Her şeye zam, milyonlara şükür duası!

Sizi gidi siziler. Münafıklar. İktidar düşmanları hainler,hep bir ağızdan koro halinde başladınız gene bağırmaya. Ne oldu.? Bu iktidar sürsün diye tıpış tıpış gidip oy verdiniz. Yetmedi Anayasa değişikliğine "Yetmez ama Evet" dediniz. Kesmedi. Başkanlık sistemine destek verdiniz. Oyunuzu da "Verin bu kardeşinize oyunuzu görün ekonomi nasıl düzeliyor" diyene destek oldunuz. Tabi şimdi de ekonominin halini görüyorsunuz. Bir de damat vardı hani anımsayın "Çok beklersiniz. Dolar artacak diye. Mart Şubattan Nisan Marttan iyi olacak" demişti. Şimdi dolar15 lira sınırında. Enflasyon üç hanede. Ekonomi battı. Memleket göçmen cennetine döndü. Kendi ülkemizde el olduk. HASAKPer yazımda yazıyorum usanmadan yazmaya da devam edeceğim. Bugün dünden iyiydi. Yarın bugünden kesin kötü olacak. Öbür gün ise daha beteriz. Bu karanlıkta umudu yok etti AKP iktidarı. Sağolsun yandaş medya şişirdi bizim garip gureba heveslendi. "Emekli ikramiyesi 2500 olacak yok yok asgari ücret olacak, EYT'liler emeklilik hakkı geliyor. Asgari ücrete ek zam geliyor. 3600 ek gösterge tamam" dediler. Hem de bunu AKP sözcüleri, bakanları çıkıp söyledi. Ama Reis bu konulara uzaktan ufaktan söz etmekle kaldı. Tabii ki acı gerçek ortaya resmi açıklamayla çıktı. "Emekliye ikramiye zammı, enflasyon farkı, asgari ücrete düzenleme , EYT'liler ve 3600 ek gösterge" rafa kalktı. Hadi buyrun buradan yakın dostlar...


Bakınız; İYİ Parti Genel Başkanı Akşener içinden geçtiğimiz durumu " Millete gelince, “sabır” diyenler; yandaşa gelince, “Al sana bir maaş daha.” diyor. Öğrenciye gelince, “sabır” diyenler; Ak Partili dayısı olan pudra sevdalısı gence gelince, “Al sana ATM’den maaş kartı.” diyor. Sabırda seçiciliğe bakar mısınız?" diye özetledi. Zaten CHP 2018 de ikramiye teklifi vermeseydi bunların aklına bile gelmemişti bunca yıldır seçim üzeri mecbur kabul ettiler şimdi kıvıracak yer arıyorlar Eyt'li, asgari ücretli, emekli, çalışanlar herkes mağdur! Yeter artık dalga geçtiğiniz !
 

Milyonlar hakkını istiyor ama
Milyonlar sizden müjde istemiyor.Biz bizden çaldıklarınızı yani hakkımızı istiyoruz! Sen, 30 yıl çalış, emek ver, alınteri dök; emekli ol, bir torba kömüre, iki paket makarnaya oyunu satan adamların seçtiği vekiller sana bin 500 lira bayram ikramiyesini çok görsün. Çalışma Bakanı emekliye bayramda ödenecek ikramiyede artış yapmayacaklarını söylüyor. Herşeye %300 zam geldi, bayram ikramiyesine niye zam yok? Emekli vatandaşlarımızı beklentiye soktunuz, umutlandırdınız ama yine mağdur ettiniz. Bakınız Dostlar ! Bir kilo kıyma 130 lira olmuş, 1 demet maydanoz 5 lira, mazotun litresi 21 lira.Hala bayram ikramiyesi şu kadar olsun diye tartışılıyor. Yaşamak için yılda 2 kez sadaka gibi verdiğiniz paraya değil, asgari standartta yapılacak zamma ihtiyacımız var. Peki geçen seneki 1.100 TL şimdiki kaç liraya eşit ? 2357 liraya. Sonuç olarak verilmesi gereken İkramiye 2500 TL olmalıydı, 20 yıldır iktidarı ayakta tutan 12 milyon emekliye 1.100 TL
 

Emekli ikramiyeyi ne yapacak ki!
Bence birde bu gözle bakalım. Muhtemelen İktdar da böyle bakıyordur. Bu ülkede emekli evlenemez! Bir çoğu dul zaten, taksiye binemez en yakın mesafe 28 TL! Sevişemez mecali yok, restoran nedir bilmez! Rakı içse sarhoş olur. Bira içse çişi gelir. Bu durumda emekli ikramiyeyi nerde harcasın.! Bir bakıma onlarda haklı. değilmi DOSTLAR. Bizlerin, hepimizin özellikle koşa koşa gidip, makarna, kömür, gıda desteği karşılığı oy verenler de dahil bunlar bize son 25 yılımızı zehir ettiler. Gün yüzü görmesinler. Çarşı, pazar yangın yeri. CHP çıktı bu bayramda "emeklinin bayram ikramiyesini 4253 Lira yapın" dedi.Olmaz dediler.Hiçbir şey yapamıyorsanız bari TÜİK'in makyajlı rakamlarıyla bir artış yapsaydınız.O da beylerin gündeminde yokmuş. Milleti gündemine almayanı,Millet de gündemine almaz.
 

Ağaya sormuşlar?
Osmangazi köprüsü'nden kaçak geçişe 1.000 ile 4.000TL ceza kesen, sınırda kaçak geçene maaş bağlayan, bize gelince bayram ikramiyesi ne zam yok cevabını veren yürütmenin adıdır AKP iktidarıdır. Teşbihte hata olmaz " Ağaya sormuşlar: “Senin ağalığın ne zaman bitecek?” Ağa cevap vermiş: “Sizin eşekliğiniz bitince.”


Ekonominin lastiği patladı
2018’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dedikleri, bir kişinin dediği dedik, çaldığı düdük ucube bir rejime geçtiler. Yaptıkları hatalarla ekonominin lastiğini patlattılar. Patlattıkları lastiğe de yama yaptılar. Yama üstüne yama artık lastik yama tutmayınca da, ekonomiyi açık piyasa ekonomisi olmaktan çıkardılar, kumanda ekonomisine dönüştürdüler. Önce “Tanzim satış” dediler, insanları üç kuruş ucuz patates, soğan için kışın soğuğunda kuyruğa diktiler. Tutmadı. Ardından, “Tarım Kredi marketlerinde ucuzluk var” dediler. Bu marketlerde de fiyatların, diğer marketlerle aynı olduğu ortaya çıktı. O söyledikleri de tutmadı. “Et ve Süt Kurumu’nun marketlerinde indirim var” dediler. Millet kapılara yığıldı, “Kuyruk olmasın diye” et fiyatlarını artırdılar. O da tutmadı.

KKM'ın ceremesi yoksul çekiyor
Siyasi iktidar, bugün sayıları bir milyonu bulmayan kodamanlara Kur Korumalı Mevduata iktidar milyarlar veriyor. Bir inat uğruna. Ama bu yana dönüp emekliye zam vermiyor. Tercihi budur. Dostlar. Halkın isteğine kulak tıkamak ve bu ülke ekonımisini tencereye sığdırmak. Yazıktır günahtır. Ülkenin dörtte üçü; yoksul ve aç. Bunu savaş döneminde bile görmedi bu ülke insanı.

Ayıptır. DOSTLAR. Zam yapmazlar çünkü onlar işvereni finanse etmek üzere anlaştılar asgari ücret zammını da işverene destek ve teşvik diye veriyorlar. Bakınız bu GEMİ BATTI uzatmaları oynuyor. Emeklilerin 1.100lira olan Bayram İkramiyesi 2.500lira olmalı diyorum, adam yazmış “Geçmişte Bayram İkramiyesi mi vardı, istemeyi bırakın şükretmeyi öğrenin” diye! Doğru geçmişte Bayram İkramiyesi yoktu ancak en düşük emekli aylığı asgari ücretin üzerindeydi. Ve bu ikramiyeyi bile AKP iktidarı CHP zoruyla yaptı. Aklımızla alay ediyorlar, ne veriyorsunuz sadaka mı ? Ayıptır ayıp! Kendilerine huzur hakkı adı altında ödeme çıkartıp üstüne %190 zam emekliye 1100 emekli ikramiyesi ne tık yok mübarek ramazanda değil 30 gün 30 yıl oruç tutsanız bu kul haklarını ödeyemeyeceksiniz. Ülkede fiyatı artmayan tek şey Ücretler.Osmanlı, Osmanlı dediniz ama Tokadını unutmuşsunuz Emekli seçimde hatırlatacak ama..13 milyon emekli seçmen artık gündemden de çıkarılmış, gözden de Şimdi soruyorum ? Hani enflasyon %61'di? İki yıl önce iki bayram ikramiyesini birleştirip, cılız bir koyun alan emekli, bu bayram ikramiyesi ile kasaba olan borcunu bile ödeyemez!
 

Bunlar kötü şair
Rumen yazar Cioran; “Kötü şairleri daha da kötü yapan, şiirden başka hiçbir şeyi öğrenmeye çalışmamalarıdır” demiş. Bizdeki Hükümet de kötü bir şair misali, kerameti kendilerinden menkul teranelerin dışında, başka hiç bir şeyi tanımıyor, öğrenmiyor. Aynı hataları sürekli tekrar edip, duruyor. Yaptığı hatalar da, paramızı pul ediyor, enflasyonu azdırıyor. Hataların faturası, işsizlik ve hayat pahalılığı olup, milletimizin sırtına yükleniyor. Saray yanlıştan vazgeçeceğine, TÜİK’e verileri eğip büktürerek, bu hataların faturasını gizlerim sanıyor. Yetmiyor, “Bu veriler doğru değil” diyen bilim insanlarını susturmaya çalışıyor. Gerçekleri karartmak için, baskı, sansür ve cezadan medet umuyor. Benzin ve mazot zamlarını saklamak için, EPGİS’e sansür getirdiler de ne oldu? Millet şimdi pompaya gittiğinde benzine, mazota gelen zammı görmüyor mu? İşte dün mazota yine zam geldi. Allah’ın bildiğini, milletin zaten yaşadığını, kimden saklıyorlar? Herkes biliyor geminin su aldığını. Herkes biliyor kaptanın yalan söylediğini. Herkes biliyor zarların hileli olduğunu. Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz.
 

İş kuyrukları uzuyor
TÜİK “İşsizlik azalıyor” diyor. Adıyaman’da 19 kişinin alınacağı temizlik kadrosuna 17 bin, Şanlıurfa’da 60 kişilik temizlik kadrosuna 53 bin yurttaşımız başvuruyor. Niğde’de üniversite hastanesi, 78 işçi alacağım diyor, 13 binden fazla başvuru yapıyor. Erzurum’da Şehir Hastanesine 241 işçi alınacak deniyor, 49 bin yurttaşımız kapılara yığılıyor. Hükümetin başı ne kadar, “İşsizlik azalıyor” derse desin, TÜİK rakamları ne kadar eğilip bükülürse bükülsün, işsizlik milletimizin canını çok kötü yakıyor.
 

Çiftçiye hakaretin karşılığı acı oldu
Bu bereketli topraklarda, insanlarımız artık açlıkla sınanıyor. Domatesin kilosu 25 lira, patatesin tazesi 11, küçüğü 19 lirayı buldu. Biber sadece tadıyla değil, fiyatıyla da acı Markette sivri biberin kilosu 40 liradan başlıyor. 5 litrelik ayçiçek yağı 150-200 lira. Çiftçiye doğru dürüst destek vermezseniz, derdini çözmeye çalışacağına, “Ananı da al git” diye kovalarsanız, ayçiçek yağıda raflarda elbette 200 lirayı görür. Hayat pahalılığı, umutları, hayalleri bitiriyor. Bu ülkenin geleceği gençler, kendi geleceklerini başka ülkelerde arıyor. Hukuk okumuş Sivaslı bir genç kızımız, Avrupa’da getir-götür işi yapıyor. Ama Türkiye’ye dönmek istemiyor. Nasıl dönsün? Bugün bu ülkenin gençleri için, çalışıp bir ev, bir araba almak artık hayal oldu. Geçtik ev almayı, ev kiralamak bile kâbus. Kiralar son bir yılda; İstanbul’da yüzde 112, Ankara’da yüzde 107 arttı.
Ama dert tasa pahalılık bu ülkenin vatandaşına. Başka ülkelerin vatandaşları, bu ülkede evleri ucuz ucuz kapatıyor. Çünkü onların paraları değerli. Sınırlarımız Peşaver gibi, perfore oldu. Herkes elini kolunu sallayarak ülkemize geliyor. Ankara’da kırmızı ışıklarda kâğıt mendil, su satan kaçaklar vaka-i adiyeden oldu. IŞİD militanları ülkede fidye tahsil ediyor. Gün geçmiyor ki sığınmacıların sosyal medyadaki paylaşımları, milletimizin sinirlerini germesin. Ama Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan, AK Parti Genel Başkanı ve onun atama İçişleri Bakanı, bu kadar göçe rağmen ülkede “Huzur ve güvenden” bahsediyor.

SON SÖZ; İki küçük sözle bitirelim. Yoksulluğun hüküm sürdüğü yerde ne utanma kalır,

ne suç, ne namus, ne de ruh. BALZAC.İkincisi; Zenginlerin zevkleri yoksulların gözyaşlarıyla satın alınır. THOMAS FULLER
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Apaydın Arşivi