Ben olsam...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında

Ankara’da Gülşen’i

Hatay’da Melek Mosso’yu

Muğla’da Sezen Aksu’yu

Adana’da Atilla Taş’ı

Tekirdağ’da Sıla’yı

İzmir’de Fazıl Say’ı

Antalya’da Şevval Sam’ı

Mersin’de Athena’yı

Eskişehir’de Zülfü Livaneli’yi

Aydın’da Edip Akbayram’ı

Mersin’de Volkan Konak’ı

Ve İstanbul’da Tarkan’ı sahneye çıkarırdım.

Düşünsenize sarf ettiği iki cümleden dolayı (tasvip etmediğim) ceza evine tıkılan Gülşen’in Ankara'da da konser verdiğini.

Ya da; Atatürk’ün “şahsi meselem ”dediği; Hoşgörünün merkezi, kültür mozaiği, medeniyetler şehri Hatay Antakya’da “ahlaki" gerekçeler sebebiyle konseri iptal edilen Melek Mosso konserini.

AKP demokratikleşme sözü verdi, şans tanıdım; diyen Sezen Aksu’nun Muğla’da.

"Bir tek dosyadan 5 ayrı suçla yargılanan ve tahliyesi HSYK ve iktidar tarafından gasp edilen bir adam olarak Türk hukuk tarihine geçtim" diyen Atilla Taş’ın Adana’da.

7 Ağustos'ta İstanbul-Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' ile ilgili "Darbeye karşıyım ama bu şova katılmayacağım" dediği için hedef haline getirilen Sıla’nın “Üç Kemal’ler diyarı” Tekirdağ’da.

“Maalesef ülkemizde, ürettiği sanat eserleriyle ve sanatıyla gündeme giremeyen kimi sanatçılar; siyasî duruşları, siyasi görüşleri ve kör ideolojileri ile gündeme gelmeye çalışıyorlar” diyen Bekir Bozdağ’ın hedef aldığı Fazıl Say’ın İzmir’de.

"Başörtüsü benim için tekstil malzemesi, insan dünyaya çıplak geldi. Türkiye'de korku imparatorluğu ve mahalle baskısı var. Düşünce özgürlüğü yok" dediği için AKP’li Belediye tarafından konseri iptal edilen Şevval Sam’ın Antalya’da.

Ak Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz ekonominin kitabını yazdık" sözlerine DEVA Partisi'nin videosunu paylaşarak “korkunç manzara, dolar 10 lira” yorumu yapan Athena Gökhan’ın Mersin’de.

“Erdoğan sebep midir, sonuç mu?” diyen Zülfü Livaneli’nin Eskişehir’de.

“Şimdi ben, ilke olarak yıllardır AKP konserlerine katılmıyorum. Bu benim sanatçı özgürlüğüm” diyen Edip Akbayram’ın Topuklu Efe’nin memleketi Aydın’da.

“Trabzonspor’umuzun bir başka camiaya ait kişiye, hem de UEFA’da Trabzonspor’a karşı bir nefer gibi çalışmış şaibeli bir siyasetçiye malzeme olmasını asla kabul etmiyorum” diyen ve Trabzonspor üyeliğinden istifa eden Volkan Konak’ın Mersin’de.

Ve İstanbul’da Tarkan.

Hem böylelikle kalabalıkları toplamak için ekmek arası köfte ayran dağıtmaya, katılımcıları otobüslerle taşıyıp 200'er liralık ödüller vermeden “bu işin gönülden” de yapılabileceği birilerine anlatılabilir diye düşünüyorum.

A bu arada Tarkan’ın İzmir’de verdiği 30 Ağustos Zafer Bayramı konseri karşı adada yaşayan Yunanlıları rahatsız ediyor olması gayet normal. Lakin “İzmir’in Kurtuluşu” neden tüm Türkiye’yi bağlıyor diyen fesli Kadir’in tarih bilmez torunlarının İzmir acısını anlamış değilim.

Ve kesinlikle unutulmaması gereken bir diğer önemli husus da bizler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 99. yıl dönümünü coşkuyla kutlarken bazılarının Cumhuriyet ve Milli Bayram krizine girip bayılma ihtimali düşünülerek kolonyası ile meşhur ilimiz AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanıza bayılanları ayıltmak için kolonya siparişinin verilmesi asla unutulmamalı.

Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01