İlaçlara zam yolda

İlaç sektörü her yıl şubat ayında belirlenerek sabitlenen döviz kuruna yüzde 40'lık bir artış bekliyor. İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası Genel sekreteri Savaş Malkoç, ilaçta euro/TL kurunun bu yıl yüzde 40 artışla, 6,40 seviyesinde sabitlenmesini ve yıl içinde bir kez daha güncelleme yapılmasını talep etti.
İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası Genel sekreteri Savaş Malkoç, sektörün 2021’de büyük sorun yaşadığını hatırlatarak geçen yıl 4,58 liraya sabitlenen euronun bu yıl 6,40’lar seviyesine gelmesi gerektiğini söyledi.
“Geçen yıl özellikle yılın sonlarına doğru piyasada güncel kurda yaşanan hızlı artışlar, euronun 20, 21 lira seviyesini görmesi, makasın ciddi açılması sektörü iki türlü etkiledi” diyen Malkoç, her yıl şubat ayında devlet tarafından belirlenen kurun piyasa gerçeklerine uygun olmasını talep etti.
İki yıl önce ‘şükredin’ demişti
İki yıl önce ‘şükredin’ demişti.İktidar yanlısı bir sanatçı olan Seray Sever'de elektrik çarpanların kervanına katıldı katılmasına da bu sefer onun iki yıl önce söylediği sözler aklımıza geldi. Seray Sever, hayat pahalılığından şikayet edenlere kızarak “En azından yukarıda savaş uçakları uçmuyor, bombalar patlamıyor. Yanında insanlar ölmüyor. Vatanındasın birazcık da şükretmeyi bilmesi lazım… En azından sağlıklısın. Çalışırsın kazanırsın. Millet işi de beğenmiyor. O ucuz bu pahalı. Üretirsin kardeşim! Fasulye pahalı! Pahalıysa pahalı ne yapacaksın fasulye yemeyeceksin o zaman ucuz sebze yiyeceksin” demişti.

Bir de böylesi var!

Sunucu ve oyuncu Seray Sever 4 bin 100 lira gelen elektrik faturasını sosyal medya hesabından paylaştı. Gelen faturaya isyan eden Sever, "Ben buna sadece ohaa diyorum. 150 metrekare eve gelen fatura" ifadelerini kullandı. Beş aylık hamile olan Seray Sever, 4 bin 100 lira gelen elektrik faturasını Instagram hesabından paylaştı. Sever, “Ben buna sadece ohaa diyorum. 150 metrekare eve gelen fatura” diyerek tepkisini dile getirdi.

Gelelim Sezen Aksu olayına

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ’nün gerçek yüzü bütün çıplaklığı ile ortaya çıktıktan sonra Minik Serçe’nin sesine hayran olanlar büyük bir düş kırıklığı yaşadılar. İktidar çevreleri de Minik Serçe ile tepedekilerin el ele, diz dize şarkı söylediği günleri belleklerinden sildiler. Taa ki Sezen Aksu’nun 2017 yılında yazıp bestelediği “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısındaki "Binmişiz bir alamete, Gidiyoruz kıyamete, Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e" sözlerini aradan 5 yıl geçtikten sonra iktidar ile ortağı duyuncaya dek...
Sezen Aksu birdenbire yeniden gündem oldu. Tosuncuklar Aksu’nu evine dek yürüyüp gözdağı verdiler. Açıklamalar, basın toplantıları, karşı açıklamalar birbirini kovaladı. Bu durumda Sezen Aksu’ya sahip çıkabilecek bir tek kesim vardı. Ama onlar, zamanında Aksu tarafından incitilmiş henüz bu travmayı aşamıyorlardı. Yine de Aksu’ya yapılan saldırının nedenine ve geldiği yere bakarak bağırlarına taş bastılar ve Aksu’yu biraz çekingen biçimde olsa da savunmaya başladılar.Ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Özür" gibi denilen açıklama tartışmanın alevini bir anda alıverdi. Troller bile nasıl döneceğiz şimdi? sorusuna yanıt bıulmaya devam ediyorlar. Ancak bu olay Sezen Aksu benzeri bütün şöhretten başı dönmüşlere ders olmalı. İbrahim Tatlısesler, Hülya Avşarlar, Hülya Koçyiğitler, Acun Ilıcalılar, Rıdvan Dilmenler, Tanju Çolaklar, Arda Turanlar akıllarını başlarına devşirmeli.
“Gerçek sanatçı, alnında ışığı ilk hisseden insandır” diyen büyük Atatürk’ün bu sözünü en iyi gerçek sanatçılar değerlendiriyor ve halka umut saçıyor. Onlar Fazıl Saylar, Tarık Akanlar, Edip Akbayramlar, Genco Erkallar gibi binlercesi gönüllerde taht kurmayı sürdürecek.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Apaydın Arşivi