Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Ucundan accık...

Çatalca'da siyaset anlamında herkesin ağzında olan konuları ucundan azcık dile getireceğiz bugün...
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın "Yönetimde bayan ağırlıklı yenilik" cümlesine en çok kızan kişi neden Ufuk Akın? Bu soru bu aralar herkesin dilinde... Ve ne hikmetse mevcut meclis üyesi aday adaylarını kendisine rakip olarak gördüğü de yine ifadeler arasında...
Ahmet Rasim Yücel hiçbir çalışma yapmamasına rağmen, ilçe başkanı Mesut Üner ve kendisinin ağırlıkta belediye başkan adayı olarak gösterileceği iddialarını cevapsız bırakıyor. Şahsen ben de aynı fikirdeyim, herkesin dilindeki cümle ile... Adam hiç faal bir siyaset yapmıyor ama en faal isim olan İlçe Başkanı Mesut Üner'in karşısında en güçlü aday adayı olarak yorumlanıyor AK Parti'de... Bu büyük bir başarıdır ha! Kimse hafife almasın.
Ayhan Otlatıcı aday adayı olacak mı? CHP kanadında yine en fazla birbirlerine sorulan soru bu... Çünkü Muharrem İnce eğer ki Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olur ise kendisinin de Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı başvurusunda bulunabileceği konuşuluyor. 1 Aralık istifa etme tarihi devlet memurlarının. O güne kadar bekleyeceğiz sanırım, bu sorunun     yanıtı için.

Bayan aday takıntısı...
Çatalca'da 70'li yıllardan bu yana gelen ve hala konuşulan fenomen bir isim var mesela... Rahmetli Çağlayan Ege! Ve sonrasında     Gülay Atığ!
Vatandaş onların zamanında yapılanları hala konuşuyor ve "Çatalca'ya bayan belediye başkanı" takıntısı da 1990'lı yıllardan bu yana sürüp gidiyor. Çatalca'da bayan belediye başkan adayından çok, tüm belediye başkan adayları eğer ki bayan ağırlıklı meclis yada kadrolar oluşturursa zaten bu ilçeyi bayanlar yönetmiş olacak. Cem Kara yeni dönemde belediye başkanı olur ise bayan ağırlıklı bir yönetim anlayışı garantisini verdi. He tutabilir mi bu sözünü? Tartışılır. Çünkü meclis üyesi aday adayları içerisinde sadece 6 tane bayan var.
AK Parti, eğer ki doğru bir karar alır ise bana göre 1. sıraya bir bayan meclis üyesi yerleştirecektir. Eğer ki gerçekten Çatalca böyle bir anlayış içerisinde ise ki öyle görünüyor bayan ağırlıklı bir meclis sanırım bizleri bekliyor.
İYİ Parti'nin bir bayan aday üzerinde durduğu da bilinen bir gerçek artık. Peki gerçekten     böyle mi olacak?
Hep birlikte zaten göreceğiz.
Kasım Ayı başladı ve bu ay AK Parti Çatalca ve diğer ilçeleri açısından dananın kuyruğunun koptuğu ay olacak. Resmi aday adaylığı başvuruları başlayacak. Ve kimler aday adayı hepsi birer birer ortaya çıkacak.
O sebeple, bol şenlikli ve bol haberli bir Kasım ayımız hoş gelsin... Kasım'da da aşk başkadır ama he...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi