Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Sopa doğru ama vurulan yanlış!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve ekibini istemeyen, oy vermeyeceğini söyleyen "Başaramadı, Beceremedi" diyen kesimin, nedenlerini dinliyorum, mahalle mahalle sorunlar farklı... En önemli ve vatandaşın canına tak etmiş ilk sorun;

ELEKTRİK KESİNTİLERİ! 
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın görevleri içerisinde yer almadığı alenen ortada olan bir sıkıntı ama, vatandaş "Oy vermem" derken ilk sıkıntısı olarak bunu dile getiriyor.

İLÇE MERKEZİ TRAFİK SIKINTISI! 
Çatalca Merkezinde yaşanan en büyük sorunlardan bir tanesi de bu! İlçe merkezinde araba ile bir yerden bir yere gitmek " Deveye Hendek Atlatmak" gibi bir şey haline geldi. Vatandaş haklı tepkisini dile getiriyor. Ancak " Oy vermem" derken bu sorunu da ilk sıralarda yer alıyor. İyi de ilçede ki trafik sorunun çözümü ile ilgili İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi değil mi sorumlu olan? Vatandaş bunu bilmiyor öncelikle. İlçenin trafik koordinasyonu ilçe belediyesine değil, Büyükşehir Belediyesine ait! İlçede Kaymakam öncülüğünde yapılan toplantıda bir karar alındı. Resmiyeti olmayan bir karar ve bu karar İBB'ye iletildi. Uygulayıcı birim Büyükşehir Belediyesi. Tüm yolların güzergah ve akış şekilleri belirlenmişti oysa. İlçede trafiği büyük ölçüde rahatlatacaktı. Ancak uygulama yok. Kim uygulayacak? İBB... Peki kim sorumlu tutuluyor? Çatalca Belediyesi! 

MAHALLE ARASI YOLLAR!
Uzak mahallelerdeki vatandaşlarımız ile sohbet ediyoruz. Bİr kaç kişi " Oy vermem" diyor. Sebeplerini soruyorum. İlk sebep dedim ya elektrik kesintisi, sonrası ise " Çatalca'dan köye gelirken yolların haline bir bak" diyor. Oysaki ana arterlerin yapım, bakım ve onarımı yine İBB'ye ait! 
Tabi devam ediyor sorunları sıralamaya halk " Sen bir de gel sokak aralarını gör" Tabi kalkıp gidiyoruz denilen sokaklara! Daha bir kaç ay öncesine kadar parke taşlı, cillop gibi yollar, çamur deryasına dönmüş. Adam haklı mı? Haklı feryadında! Lakin feryadı bağırdığı dağ yanlış dağ! Çünkü kışın ortasında Doğalgaz çalışmasını Çatalca Belediyesi yapmadı. Bu çalışmayı yapan İBB'ye bağlı İGDAŞ! Çalışma bitti ama diye de devam ediyor söylemlerine! Bu yağmur çamurda sen sokağa biler çıkamazken be adam Çatalca Belediyesi nasıl yapsın diyorum! O da bana haklısın diyor. 

Ve OTOPARK! 
Çatalca'da otopark sıkıntısı var diyorlar! Ve "Oy vermem" derken bu maddeyi de sıralayanlar car. Adam haklı mı? Bak bu sefer halkı değil! Neden haklı değil! 
Açalım biraz. OTOPARK yapma görevi ne yazık ki yine Büyükşehir Belediyesinin görevleri arasında. Yeni bir bina yaptığınızda sizden iyi de bir para alıyor. Toplamda milyon TL'ler ödedi bizim ilçemizdeki müteahhitler... Ama boy boy afişleri asılan, fotoğraflarda pis pis sırıtarak " Çatalca'mıza Büyükşehir Yer Altı Otoparkı Yapacak" diye yaygara kopartanlar! Evet sizler! Bugün siz de ilçenin otopark sorunu var diyorsunuz. Bakın bence bu ilçenin otopark sorunu yok. Bence bu ilçenin otopark yerini bilmeme sorunu var. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bu ilçeye belki de yüz yılın en fazla araç alabilecek şekilde otoparkını kazandırdı. Ama kimse bunu konuşmuyor. 
Ancak hata yine Çatalca Belediyesinde. Mehmetçik Meydanı gibi, biraz zorlasak bin aracı park edebileceğimiz bir alan var. Ama bu alanın hiç bir yerde bir reklamı söz konusu dahi değil. Hata burada zaten! Eğer siz Çatalca'ya gelenlere, yahut Çatalca halkına yönlendirici tabelalar ile "Çatalca Belediyesi: Mehmetçik Meydanı Ücretsiz Otoparkı"na gider diye tarifte bulunsanız, ve emniyet hatalı park alanlarında sadece araç çekme derdine düşmeyip, park cezası uygulamasını sıklaştırsa, iddia ediyorum, bu ilçede ne trafik sorunu nede otopark sorunu kalmaz.  Lakin otopark yapma ve işletme ruhsatı verme görevi Büyükşehir Belediyesine ait! 
Yani halkın gerçekten şikayetçi olduğu konulara bakıyorum da, vatandaş gerçekten, hangi konu hangi kurumundur,hangi kurum neyden sorumludur bunu bilmiyor. 
Ama yine suçu Cem Kara ve ekibine atıyorum! Anlatamamışlar demek ki! 
Adam "Bu Belediye başkanına oy vermem, hastanenin halini görmüyor musun?" diyor ya! İşte bu noktada anlatamamışsınız beyler! Çatalca halkına anlatmak gerekiyor! anlatmadıkça, aslında eleştirilecek konuları bir kenara koyup, hiç alakasız konularda eleştirilirsiniz böyle!  Ve ben diyorum ki, Çatalca halkının bugün sorun olarak yaşadığı çoğu konudan Çatalca Belediyesi Sorumlu Değil! Aldanmayın bugün yazdığım bu yazıya! En ağır eleştiriler bende olacak yine. Ama bir gerçeği de söylemek gerekiyordu. Abalıya sopayı vuracağız ama doğru yerden vurmak lazım. Yoksa işlemediği bir suçtan ötürü idam cezası verilen mahkumdan ne farkı kalır. Doğru suçlamalar yapmak lazım yani! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi