Kılıçdaroğlu'nun yol planı…

Sorulan sorulara eğmeden bükmeden cevap veren Kılıçdaroğlu, bir bakıma Cumhurbaşkanı olunca neler yapılabileceğinin notlarını anlattı.
* Programın başında Ülkü Ocakları eski Genel başkanı ve Akademisyen Sinan ateş cinayeti ile başlayan 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu cinayet bizim namus meselemizdir. Eşi Emine hanım ve kızlarına söz verdim. Sonuna kadar gidilecek ve katliamın perde arkası aydınlatılacaktır. Bu cinayette azmettiriciyi evinde saklayan MHP Milletvekili Olcay Klavuz’a polise neden vermediğinin amacı sorulmayacak mı?” dedi.
Devletin parasını çalanlar hesap verecek
* Yatırımların yandaş Müteahhitlere verilmesi konusuna değinen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan devlette devamlılık esastır diyor. Buna karşı çıkan yok. Bereket bu durumu kendisi anlamış. Bizim yapılan projelere itirazımız yok. Bunlar gerekliydi ve yapıldı. Biz o projenin kaça mal olduğu ve yüklenicisine fazladan ödenen paranın peşindeyiz. Bu para halkın parasıdır söz verdik devletten fazla tahsil edilen paraları alacağız” dedi.
* Emeklilere yapılan zammın uygun olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bu zam seyyanen her türlü emekliye uygulanmalıdır. Bu haksızlığa yol açmaktadır. Dul ve Yetim Aylıkları ile gazi aylıkları çok düşük seviyededir. Düzeltilmelidir” dedi.
Felaketlerde partizanlık yapılmaz
* Ülkemizin bir deprem felaketine maruz kaldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Afetzedeleri vatandaşımızdır. Onlara yardım götürülürken parti gözetilmez. Bizim belediyelerimizin yardımlarına çoğu kez engel olundu. En son Ankara Belediyesinin çadırlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görmemesi için o çadırlar kaldırıldı. Bu durum kabul edil edilebilir bir durum değildir.” dedi.
* Her türlü afet durumunda ön planda olan AFAD ve KIZILAY’ın yeniden yapılandırılarak daha güçlü hale getirileceğini ve orada görev yapanların birden fazla maaş almalarının yok edileceğini belirten 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Depremzedelerin yaralarını sarmak ve onların evlerini yapmak Anayasamıza göre devletin görevidir. Bizim zamanımızda her mağdurun yarası sarılıp evi teslim edilecek ve hiç kimseden para alınmayacak” dedi.
Demokrasilerde küskünlük olmaz
* Demokrasi gereği her aday ve parti kazanmak için her parti ve vatandaşlarla görüşüp oylarını istemeye talip olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, her parti ve yettiğince herkesle konuşup görüşmeye hazır olduğunu belirtti.
* Kadın milletvekillerinin azlığından yakınan Kılıçdaroğlu, parlamentoda, Bakanlar kurulunda, Belediye Başkanlıklarında ve meclis üyeliklerinde kadınlara gereken önemin verilmesi gerektiğini belirterek, “Kadınlarda bu konuda mücadele vermeli ve atak olmalıdır” dedi.
Tek adam değil ortak akıl yönetecek
* 6’lı masanın tek adamın dediğinin değil de aklın ve bilimin önde olduğu. Huzurlu ailelerin, gelişen ve büyüyen bir ülke inşa etmek için, 6 liderin bir araya gelerek geçmişe değil geleceğe odaklı olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Elbette ben Erdoğan gibi eleştirilmeyecek biri değilim. Eleştirilere kulak verir tedbirler alınır. Eleştirenlere kinim olmaz bilakis yararlanmaya çalışan biriyimdir” dedi.
* Pardemi yıllarında okul ve Üniversiteler kapatıldığını, deprem felaketinden sonra da yurtların kapatılarak öğrencilerin okullarından uzaklaştırıldığını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, “Bunlar bilime karşı olduğu için üniversitelilerden ve gençlerimizden korkuyorlar. Onlar dağılsın ve birçoğu oy kullanmasını amaçlıyorlar. Benim inandığım gençlik bulundukları yerin Nüfus Müdürlüklerine giden ve seçmen kütüğüne kendini yazdırır ve ülkemizin geleceğini etkileyecek oyunu kullanır” dedi.
Ülkenin geleceği Çankaya da planlanacak
* Cumhurbaşkanı olunca ülkenin Çankaya’dan yönetileceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Liderlerin dışında Belediye Başkanlarının da Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev verilmesi durumunda hem büyükşehirler ve diğer tüm belediyelerin işlerinin daha çabuk ve seri bir hal alarak sonuca çabuk gidilecektir” diyerek. Şimdiki sarayın tüm varlıkları ile bir üniversiteye verilerek veya yeniden bir üniversitenin kampüsü olabileceğini belirtti.
* Öncelikle hak ve Hukukun tesis edileceğini, buna bağlı olarak eskiden var olan devletin önemli kurumlarından Devlet Planlama Teşkilatı, Hesap Uzmanları Kurulu gibi kurumların yeniden kurulacağını ve başarılı öğrencilerle güçlendirileceğini Yüksek Seçim Kurulu ve Savcılar Hakimler Kurulunun da yeniden yapılandırılacağını belirten Kılıçdaroğlu. “Bunlar devletin geleceğinin planını yapacaklar. Bu sayede ülkemiz daha çabuk çağdaş ülkeler düzeyine çıkacak, herkes huzurlu ve mutlu olacak. Tüm bunların olması ve ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa etmemiz için Cumhurbaşkanlığını8n kazanılmasından başka Parlamento da İttifakımızın milletvekili sayısının 360’ın üzerinde olması gerektiğini halkımızın bildiğine inanıyor ve onlara güvenerek bu yola çıkıyoruz. Hepimize hayırlı olsun” dedi.
Bunlar notlarımız;
15 Mayıs’tan sonra takipçisi olup bakacağız. Unutacağımız sanılmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi