Teğmenin dans partneri arayışı

Ergenekon davası ile alakalı yazdığım hiçbir makalemde bu zatı şahaneye yer vermek istemedim.

Çünkü onca üst rütbeli asker varken sadece bu zatı şahanenin parlatılması ve mağdur olarak gösterilmesi bana biraz garip gelmişti.

Kaldı ki “Ben yolumda yürürüm ve kendi yolumu kendim müstakilinde yürüyebilirim” söylemi bir dönem sohbet ettiği arkadaşların söylediği bir şeydi.

O zaman konuya şöyle devam edeyim.

Fetöcülerin en çok tükettiği yemeğin maklube olduğunu içimizde bilenlerimiz mutlaka vardır. Ve bugün o birilerinin geçmişte maklube tepsisine salladığı kaşığın sapı ile birilerinin güzergahı tayin ediliyor olabilirdi.

Çünkü bir insan sürekli dans partnerini değiştiriyor olması bu o kişinin birilerinin sofrasında sakillik ya da aynı sofra etrafında tepsiye kaşık sallama olasılığının yüksek olduğunu gösterir. Hele ki bir de fotoğraf verdiysen, işte o zaman kişinin rezil bir hayata düşmesi ve/veya kişinin sevk ve idare edilmesi kaçınılmaz olur.

Ve belki de...

Umarım bu zatı şahanenin maklube sofrasında çekilmiş bir fotoğrafı yoktur. Yoksa kendisiyle aynı koğuşta yatan, ya da Atatürkçü gibi görünerek birilerinin dostluğunu kazanıp sırlarını depolamış olabileceğini düşünmek dahi istemiyorum.

Ki benim asıl anlamadığım bir diğer konu ise Akp’ye geçeceği iddia edilen Sayın Teğmen hakkında ne Sayın Cumhurbaşkanı ne de eskiden partisinde milletvekilliği yaptığı CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun hiçbir açıklama yapmıyor olmalarıydı.

Bence bundan sonraki süreçte yapılması gereken tek şey konunun muhatabı olan kişi hakkında askeri lise de dahil olmak üzere harp okuluna müktesep (edinilmiş, kazanılmış) yılların kontrolünün sağlanması için meclise soru önergesi verilmesi gerekir.

Böylelikle kişinin “birincilik ve üçüncülükle” anılan yıllarında, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesine girişinde “sürpriz bir katılım var mı yok mu” bunu hep birlikte görmemiz sağlanabilirdi. çalışılan bu örnek ile “örgüte” sırt çevirmek isteyenlere bir ön uyarı olması da mümkündü.
ın sırlarını da beraberinde taşıyabileceği ve kendisine yol çizmeye ya da koordinat bulmaya kalkacaklar için Silivri bile hayal ürünü olabilir(di.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01