Müzisyen Onur Sener’in prensesine adalet borcumuz var

Vay efendim sen benim istek parçamı nasıl farklı tarzda söylersin ya da nasıl bilmezsin!

Bilmezsen yandın.

Çünkü şarkıyı isteyenlerin biri devletin bürokratı diğeri müfettişi öteki de Tai'de Mühendis.

Büyük ihtimalle “sen bizim kim olduğumuzu biliyor musun?” diye başlamıştır tartışma.

Çünkü liyakatsiz ve cahil insanların en sevdiği şeydi “kişiliği olmadığı için kimliğini ön plana çıkarıp güçlü olduğunu göstermeye çalışmak.”

Ve çeyrek asıra yakındır liyakatin, zekanın ve aklın bir hükmünün olmadığı bir ülke oluvermiştik.

Keza yakın bir zaman önce şahit olduğumuz sorular çalındı gerekçesi ile KPSS sınavının iptal edilmesi.

Hal böyle olunca da ister istemez bugüne kadar kaç ÖSYM ve KPSS sınavında adaletsizlik yapıldığı ve kimlerin devletin kurumlarına  haksız yede yerleştirildiğine dair kuşkularımızın olması gayet normaldi.

Buna örnek olarak KPSS den 50 puan alıp mülakatta ite kaka devletin kurumlarına zorla liyakat yüklenip memur yapılırken KPSS sınavından 80 puan alan ya da sınav birincisi olan insanların mülakatla eleniyor olmasını verebilirdik.

Sadece bu kadarla sınırlı değildi elbet.

Mesela, sahte diploma ile devletin kurumlarına üst düzey yönetici olarak atanan bürokratlarımız, Belediyeden aldıkları milyon liralık bursla yurt dışında eğitim görenlerimiz ve adı yolsuzlukla anılanların utanmadan mecliste gülümseyenlerimiz de vardı bizim.

Bu durumda Müzisyen Onur Şener’i katledenin liyakatsizlik, cahillik ve ego olduğu açıkça ortadayken benim asıl merak ettiğim bir diğer konu ise bu canileri Çalışma Bakanlığına bürokrat ve müfettiş olarak kimlerin atadığı idi.

Yaşanan bu vahim olay sonrası cesaretine, duyarlılığına, insanlığına bir kere daha hayran kaldığım yeri geldiğinde İçişleri Bakanı, yeri geldiğinde Adalet Bakanı, yeri geldiğinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve yeri geldiğinde de Kızılay Başkanı gibi çalışan Sayın Haluk Levent’e sonsuz teşekkürlerimi sunmadan geçmek istemiyorum.

Ve şuna inanıyorum ki bu ülkenin duyarlı ve güzel insanları hem katledilen Onur Şener’in davası hem de onun güzel prensesi için “Adalet Borcunu” mutlaka ödeyecektir.

Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01