Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Kastınız Başkan’a mı? 

Çatalca'da son iki günün konusu " 24 Kasım Öğretmenler Günü Yemeği" ne yazık ki? Geçtiğimiz hafta okullar aranıyor! Yemeğe geleceklerin isimleri isteniyor. İsimlerini yazdıran tüm öğretmenler 24 Kasım gecesi yapılacak diye beklediği yemeğe hazırlanıyor. 
Her şey buraya kadar tamam. Tamam, tamam olmasına da, Pazartesi günü ne hikmetse yine belediye tarafından okullara bilgi veriliyor ve " Yemek iptal" deniliyor. 
Ben size olayı aynen şöyle aktarayım; 
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne talimat verir. Talimat ki kesin " Bir çalışma yapın bakalım, yemek yapmaya kalksak kaç kişi katılır" diyor. Ama bizim Kültür Müdürlüğü konuyu " Kesin bu yemek olur" deyip okullara " Yemeğe geleceklerin isimlerini bize bildirin" diyerek kesin gibi görüp yemek olacakmış gibi hareket ediyor. 
Hal böyle olunca, ortaya çıkan yemeğe gelebilecek öğretmen ve eşlerinin sayısı bir hayli fazla çıkıyor. Çatalca'da böyle bir mekanın varlığı söz konusu değil zaten ama, çevre ilçelerde de bu sayıda davetliyi ağırlayabilecek, yemekli bir organizasyon sağlayabilecek mekan yok denecek kadar az. Hele ki düğünler hala devam ederken... 
Fakat Kültür Müdürlüğü yine yapacağını yaparak Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'yı beceriksiz ve başarısız bir görüntüye bürüdü. Oysa ki Başkanın bu işte şu kadar günahı yok.
Yemek ile ilgili ön araştırma yapın demesine rağmen, sanki yemek olacakmış gibi çalışma yapılınca, bugün öğretmenlerin neredeyse tamamına yakın bir çoğunluğu, Başkan Cem Kara'nın yemek organizasyonunu olacakken iptal etmiş gibi görüyor olayı. 
Oysaki verilen talimat, yemeğin gerçekleşememesinin sebebi, ve sonucu ortadayken, okullara da iptali ile ilgili hiç bir açıklamanın net bir şekli ile yapılmaması ortaya çok kötü bir sonuç çıkartıyor.
Benim düşünceme göre Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın bu organizasyon ile ilgili " Ön çalışma yapın" cümlesinden başka bir cümle olduğunu düşünmüyorum. 
Ama her zaman olduğu gibi, ekibin başarısızlığı yine baş olana yazıldı. 
Oysaki sorun şu ki bu yıl, geçtiğimiz yıllara nazaran, çok daha fazla öğretmenin ve geçtiğimiz yıllardan çok daha fazla katılımın olacağı sebebi ile bu yemek yapma fikrinden vazgeçildi. 
Hani iptal olabilmesi için, yerin, günün ve saatin belli olması gerekiyor zaten. 
Ama dediğim gibi, Erguvan Festivali de dahil olmak üzere Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya zarar veriyor. Ve vermeye de devam ediyor. 
He Müdür Ramazan Ilgın'ın suçu, günahı var mı? O birimin müdürü o!
Bunun yanında bir de Ufuk Akın'a sormak lazım. Bu yemek saçmalığı nedir diye... Ama açıkçası ben şahidim! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında neredeyse adam ceketi çıkartıp halıları bile kendisi dizecek hale gelmişti. 
Olsun yine de Kültür Müdürlüğünden kim sorumlu ise, kimler organizasyonlarda bu tür saçmalıklara imza atıyor ise, ona çeki düzen verilmeli.
Yoksa bugün bir çok öğretmen yemek olacağını ancak yemeğin hangi nedenle iptal olduğu konusunda tek bir fikre sahip değil. Bu anlamda da bir açıklama getirilmesi şart.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi