Selvi Sarıtaç

Selvi Sarıtaç

O satış ofisi yeniden gündemde

3 bin metrekarelik yeşil alana inşaa edilen Akzirve Gayrimenkul’ün satış ofisi Zeytinburnu Belediye Meclisi'nde bir kez daha gündeme geldi. Konuyu gündeme İYİ Partili Meclis Üyesi Mustafa Güreler getirdi. Bildiğiniz üzere Zeytinburnu Ambarlarını toplam 245 milyon dolara satın alan Suudi Arabistanlı Al Qemam Holdingin Türkiye'deki yatırım şirketi olan Akzirve Gayrimenkul’ün satış ofisi tartışmalara neden olmuştu.

satış ofisi
 

İlgili ofis, Zeytinburnu Belediyesi’nin imar planlarında yeşil alan olarak yer alan arazi üzerine yapıldı. 31 Ocak'ta da Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın satış ofisini yasal hale getirecek plan değişikliğini “re’sen” onayladı. İBB ise bu durumu mahkemeye taşıdı. Süreci anlatan İYİ Partili Mustafa Güreler, haberi gündeme getiren gazeteye teşekkür ederek, “İYİ Parti olarak yeşil alana yapılan satış ofisini meclise taşıdık. CHP ve Yeniden Refah Partisi başta olmak üzere, diğer siyasi partiler gündemde taşıdı, halk da gündemde tutmaya da devam ediyor” dedi.

Sümer Mahallesi’nde yeşil alan ve yol yapılması için belediyeye terk edilen 4 dönüm arazi üzerine yapılan semt konağı ve caminin mahkemeye taşındığını ve aradan geçen 22 yıl sonra AYM'nin 'ihlal' kararı verdiğini hatırlatan Güreler, park yapacak yeşil alan bulmakta zorlandığını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a seslenerek, “Yeşil alana ihtiyacımız varken, Sayın Cumhurbaşkanımız yeşil alanların çoğaltılmasını isterken 3 bin metrekarelik yeşil alana satış ofis binası nasıl inşa ediliyor?” diye sordu.

Başkanlık makamına verdiği soru önergesinde de “Zeytinburnu halkının olan bu yeşil alanla ilgili nasıl bir çalışma yapmayı düşünüyorsunuz? Az olan yeşil alanımızın daha da azalması için yeşil alana inşaat yapılmasına müsaade edecek miyiz? Trafik yoğunluğunun olduğu bu bölgeye bu inşaatın yapılması bu yoğunluğu daha da arttıracaktır? Bu yoğunluğu o bölge nasıl kaldıracak? Bu yapının yapılması ile ilgili trafik yoğunluğunu azaltacak önlemler düşünülmüş müdür?” sorularına cevap istedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selvi Sarıtaç Arşivi