındaki altınlarına niye ihtiyaç duyuyorsunuz
 

Altın döviz sebze meyve mazot benzin
Turpun büyüğü heybede arkadaşlar. Bizi yine altınla suni gündemlerle bu ikitdar sahipleri oyalamaya devam ediyor.İflasın eşiğine gelen ülkede her ekonomik müjde halkın cebinden çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, marketlerin yüzde 7 KDV indirimi sonrası fiyat artışına gitmesine ilişkin olarak “Kurduğumuz denetim ekipleri ile bizim attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atanlara yönelik şiddetli cezai müeyyideler uygulayacağız. Vatandaşımızı ezmeye, vatandaşımıza yönelik bu tür arzu edilmeyen süreci işletenlere karşı müeyyidelerimiz ağır olacaktır” dedi.
 

Esnaf fatura kesmiş ne olacak zararı?
Bakın temel gıdada KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesi CHP’nin önerisiydi.Bunu da buarada anımsatalım gümbürtüye gitmesin. Her neyse hükümet geç de olsa,bu öneriyi uyguladı. Ama burada da işin önünü arkasını hiç düşünmemişler. Esnafla görüşmeden, ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla adım atmışlar. Plansızlık ticaret zincirinde esnafı esnafla; esnafı halkla karşı karşıya getirecek. Esnaf yüzde 8 KDV ile faturayı kesmiş. Şimdi esnafa KDV'yi yüzde 1'e hemen indirin diyorlar. Esnafı tehdit edeceğinize yüzde 8 ile yüzde1 arasındaki KDV iadesini en kısa sürede yapacağınızı esnafa açıklayın. haksızmıyım Dostlar.

Geri kalmamıştık ama geri gidiyoruz
Bir atasözümüzde derki" Görevi ehline vermeyenin ahmaklığı,yedi düvele türkü olurmuş". Bu işler acı ama gerçek böyle işte kardeşlerim.Şimdi bu halimizle nasıl eğleniyorlar bilseniz. Diyorlar ki "300 yıllık bir geri kalmışlığın itirafı olan bir söylem. Batı sersefil haldeymiş. ABD ne yaptığını bilmez haldeymiş. Biz 300 yıllık makası kapatıyoruz" Ama Türkiye hiç olmadığı kadar "sersefil" bir durumda ve süslü hayaller aleminde yaşıyorlar. Hiç bir dönemde insanımızın onuruyla bu kadar oynanmamıştı, çürük meyveler artık gıdalar marketlerde kilosu 4.95liradan satılıyor. Yazık hem de çok yazık bu ülkeye. 20 sene sonunda vaad edilen kişi başı milli gelir 25 bin dolar.Şimdi vatandaşa layık görülen, Çöplerden bir lokma ekmek. yada çıkma sebze meyve. Bi başka acı gerçekki bunlar iktidara geldiklerinde onların parmağında alyans, bizim elimizde altın vardı. Bize gözlerimizi kapayarak dua etmeyi öğrettiler. Gözlerimizi açtığımızda, onların elinde devasa bir servet,

Bizde ise bir avuç hıyar vardı. Sonra neler oldu. 128 milyar doları buhar ettiler! 750 ton altın nerede belli değil! 2.5 katrilyon dolardan fazla vergi topladılar! Deprem, işsizlik fonu, özelleştirme gelirleri, 15 Temmuz gazilerinin paraları vs uçup gitti. Son nokta şimdi de yastık altındaki altınları istiyorlar. Dostlar bugüne kadar ve hala sattıkları milletin malıydı, yaptıkları ise milleti 25-30 yıl borçlandıran YAP İŞLET DEVRET projeleri! Neler yaptılar bakın anımsatayım size
"Devlet kumaş mı üretirmiş? Sat SÜMERBANK'ı! Devlet sigara mı üretirmiş?Sat TEKEL'i!Devlet kağıt mı üretirmiş? Sat SEKA'yı! Devlet şeker mi üretirmiş? Sat ŞEKER FABRİKALARI'nı! Devlet demir mi üretirmiş Sat DEMİR-ÇELİK'i!" para gene bitti. Milet aç sonra 1000 Tarım Kredi. Kooperatifi marketi aç! Sonuç boş dostlar. Nasıl mı " Boş tost.Boş baklava Boş gözleme Boş içli Köfte. Bunlar sizin eseriniz.20 senede varlıktan yokluğa....Biz Türkiye'den yazalım madem.
Bu ülkede acı gerçekler var. Zam çok, enflasyon çok, mafya çok, devleti soyanlar çok, inanç sömürüsü çok, ekmek birkaç ay aynı fiyatta kalmıyor, elektrik desen yüzde 127 bindirimli..Daha ne yazalım? Ha kadınların çoğu kapalı, halkın % 99'u müslüman. Ayrıca Dolar 18,50 TL iken, 1 depo 650 TL ye doluyordu. Dolar şuan 13,40 TL, 1 depo 1050 TL ye doluyor.
Dolar 18 liradan 13 liraya düştüğünde fiyatlar da düşecekti bilmem hatırlar mısınız. İndirim yapmayanlar Maliye eliyle cezalandırılacaktı. Maliye denetimlerinden haber alan var mı? Şimdi yaklaşık aynı şeyler yüzde 7’lik KDV indirimi için söyleniyor.

