Çatalca CHP değişir mi?

Genel seçimlerin ardından CHP değişim söylemleriyle çalkalanıyor. CHP'deki süreç kurultaya doğru devam ederken, ilçelerde kongre startını verdiler. Çatalca' da da kongre süreci başladı. Çatalca İlçe Başkanlığı Kongresi Ağustos Ayı içerisinde yapılacak, tabi öncesi delege seçimleri... Delege seçimleri ise hafta sonu itibariyle başladı. Çatalca CHP İlçe Başkanlığı’na aday ya da adaylar kim olacak en çok merak edilen konu bu aslında. Mevcut İlçe Başkanı Sayın Mehmet Çoban'ın aday olacağını biliyorum. Diğer bir isim ise Sayın Perin Kamacı. Perin Kamacı, bir dönem Çatalca Belediyesi Meclis Üyeliği yapmış, partisinin Çatalca İlçe Örgütü’nde yöneticilik yapmış bir isim. Kamacı’nın ilçe başkanlığına adaylığı konusu, aslında bazı partililerinin kendisine götürdüğü teklif sonrası oluşuyor. Sayın Mehmet Çoban’ın İlçe Başkanı seçilmesinin ardından parti içinde bazı bölünmeler ve Çoban'a muhalif olan isimlerin, tüm partilileri toparlayacağına inandıkları Kamacı'nı adaylığı bu şekilde ortaya çıkıyor. Mehmet Çoban ve Perin Kamacı adaylıklarını kendi ağızlarından açıklamadılar. Ancak önceki günlerde bazı CHP'li isimlerin bir toplantı yaparak Kamacı'yı ikna ettiklerini öğrendim. Sayın Çoban’da saha çalışmalarına devam ediyor.

Şimdi neler olacak?

Ağustos Ayı içerisinde yapılacak ilçe kongresi için delege belirleme çalışmaları Çatalca CHP'de devam ediyor. Peki şimdi ne olacak? Bu kongreyi kim kazanacak ya da kimin daha çok şansı var soruları akla geliyor. Sayın Kamacı’nın siyasi anlamda hedefleri olan biri olmadığını en iyi bilenlerden biriyim. Yani Perin Kamacı’nın belediye başkan adaylığı, millet vekilliği adaylığı gibi hedefleri yok. Tabi ileride bu düşünceler değişir mi bilemem. Kamacı toparlayıcı bir isim olarak öne çıkartılıyor. Sayın Mehmet Çoban ise Çatalca'da Belediye Başkan Adayı olmak isteyen bir isim. Ve Sayın Çoban geçmiş yıllarda ilçe başkanlığı yarışına girdiğinde Perin Kamacı, Çoban'ın İlçe Başkanı seçilmesi için çalışan bir isimdi. Yani o süreçte beraber yol yürümüşlerdi. Parti de birleştirici olması beklenen Perin Kamacı’nın bu süreçte Mehmet Çoban ile görüşüp görüşmeyeceğini merak ediyorum. Çoban'a farklı teklifler götürür mü bilemiyorum. Süreç içerisinde bunları da göreceğiz. Peki en önemli soru, Mehmet Çoban başarısız bir ilçe Başkanı mıydı ? Eğer İlçe Başkanlığı’nın başarısı, seçimlerde alınan oy oranına göre belirleniyorsa bana göre başarılı bir ilçe başkanıydı. Mahalle mahalle, sokak sokak dolaştılar. Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı Seçimin de İstanbul'da ilçeler arasında iyi oy oranıyla seçimden çıktılar. Ama parti içinde bölünmeler olduğu çok aşikar. Eğer ilçe başkanının başarı ölçütü parti içi toparlayıcılık, birlik beraberlik ortamının sağlanması ise bu noktada başarısız oluğunu söyleyebilirim.

Ne ekersen onu biçersin!

Nasıl ki Mehmet Çoban, kendisinden önceki dönem parti yöneticilerine karşı sergilediği muhalif tavrı, görevi boyunca da benzer muhalif tavrı gördü. Ne ekersen onu biçersin misali… Ama ilçe başkanlığı görevi boyunca partisine olumsuz bir tek cümle de getirmediğini, seçim süreci boyunca tüm gayretiyle çalıştığını ve partisinin yüksek oy oranıyla ilçede seçilmesinde etkisi olduğunu biliniyor. Fakat ilçe başkanlığına aday olduğu zamanlar da özellikle vurguladığı parti de değişim ve yenilenme söylenmeleri gerçekleşti mi bunu etraflıca düşünmek gerekir. Şimdilik ismi adaylık için geçen her iki adaya da kongre sürecinde başarılar diliyorum. Eğer değişim diye hareket eden bir kesim varsa bana kalırsa değişim bildik isimlerle daha önceki dönemler de yöneticilik görevini üstlenmiş kişilerle olmaz. Değişim benim görüşümce partinin arka planın da bırakılan zımba gibi zeki, çevik, enerji dolu genç isimlerin önünü açmakla olacaktır. Belki de CHP’deki bu donukluğun, heyecan yoksunluğunun nedeni kanı kaynayan gençlerin hep geri planda kalması, yönetimsel işlerin hala ihtiyar heyeti gibi yaşını başını almış, eski dönemin siyasi aklıyla iş gören kişiler tarafından gerçekleştiriliyor olması olabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi