Ben Cumhurbaşkanı olsam neleri değiştirirdim?

Seçimlere bir yıl var ama muhalefet her an seçim olacakmış gibi tempolu çalışıyor.

İktidar ise son zamlardan sonra, halkın artık zil takıp oynamaya başladığını görüp sokağa çıkmaya, halkın arasına girmeye cesaret edemiyor.

Meydan siyaset yapan muhalefet için uygunken, iktidar için ise hiç de uygun değil.

Hal böyle olunca da halk yeni bir lider arayışına geçti, rahmetli Demirel in dediği gibi boş tencerenin götüremeyeceği iktidar yoktur.

Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye’mize benim düşüncem olarak söylüyorum hiç uymadı, ya da mevcut iktidar bu geniş imkânları kullanamadı kullandığı işlerde ise başarısız oldu. Son geldiğimiz manzara zengin daha zengin oldu fakir ise evrim değiştirerek biçare ve yoksul oldu.

Korona sonrası tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik ve sosyal yaşam zorluğu, ekonomisi güçlü ülkeler halkına yaptığı maddi destekler ile kolay atlatırken, biz ve bizim gibi ülkeler adeta saldım çayıra oldu ve birçok ticaret erbabı zorunlu giderlerini ödeyemeyince iflas ederek kötü gidişin, istemeden daha da hızlanmasına sebep oldu.

Böyle bunalımlı bir durum daha çok gayri meşru işleri tetikledi ve kirli bir topluma doğru maalesef çoğalarak yürüyoruz.

Namuslu ve basiretli ticaret insanları ise hiçbir suçu olmamasına rağmen ne yazık ki çalışarak batıyor.

Tüm yazılarımda siyaseti her insanın yapamayacağını böyle ulvi ve yetenek gerektiren bir işi ehil insanlarımızın yapması gerektiğini ısrarla yazılarımda belirtiyorum.

Bir siyasetçinin birçok insan tarafından tanınıyor olması, çok sevilen biri olması, partisinde çok uzun zaman görev almış olması, belirleyici bir sebep asla olmamalı.

Bir toplum da huzuru, sağlığı, refahı, belirleyen en önemli meslek ve beceri, önce siyaset daha sonrasında ise bilim gelir.

Siyaset çaresiz ve işsiz insanların uğraştığı bir alan olmamalı

Siyaset eğitimli akademik ve konularında çok tecrübeli insanların yapacağı bir iş olması sağlanmalı.

Hele ki parti liderleri daha da donanımlı olmalı, benim işim ekonomi diyen devlet başkanımızın bizleri getirdiği nokta, askeri ücret 4 bin 250 TL ekmek 4 TL mazot litresi 27 TL asansörsüz 4'üncü katta kira 7 bin TL.

Sayın Cumhurbaşkanı aiz bu tabloyla 3 ay yaşayın ben evimin önünde sizin heykelinizi dikeceğim.

Bu ülkenin kaderi değiştirilmeli neler yapılmalı mesela, ben cumhurbaşkanı olsam neleri değiştirirdim.

Dünyanın akademik anlamda aranan akademisyenlerini derhal bir üniversitemizde toplar ve Türk gençliğini burada Türkiye mizin ihtiyacı olan her anlamda akademi ehliyeti sahibi gençleri daha donanımlı eğitir ve mezun ederdim.

Öğretmenlerimizin daha yüksek puanlarla öğretmen olmalarını sağlar, kolay öğretmenliği zorlaştırır ve öğretmenlerin yaşam kalitesini daha artırırım.

Siyaset kanununu değiştirip bir akademik alan yaratır buradan mezun olmayanların siyaset yapmalarını engellerdim.

Adalet sistemine müdahale edip ahlaksız suçların, hırsızlık, cinsi sapıklık, rüşvet almak, haksız kazanç elde etmek ve yüz kızartıcı suçları işleyenler gibi vs çok uzun yıllar hapis cezası sağlar toplumu bu tip ahlaksızlardan korur temiz toplum yaratırdım.

Birçok sorunun kaynağı insan kalitesi, daha ahlaki donanımlı daha bilim esaslı insanlar yetiştirmeliyiz.

Aklınızı açık tutun

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kanun Göçer Arşivi