Zamları yapan AKP'dir
Bugüne kadar yapılan tüm zamların müsebbibi AKP iktidarıdır. Devlet mekanizması değildir. Devleti yöneten iktidar ve partili Cumhurbaşkanı yapiyor.Düşünsenize daha yeni tek sefer de elektriğe %127 zam yapma yetkisi verildi. Motorlu taşıtlar vergi arttırımı hakkı verildi. Bunlar Resmi Gazete'de yayınlandı. Açık seçik zamları AKP iktidarı yapiyor.
 

Bari bizimle dalga geçmeyin
Doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere iğneden ipliğe her şeye gelen fahiş zamlar, vatandaşı perişan etti. Millet bir an önce çözüm bulunmasını ve durumların düzelmesini isterken, AKP kanadındaki siyasiler insanla dalga geçer gibi açıklamalar yaptı. Bakın neler demişler Dostlar; Öncelikle doğalgaz uyarısını söyleyimde aklınızda kalsın. Doğalgazın idareli kullanımıyla ilgili olarak ÇorumGaz Genel Müdürü Kasım Kahraman “Evde atletle dolaşmamız gerekmiyor. Üşümeyecek kadar üzerimizde bir şey olsun.” Şimdi gelelim devleti yöneten büyüklerimizin veciz sözlerine İşte onlardan bazıları: AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal: Bu zamları devlet yapmıyor. Uluslararası piyasalardan gelen zamlar bir süredir yansıtılmaya başlandı. AKP'li vekil Ahmet Hamdi Çamlı: Bu zamların oluşmasında bizim bir dahlimiz yok. En büyük dahil CHP'de. AKP'li vekil İbrahim Aydemir: Enerji maliyetinin yüksek olmasının bir nedeni de CHP'nin Yusufeli Barajı'nın erken tamamlanmasına engel olmasıdır. AKP'li Emre Cemil Ayvalı: Elektrik faturaları abartılıyor. Provokasyon olduğunu düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı Sağlık Kurulu Üyesi Hüsnüye Erdoğan: Doğalgaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir. Cumhurbaşkanımız, topu alıp, biraz göğsünde yumuşatıyor. AKP'li Mücahit Birinci: Zam geldiği gibi gider. Anlık tepkiye lüzum yok.
AKP'li Hacı Ahmet Özdemir: Elektrik pahalıysa bunun sebebi muhalefettir, geçmiş zamanlardaki yanlış politikalardır.
 

Çorumgaz'dan garip öneri
Çorumgaz Genel Müdürü Kasım Kahraman'nın yüksek doğalgaz faturaları hakkındaki önerisi çok tepki toplamıştı. Kahraman fiyatların arttığını kabul ederek vatandaştan evin ısısını düşürmesini talep etmişti. Ardından şunları söylemişti: “Evde atletle dolaşmamız gerekmiyor. Üşümeyecek kadar üzerimizde bir şey olsun.”
 

Sokaklar çok farklı
Bakın Dostlar, sokaktaki insanların canı burnunda ekmek alamaz hale gelmişler. Geçende bir Araştırmacının açıklamalarında; ülkede yaşayan her 100 kişiden 40'nin açlık ve yoksulluk sınır altında ve borçlu olduğu, geriye kalan 40'ının kredi borcu ve ekonomik anlamda batık olduğu, kalan 10 kişinin "Geçinebiliyoruz" dediğinı anımsattı. Kalan son 10 kişiyi de szi bilirsiniz nasılsa hani ihale alanlara AKP ile iş yapanlar vesaire. Bu ülkede durum bu kadar vahim Dostlar.
 

Süslü hayaller alemindayiz
Yıllarca boş kafalarla yönetilen bir ülkede, boş baklavaya, boş tosta şaşırılıyor...İnsanları yiyecek ekmeğe muhtaç edenlerin, Allah ıslah etisin .Bugün 69 TL'ye Satılan kaşar peyniri,%7 indirim ile 63 TL ye aldığına sevinip, "Oyum AKP'ye diyenler", O Kaşar peynir 3 Ay önce 30 TL idi. Temel gıda vergisinde % 7 indirimi görünce;Aklıma %127 elektirik zammı öncesinde kaldırılan % 2 TRT payı geldi.Sizler bu duruma seyirci kaldığınız müddetçe; "Boş baklava, Boş tost, Boş içli köfte,"Boş gözleme olmasına Ş A Ş I R M A Y I N K I Z M A Y I N"

Son SÖZÜMÜZ Konfüçyus'ten bugün : Bir devlet aklın ilkeleriyle yönetiliyorsa , yoksullukla sefalet utanç vericidir ; yok , bir devlet aklın ilkeleriyle yönetilmiyorsa , varlıkla onur utanç vericidir .
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Apaydın Arşivi