Üner, bizim dönemin intikamını alıyor

Yaz aylarında günler uzun olunca, havada sıcaksa özellikle akşamları dışarı çıkıp biraz nefes almak ve sosyalleşmek istiyorsun. Çatalca bu manada yıllarca eksik kaldı. Akşam dışarı çıkıp dolaşabileceğin sonrasında bir kahve, çay içebileceğin alanlar yok denecek kadar azdı. O nedenle kendine ait aracı olanlar sahili kenarı komşu ilçelere giderek vakit geçiriyordu. Şimdi bakıyorum da parklar, yürüyüş alanları ve dinlenme mekanlarıyla bu eksik gideriliyor.

Millet Bahçesi, Cem Kara Yaşam Vadisi ve Kaleiçi Mahallesi’nde yapımı devam edem park ilçe halkının dediğim manada nefes almasını sağladı. Özellikle yaz akşamları Millet Bahçesi’nde yapılan konserler ve diğer sosyal etkinlikler bana göre çok güzel. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner bu konserlerden birinde yaptığı konuşmada bizim gençliğimizde sosyalleşmek için, konsere gitmek için başka ilçelere gitmek zorunda kalıyorduk. Çatalca bu konuda çok eksikti. Şimdi böyle değil yaz akşamlarını ilçemizde renklendireceğiz şeklinde bir konuşma yapmıştı. Sayın Üner ile aynı yaşta sayılırız.

Gençliğimiz aynı dönemde aynı ilçede geçti. Çok haklı Erguvan Festivali olsun diye sabırsızlıkla bekliyorduk. Şimdi bakıyorum da neredeyse her yaz akşamı Erguvan Festivali havasında geçiyor. Üner, bizim dönemin intikamını alıyor diye aklımdan çok geçirdiğim oldu. Tebrik ediyorum. İtiraf etmek gerekirse bu manadaki hizmetler konusunda kendisinden bu kadar iyi bir performans beklemiyordum. Çatalca’da ilçe merkezi dışında diğer mahalleler de düzenlenen etkinliklerde canlılık ve renk katıyor. Akalan Mahallesi’nde düzenlenen Babalar Günü Etkinliği, yakın zamanda Çanakça Mahallesi’nde düzenlenen Keşkek Festivali sadece Çatalca’nın merkez mahallelerinden ibaret olmadığını diğer mahallelerde yapılan organizasyonlarla gösterilmiş oldu. Etkinliklere katılımlardan görüyoruz ki halkımızın bu tür organizasyonlara ihtiyacı varmış.

Yaşam şartları bu kadar ağırken eğlenmek ve biraz olsun yaşamsal sorunlardan uzaklaşıp, sosyalleşmenin herkese iyi geldiğini düşünüyorum. Gözlemlediğim bir eksik var bunu da paylaşmak istiyorum. Millet Bahçesi, Cem Kara Yaşam Vadisi günün her saati tercih edilen ve gençlerinde yoğun ilgi gösterdiği bir tesis oldu. Bu nedenle güvenlik önlemlerinin ve güvenlik görevlilerinin sayısının arttırılması gerektiğini, güvenlik görevlisi olarak eş, dost gibi kişileri tercih etmek yerine güvenlik işini gerçek anlamda yerine getirebilecek, bu alanda eğitimini almış görevliler tarafından yapılması görüşündeyim.

Çünkü ne yazık ki yaşanacak olumsuz bir durumda olaya müdahalede bulanacak vasıflara sahip bir görevli olduğunu göremedim. Ayrıca bu alanlardaki çeşitli oyun gurupları, dinlenme alanlarınında tahrip edilmesinin önüne geçilir. Umarım bu eleştirim dikkate alınır ve bizler de çocuklarımızın gönül rahatlığıyla, başlarına bir şey gelmeyeceğinden emin olarak bu alanlara göndermeye devam ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi