Yoksa roller mi karıştı?

Özellikle Çatalca- Gökçeali Mahallesi arasındaki ana yol üzerindeki çalışmaların en kısa zamanda tamamlanması gerektiğini dile getirdim. Bundan birkaç hafta önceyse İBB’ye alt yapı çalışmaları için teşekkür etmiş, yapılan alt yapı çalışmalarının Çatalca için çok değerli bir hizmet olduğunu yazmıştım. Bunu özellikle belirtmek istedim çünkü ne yazık ki teşekkürü gururla kabul ediyoruz fakat eleştiriye asla tahammül edemiyoruz. Sosyal medya hesabımdan paylaştığım yazılarıma hakaret içermediği sürece her türlü yorumu saygıyla karşılıyor ve yazıma olumsuz eleştiri de bulunulsa bile cevap vermemeye özen gösteriyorum. Fakat yazıma yorum yapan bir meclis üyesi olunca cevap vermek istedim.


Çatalca Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Sayın Rahşan Gündüz, yorumuna İBB’nin çalışmalarının uzun sürmesinden kendisinin de rahatsız olduğunu dile getirerek başlayıp, Çatalca merkez de yapılan Çatalca Belediyesi’nin çalışmaları nedeniyle insanların eziyet çektiklerini ve bundan kimsenin bahsetmediğini, sessiz kalındığını yazmış. Ne yazık ki meclis üyemizin yorumunda dile getirdiği sorunları çözüme ulaştıracak yetkiye sahip kişi ben değilim. Oysaki kendileri işte tamda bu sorunları tespit etmek ve sorunların çözülmesi için çaba sarf etmek üzere o koltuklarda oturuyorlar. Madem bu sorunların farkındasınız yapılan meclis toplantılarında, kendi kişisel sosyal medya hesaplarınız da paylaşabilirsiniz. Ya da İBB’nin alt yapı çalışmalarındaki aksaklıktan dolayı rahatsızsınız İBB Meclis Üyesi arkadaşlarınızla ve İBB’nin yetkili birimleriyle bu konu üzerine görüşüp, çalışmaların hızlandırılması için bir girişimde bulundunuz mu? Neyse ki yazımı okuyup, şu sıkıntıyı da görseydin bu eziyetten bahsetseydin demek yerine İBB’nin ilgili birimleriyle görüşüp, Gökçeali Yolu’nun alt yapı çalışmalarının tamamlanmış olduğu, asfaltlama çalışmalarının en geç 15- 20 gün içinde biteceği bilgisini veren aklı selim kişiler de var. Ben meclis üyelerinden şunu beklerim sorunları sorunlarla yarıştırmayı değil, konu edilen sorunun bir an önce çözülmesi adına ilgili kurumlarla görüşüp çalışmalarda bulunmalarını ve bizlerle de çözüm üzerine attıkları adımları paylaşmalarını. Benim maksadım Çatalcalı’nın alt yapı çalışmalarının uzun sürmesinden dolayı yaşadığı sıkıntıyı dile getirmekti, İBB tarafından yapılan geri bildirimle yazı amacına ulaştı ve çalışmaların yakın zamanda tamamlanacağı bilgisini edinmiş olduk.

GÖREVİNİN BİLİNCİNDE OLMAK

Sizlerle paylaşmak istediğim bir diğer konu Çatalca Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme alınan ÇATBEL’in sermayesini arttırmak için gösterilen yaklaşık beş yüz dönüm arazinin Ticaret Mahkemesi tarafından belirlenen değerinin Meclis Toplantısı’na Başkanlık eden Süheyla Topçu tarafından 351 bin TL olarak açıklaması sonrası CHP’li Meclis Üyeleri’nin değeri az bulmasından dolayı mecliste yaşananlar üzerine yorumladığım yazımın ardından Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, beni arayarak bunun bir telaffuz hatası oldu bilgisini paylaştı. Elbette hatalar olabilir buna bir diyeceğim yok ancak orada bulunan Ak Partili Meclis Üyelerinden biri çıkıpta o gün meclise başkanlık yapan Süheyla Topçu’ya bir telaffuz hatası olabilir mi diye neden uyarıda bulunmaz. Ya da meclis toplantısı öncesi yaptığınız grup toplantınız da bu konu üzerine hiç fikir alışverişinde bulunmadınız mı? Meclis toplantılarına katıldığınızda olaylar öylesine akışına mı gelişiyor? Orada görüşülen maddeleri dikkatle dinleyen bir meclis üyesi yok mudur? Bundan şunu mu anlamalıyız oyladığınız konulara evet derken neye evet dediğinizi biliyor musunuz?

Bir kişi hata yapabilir ancak diğerleri hataya katılmak için değil yapılan yanlışı düzeltmek için orada olmalı. Yapılan bir telaffuz hatası halkın gözünde başka türlü yorumlandı. Çatalca’nın değerlerine sahip çıkılmıyormuş izlenimi yarattı. Ayrıca yazımda Çatalca’nın toprakları peşkeş çekiliyor gibi bir cümle ya da bunu ima eden herhangi bir kelime bulunmuyor. Kimse Çatalca’nın topraklarını peşkeş çekemez zaten hiçbir meclis üyesinin de böyle bir niyetinin olmadığından eminim. Herkesin Çatalca’nın yararına birşeyler yapmaya çalıştığından şüphem yok. Siz bu hatadan nasıl ders çıkardınız bilmiyorum fakat bence meclis toplantılarına sadece birkaç meclis üyesi değil herkes hazırlıklı gelmeli. Orada bulunan tüm meclis üyelerinin gündeme getirilen maddelerle ilgili bilgisi ve bir fikri olmalı. Sadece koltuk doldurmak, o ay içerisindeki özel günleri kutlamak ya da laf dalaşında bulunmak için orada bulunmayın. Siz orada kendinizi değil sizlere oy vermiş binlerce Çatalcalıyı temsil ediyorsunuz. Omuzlarınızdaki sorumluluğun bilincine yakışır şekilde davranıp, görevinizi gerektiği gibi yerine getirmelisiniz. En önemli derste şu olmalıydı bence ne yazık ki bir grup olabilirsiniz fakat ekip olmayı başaramamışsınız. Çünkü ekip olmak demek arkadaşının yanlışını onaylamak ya da görmezden gelmek değil, yanlışı düzeltip doğruyla yola devam etmekle olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi