Hafızamızı yoklayalım

Sevgili okurlar öncelikle istiyorum ki hafızalarımızı bir tazeleyelim. 2009 yılında Çatalca’da yaşanan ve unutmamızın pekte mümkün olmadığı sel felaketini bir hatırlayın. Yine her yağmur yağdığında acili su basan devlet hastanesini, hastane yolunu ve dört yol mevkiini bir düşünün. O zaman ne istiyorduk, bir an önce bu yaşanan su baskınlarına çare bulunmasını ve kurumların gerekli çalışmaları yapmalarını dile getiriyorduk. İşte şimdi Çatalca’da haftalardır devam eden İSKİ’nin yağmur suyu kanal çalışması var. Yıllardır ihmal edilmiş bu çalışma şimdi hayata geçirildi.

Çatalca Merkez’i dışında bazı mahallerde de İSKİ’nin bu alt yapı çalışmaları devam ediyor. Alt yapı çalışmaları henüz tamamlanmamış olmasına rağmen dört yol ve hastane mevkiinde her hangi bir su baskını olayı artık yaşanmıyor. Tabi ki bu çalışmalar sürerken bazı aksaklıklar oluyor. Trafiğin doğru yönlendirilmemesinden kaynaklı trafik sorunu, kazılar sonrası oluşan yollardaki bozulmalar ve göz gözü görmeyen bir tozlanma, koordineli çalışılmamasından dolayı yaşanan mağduriyetler ve buna benzer sorunların farkındayız. Ancak güzel şeyler zaman alır. Cefa çekmeden sefa sürülmüyor. Örneğin Çatalca Gökçeali Mahallesi arasındaki yolda yapılan çalışmalar tamamlanırken İBB tarafından asfaltlama işleri de yapılıyor. Yollar eskisinden daha da güzel oluyor. Yıllardır ihmal edilen ve 2009 yılında gördüğümüz gibi hayati önem taşıyan bu çalışmalar bugün yapılıyorsa şikayet etmek değil teşekkür etmek gerekir diye düşünüyorum. Keşke bu alt yapı ve yağmur suyu kanal çalışmaları daha önce yapılmış olsaydı da 2009 yılında yaşanılan felakette daha az zarara uğrasaydık. Çalışmalar dolayısıyla oluşan sorunlar bazı önlemlerle yok edilebilir.

Organize çalışma ve trafiğin doğru yönlendirilmesi ile trafik sorununun, kazı sonrası sulama çalışması ile toz bulutunun önüne geçilmesi gibi. Fakat bu alt yapı çalışmaları olmadığı vakit ne yazık ki su baskınlarının önüne geçilmesi mümkün olmuyor. Şuna inanıyorum ki İBB’nin adeta seferberlik gibi başlattığı alt yapı ve asfaltlama çalışmaları sonrası ilçede yaşayanlar rahat bir nefes alacak ve herkesin yüzü gülecek. Hani herkesin ağzında bir söz var ya “ Çatalca’ya hizmet için kim bir çivi çakıyorsa teşekkür ediyoruz.” Evet Çatalca için çivi çakana teşekkür etmeliyiz. Diyeceksiniz ki bu yapılan hizmetler belediyelerin asli görevi, hizmetleri yaparken kendi ceplerinden ödemiyorlar ya vatandaştan alınan vergilerle yapıyorlar. Doğru, bu yapılan alt yapı çalışmaları, asfaltlama çalışmaları hepsi belediyelerin öncelikli görevleri. Ancak yıllar yılı İBB başka partili Çatalca Belediyesi başka partili diye düşünüp insanları mağdur eden partizanca zihniyetle yaklaşılmayıp her ilçeye eşit hizmet anlayışı ile çalışan İBB’ye teşekkür etmek gerekli diye düşünüyorum. Yapılan hizmetten ziyade eşit hizmet anlayışı ile görevlerini yerine getirdikleri için teşekkür etmeliyiz.

Tüm bu çalışmalar yapılırken Çatalca CHP ilçe Başkanlığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etmek için bir pankart hazırlayıp asmışlar ve iddia bu ki asılan teşekkür pankartı kısa sürede Zabıta Müdürlüğü tarafından yerinden kaldırılmış. Çatalca CHP İlçe Başkanlığı da sosyal medya hesapları üzerinden pankartların kaldırılması konusunda tepkilerini dile getirmişler. Hani diyoruz ya ilçeye hizmet için çivi çakana, ilçe halkının yararına kim çalışma yapıyorsa teşekkürü borç biliyoruz. Yıllardır ihmal edilmiş bir çalışma bugün yapılıyor ve siyasi parti ilçe başkanının da teşekkür pankartı asmasından daha doğal ne olabilir? Bu teşekkürün kime ne zararı var? Neden böyle bir pankarttan rahatsızlık duyulduğuna anlam verebilmiş değilim.

Çatalca Belediye Başkanı da ilçesinin refahı adına yapılmış bu hizmet için teşekkür pankartı asabilir. Teşekkür etmek erdemli bir davranıştır, teşekkür etmeyi bilelim ki ilçeye daha fazla hizmet gelsin. Böyle pankart sökmelerle, yetkileri kullanıp kişisel sorunları toplumsal sorunlar haline getirip insanları germeye gerek yok. Amaç hizmetse partizanlığa da ego savaşlarına da yer olmamalı. Her birimizin siyasi görüşü farklı olabilir, olaylara bakış açılarımız değişik olabilir ya da kurumların başındaki kişilerden hoşlanmıyor olabiliriz. Ancak konu ilçe yararına yapılan bir hizmetse kişisel görüşlerinizi bir yana bırakıp daha toplumsal düşünmeliyiz. Ve Çatalca’ya hangi siyasi parti olursa olsun kim bir çivi çakıyorsa ben lafta değil, gönülden teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi