Uçun kuşlar uçun

Çatalca ilçe merkezinde bazı sokak lambaları yanmıyor diye dertleniyoruz. Ama Çatalca'nın eski adıyla köy bu günkü adıyla mahalle olan yerleşim bölgelerinde yanmayan sokak lambalarını geçiyorum elektriklerin kesilmediği neredeyse bir gün bile yok. Ya gece yarısı kesiliyor ya da gündüz. Planlı kesinti filan değil. Bir gün faturasını geciktiren vatandaşa gecikme bedelini yansıtan elektrik dağıtım firmaları, kesintilerinin nedenini de açıklamalı. Akalan Mahallesindeyim yazın ortasında elektrik yok. Abartısız her gün kesilen elektriklerin hangi amaçla kesildiğini halk ile paylaşın. Hizmet eşit yapılır, şehir merkezine başka mahalleye başka hizmet yapılmaz. Fatura bedelini nasıl herkesi eşit tutarak belirliyorsanız hizmetinizi de bunu baz alarak yapın.
 

Akşam sabah Akalan Mahallesi'nde elektrik kesintisine maruz kalınca ve benzer şikayetler bana ulaşınca yukarıdaki yazıyı haftasonu sosyal medya hesabım üzerinden paylaştım. Yazdığım köşe yazılarım, sosyal medya hesabımdaki paylaşımlarımda ilçeyi ilgilendiren konulara karşı her zaman duyarlı olan Çatalca Kaymakamı Sayın Erdoğan Turan Ermiş bu paylaşımıma da ilgisiz kalmayarak BEDAŞ Şefliği ile görüşmeler yaparak bilgi almış ve bu bilgiyi benim ile paylaştı. BEDAŞ Mahallelerde elektrik kesintisinin nedenini Çatalca'da kronik bir elektrik kesintisi olmadığını, hasat zamanı olması nedeni ile yemlenmek için gelen kuşların elektrik tellerine konması ile çarpılmaları sonrası geçici kesintilere neden olduğunu, aydınlatma arızalarınında muhtarlar üzerinden takip edildiği yönünde bilgi verilmiş.

Kaymakam Sayın Ermiş'e hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum. Ancak bu elektrik kesintileri, sokak aydınlatmaları ve aydınlatma direklerinde açıkta bırakılan kablolara çözüm bulunmalı. Elektrik direğine kuş mu konuyor rüzgar mı esiyor bilemiyorum. Yaşadığımız bu çağ teknolojik aletler ve internet ağlarla sarılı. Elektrik kesintileri nedeniyle arızalanan elektrikli aletlerde yaşanan sorunlar da göz önünde bulundurulmadır. Elektrik faturasını ödemeyi geciktiren vatandaşın elektriği kesilip faiziyle parası alınırken, elektrikler kesildiğinde de vatandaşın bu mağduriyeti karşılanmalıdır. Elektrik idaresinin özelleştirilmesinin ardından bu işe talip olanlar leylekleri de kuşları da hesaba katmalıydılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi