Çatalca'nın mavileri ve beyazları

Çatalca CHP delege seçimlerini tamamladı. Şimdi kongre sürecini bekliyor. Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahaleleri Delege Seçimleri çok önemliydi. Çünkü en fazla delege iki mahalleden çıkıyor. Bu iki mahalledeki delegeleri alan ilçe başkanı adayı ilçe başkanlığını da aldı sayılıyor. Mehmet Çoban bu mahallelerdeki delege seçimlerinden galip çıktı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen delege seçimi sonrası galip gelen Sayın Çoban'ın sosyal medyada dinlediğim konuşması birleştiriciydi. Karşı listedekilerdekiler de bizim arkadaşlarımız tarzında bir konuşmaydı. Ancak sonrası delege seçilen ya da Çoban destekçisi partililerin yaptığı sosyal medya paylaşımları bana göre ayrıştırıcı, ötekileştirici ve diğer adaya destek verenleri tiye alan tarzdaydı. Sanki genel ya da yerel bir seçim kazanılmış gibi galibiyet naraları vardı. Bu paylaşımların bazıları sonradan kaldırıldı bazıları halen sosyal medyada dolanıyor. Üzülerek yazıyorum ancak CHP’nin temel prensipleri demokrasi ve fikir özgürlüğü görüşlerine dayanıyor olsa da maalesef bazı partililer bu görüşleri tam anlamıyla benimsemiş değil. Aynı amaç uğruna yoldaşlık eden kişiler parti içinde yapılan seçimde dahi diğer adayı destekleyen yol arkadaşını kırıcı, aşağılayıcı davranışlarda çekinmeden bulunabiliyor. Asıl davalarının ne olduğunun bilincinde bile olduklarını düşünmüyorum.

Beyaz Listedekiler de Mavi Listedekiler de CHP’nin üyeleri ve bu partiye gönül vermiş insanlar. Şu anki duruma baktığınızda parçalanmış iki muhalif kanattan oluşan bir Çatalca CHP izlenimi var. Yerel seçimlere aylar kaldı. Bu şekilde Çatalca CHP yerel seçime girerse ne olacak? Ben size söyleyeyim mi, geçmiş yıllarda bazı yerel seçimlerde olduğu gibi Çatalca CHP’nin içindeki bu parçalanmışlıkla muhalifler kendi adaylarına destek vermeyecekler. Her ne kadar destek vermiş gibi gözükseler de bunu yapmayacaklar. Ters çalışacaklar. Bunun örneklerini Çatalca'da birçok kez gördüm. Tekrar göreceğimden de eminim.

Çatalca CHP kendi içindeki bu birleşimi sağlayamazsa, kendi içinde kazandığı bir yarış sonrası karşısındaki partililerini kamuoyu önünde ezmeye, incitmeye devam ederse yerel seçimi almak hayalden öteye gitmeyecektir. “Kol kırılır yen içinde kalır” CHP bunu bir türlü öğrenemedi. Çatalca CHP en son rahmetli Belediye Başkanı Cem Kara'nın adaylığının ilk döneminde birleşmiş, kırgınlıklar kenara bırakılmıştı ve Çatalca'da iki dönem arka arkaya belediye başkanlığı seçimi kazanılmıştı. O dönem ki kenetlenme önümüzdeki yapılacak yerel seçimlerde tekrar olur mu? Bu kafayla gidilirse bence çok zor. Önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’den Çatalca Belediye Başkanlığı’na aday olacak isminde Allah yardımcısı olsun, bana göre işi çok zor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi