Gerçek değişimden korkmayın

Yine CHP bir kongre döneminde yine başlık değişim… Şöyle bir geçmişten bu güne düşününce Çatalca CHP İlçe Örgütü her kongre dönemi değişim, yenilenme sloganlarıyla seçime girerken aslında değişim ve yenilenme hangi açıdan gerçekleşiyor sorgulamak gerek. Sanki bir çember içinde sıkışılmış ve aynı isimler dönüp duruyor. Değişen sadece isimler fakat sistem, siyaset görüşü hep aynı. İhtiyaç olan yeni bir bakış açısı, geçmişten bu güne gelen yönetim anlayışı yerine günümüze uygun bir anlayış. Geçmişten bu güne gelen yönetim anlayışından kastettiğim uzun yıllar parti içinde görev almış, Çatalca’nın siyaset hayatında söz sahibi olmuş ve yönetilmesinde payı olan kişilerin bugün değişim ve yenilik adı altında isimlerinin çıkması kafa karışıklığı yaratıyor.

Şahsi tezim şu ki; yenilik ve değişim geçmiş dönemdeki kişilerle hesabı olmayan, içinde partinin herhangi bir üyesine karşı negatif duygu barındırmayan, herkese karşı aynı mesafede durabilecek, kimseyle göbek bağı olmayan veya vefa borcu bulunmayan kişilerin aday olmasıyla gerçekleşecektir. Neden bunu söylüyorum çünkü aynı kişilerle yol almak bazılarına göre avantaj belki ama bazılarına göre dezavantaj böyle olunca küskünler, parti çalışmalarına katılmak istemeyenler, dışlanacağı fikriyle gurup içinde yer almak istemeyenler oluyor. Bu durumda parti hem gücünü kaybediyor hem de yeni düşünce ve soluk getirecek kişilerin katılımından yoksun kalıyor. Bence artık Çatalca CHP Örgütü için yenilik geçmiş hesaplarını kapatacaklarla olmaz. Bahsettiğim gibi herkese aynı mesafede duracak genç, dinamik, siyasi hedefleri olan kişilerin önünü açmakla olacak. Bencilik duygusuyla örgüt olunmuyor. Ben olmalıyım görüşü yerine yeni birini kazandırmak, belki de yılların verdiği siyasi birikimlerinizi aktarıp, yol gösterici olarak katkı sunacağınız gençleri kazandırma çabasında olmak çok daha önemli bir girişim olacak.

Benzer cümleleri partinin daha üst kadamesi içinde söyleye bilirim. Bakıyorum gençler siyasete çok uzak neden diye düşündüğümde belki de kendilerini ifade edecekleri bir ortam bulamadıklarından, sadece görevlerinin birinin dediklerini uygulamak, bayrak asmak ne bileyim parti kitapçığı, broşürü dağıtmaktan daha öteye gidemediği için yaşadığı değersizlik duygusundan kaynaklı olabilir. Gençlere güvenmelisiniz! Yenilik aynı fikirleri paylaşan kişilerin değişimiyle olmaz, yeni düşüncelerden korkmayın. Gerçek değişimden korkmayın. Otoritenizin sarsılacağından endişe duyarak değişimi yaratmak mümkün değil.

Gençleri siyasete kazandırmanın ve motive etmenin yolu sorumluluk vermek, kendi fikirleriyle yönetimsel faaliyetleri gerçekleştirecekleri bir ortam sağlamakla olacaktır. Yaşı büyük olanın, deneyimi çok olanın başarılı olacağı kanısı yanlıştır. Mesela Çatalca’nın Eski Belediye Başkanı Sayın Fırat Aykut kaç yaşında belediye başkanı olmuştu? Ya da diğer bir isim Gülay Atığ Çatalca Belediye Başkanı seçildiği vakit kaç yaşındaydı. Yani demek istediğim belediye başkanlığı, ilçe başkanlığı için yaşın kemale ermiş olması gerekmez. Aksine genç olmak dinamikliği, enerjiyi ve azmi beraberinde getirir ve bu özellikler de başarılı bir lider olmak için en kıymetli unsurlardır.

Düşüncem şu ki; artık CHP Çatalca Örgütü bu kısır çekişmelerden, bölünmelerden, küskünlüklerden kurtulmak istiyorsa yeni isimlere, hesapsızca yola çıkacak kişilerin yolunu açmalı. Üyelere de bir tavsiyem olacak kişiye küslük olur partiye küslük olmaz. Çünkü siyasi partilerin amacı kişiye hizmet değildir, ilçesine ülkesine hizmettir, değer katmaktır. Bunun içinde herkesin fikrine, emeğine, azmine ihtiyaç vardır. Bir ideolojinin benimsetilmesi, anlaşılması ve hayata dahil edilmesi amacıyla kurulmuş bir partinin geleceği kişisel çekişmelere, şahsi egolara kurban edilemez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi