Birileri bizimle dalga geçiyor... Zenginlikte değil fakirlikte buluştuk

YENİYIL yeni umutlarla gelsin diye dualar ederken, başka ülkeleri bilmem ama benim canım ülkemde acımasız zamlarla garip gureba daha çok fakirleşti. Enflasyon canavarı 7 den 77'ye hepimizi yerden yere vurdu. Hani faiz sebep, enflasyon neticeydi? Mızrak çuvala sığmıyor; TÜİK bile yıllık enflasyonu yüzde 36 açıklıyor, gerçek enflasyon ise bunun iki katından fazla. Acilen dünyada eşi benzeri olmayan cahil ekonomi deneyinize son verin. Bakın Dostlar. Gerçek enflasyon %80'i aşmışken, asgari ücrete %50 zam yapılmışken, emekliye %25 artış vermek, açlık sınırının altında yaşamaya mahkum etmektir.
 

Neye üzüleceğimiz şaşırdık
Aralık ayında enflasyon yüzde 13,58 artarken, yıllık enflasyon yüzde 36.8 oldu. Market fiyatlarına mı üzülsem, Elektriğe, Doğalgaza, Benzine gelen zamlara mı üzülsem, Dolar’ın 13 TL olmasına mı üzülsem, Ev almanın Araba almanın imkansız olmasına mı üzülsem, Aldığım maaşın hiçbir şey alamıyor olmasına mı üzülsem! Tam anlamıyla rezalet bir hayat yaşıyoruz.
Fakat bir diğer gerçek ise biz enflasyon karşısında ezilirken TÜİK gerçekleri halının altına süpürmeye devam ediyor. ENAG'a göre %82.81 olan yıllık enflasyon oranı TÜİK'e göre %36. TÜİK gerçekleri örtmeye çalışa dursun bu ülkede nefes alıp veren herkes enflasyon gerçeğini acı şekilde yaşıyor.
 

Gözler ışıl ışıl değil mi!
Ah ah ne güzel uçuyoruz.Gözler ışıl ışıl. Velev ki TÜİK'in %36 enflasyon rakamı doğru. Emekliye niye %25 zam o halde? Alanı ekonomi olan anlatsın bir zahmet. Bakın sonuçla oyalanmayalım; hiper enflasyon belasının nedeni bizzat tek adam Erdoğandır. Faiz inecek inadı doları patlattı, fahiş dolarla yapılan ithalat herşeyin fiyatını tetikledi. Kör bir inat uğruna, Saray çevresi vurgunu vurdu, halk yoksullaştı.Bu kadar net! Bunu anlatmak lazım.
TÜİK yıllık tüketici enflasyonunu yüzde 36,08 seviyesinde ilan etti. Makyajladıkları rakamlarda bile üretici enflasyonu yüzde 80'e dayanmış. Bu daha az üretim, daha fazla hayat pahalılığı demek. İktidarın ekonomi dehası, dokunduğu her şeyi eline yüzüne bulaştırdı.Bakınız.Tüketici Enflasyonu 2002'de % 29,70 2021'de % 36,08. Üretici enflasyonundan tüketiciye görülmemiş bir tsunami geliyor. Üretici ile tüketici enflasyonu arasındaki fark 44 puan. Bu tüm zamanların rekoru. Bu gelen tsunamiye karşı, başta emekli ve dar gelirlilerimizin korunması şart. Aksi halde çok büyük bir sosyal felaket kapıda.. Yani durumda Evet yaaa AKP'den önce durum çok kötüydü; Recep Tayyip Erdoğan çok başarılı, gerçek bir ekonomist bu durumda.Yeniyış ile birlikte emekliye memura zammı kaşıkla yapıp kepçeyle alanalrın dumunu da burada özetleyelim de tarihe not düşelim. Bugün itibarıyla bunlara az oldu gibi ama Beyler asıl durum budur... Bizim paramızla bey olanlar ve tabiiki bizler...
1 Ocak 2022 itibariyle maaşlar;
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 100.750 ₺
Emekli Cumhurbaşkanı : 40.300 ₺
Emekli Başbakanlar : 30.225 ₺
Emekli Milletvekilleri : 17.413 ₺
Emekli maaşı : 2.500 ₺ .... Bu Yoksulluk da değilL, Sefalet sınırının da altıdır..
Emekliye sadece enflasyon oranında zammı yeterli görüp, asgari ücretin 4250 TL olduğu bir dönemde emeklilerin kahir ekseriyetini 2500 TL'ye mahkum ettiniz... Dünyada emeklisine en az değer veren hükümet olarak tarihe geçiyorsunuz. Yazıktır, günahtır, ayıptır...
Birde en çok kızdığım konu. Bu yağdaş yandaş yalaka kesimin az yiyin az gezin türünden sinir eden açıklamaları. İyi evimiz arabamız olmasın, az yiyelim, soğukta oturalım, ışık açmayalım, her gün yıkanmayıverelim, kadınları, çocukları korumaya çalışmayalım, yargı bağımsız ve adil olmasın, e hacım sen bizi 610 yılına ışınladın, biz gidip Hira Dağı’nda mağarada bekleyelim vahiy gelir belki?
Ekonomi battı sığının yalana
AKP iktidarı her sıkıştığında mağduru oynamayı seviyor. Yada yalana sığınmayı. Örnek mi derseniz hemen aklıma gelen "Gezi Direnişi" yalanını söylerim. Hani Kabataş'ta seks fantezilerini andıran hayali saldırganları. Neyse ki çok geçte olsa gerçek olmadığı anlaşıldı. Geçtik onu şimdi bu ekonomik krizde sarılan yalana bakalım. Yalanın adı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; ülkede 150 PKK'lı kaldı diyerek İçişleri Bakanlığın'nın açıklama yaptığı ülkede, İçişleri Bakanının İBB'de 557 PKK'lı vs örgüt üyesi terörist var açıklaması. Şimdi varsa eğer orada terörist; açıklayıp onları kaçırana kadar Bakanlığın görevi suçluyu yakalamak değilmi ? Niye reklam ilan veriliyor. Kime mesaj veriliyor. Bakın bu AKP tiyatrosunda gözlerinizi yanıltan sizi açlıktan yokluktan enflasyondan uzaklaştırmak isteyen tablo aynen şöyledir;
DİKKAT Bu bir Yalan rüzgarıdır
- Elektriğe yüzde 127 zam geldi.
“Ama gassalın istihbarat fişi varmış.”
- Halk Ekmek’te kuyruklar biner biner…
- “Sekreterin görümcesi dağdaymış.”
- Bir haftada 100 kişi sahte rakıdan öldü.
“Parkta ot yolanlar Kandil’den gelmiş!”
- Mutfakta yangın var.
“İmamoğlu yakmıştır!”
 

Gördünüz mü yalan rüzgalarını.. Gelelim gerçeklere dostlar;
32'li Selpak tuvalet kağıdı: 3 Ocak 2021 : 32,90 ₺ iken 3 Ocak 2022: 131,50 ₺. Yıllık zam oranı : %299,70... TÜİK, Yılık enflasyon : %36,08.. GERÇEKLER BU KADAR YALINDIR İŞTE...
AKP sebep HiperEnflasyon sonuçtur
TÜİK, merakla beklenen aralık ayı enflasyonunu yüzde 36,08 olarak açıkladı.Oran,19 yılın en yükseği oldu.Aylık bazda oran yüzde 13,58 oldu.Önemli değil,çıktığı gibi iner değil mi? Aklımızla alay etmeye artık gücünüz yetmiyor. Memleketi 30 yıl geriye götürdünüz. Hiç mi utanmanız yok? Ancak. Anlaşıldı, yok yok.
AKP : Sebep - Hiperenflasyon :Sonuçtur. Bakın bu saatten sonra müdahale bekleyenlere söyleyim . Bundan sonra dolara ne kadar müdahale olursa, dalga boyu o kadar artar.AKP iktidarı vergileri yüksek şekilde güncellerken emekliye memura çalışana çam sakızı çoban armağanı bir zammı bie çok gördü. Tabi kasası boşalmış bir ülkede farklı beklentide olmamak gerekir değil mi Dostlar. AKP dediğini yapıyor! “BÜYÜK düşün, Türkiye” demişti. anımsadınız değil mi? Evet Türk lirası %100 değer kaybetti. Enflasyon %80’i geçti. Zamlar %130’a erişti.Yoksul dah yoksul zengin daha zengin oldu.
Yapılan komik zamlar daha ilan edildiğinde enflasyona kurban gitti. Hatta Erdoğan'ın açıktan bin lira seyyanen zamla 2500 lira yaptığı emekli aylığı alay konusu bile oldu. Sosyal medyada emekliler için "Artık Avrupa’yı gezer, bol bol alışveriş yaparlar" denildi. Avrupa, Çin ve Kore gibi ülkelerde insanların emekli olduktan sonra başta Türkiye olmak üzere dünyayı gezmelerine dikkat çekilerek, “Offf artık emeklilerimiz 2500 TL ile batmış olan Avrupa’da istediği yeri bolluk içinde gezip, görebilir ve hatta bol bol alışveriş yapabilir” eleştirisinde bulunuldu.
 

Zam kimseye yar olmadı
Bakın dostlar yapılan bu ekstra zam haksızdır aslında hukuksuzdur da. Bir kişi yıllarca en yüksekten prim ödemiş %25 zam alıyor,başka biri en düşükten prim ödemiş %90 zam alıyor, maaşları neredeyse eşitleniyor. Bu AKP iktidarı emekliler arasında bile ayrım yapıp adaletsizliğe imza attı. Aslında kokusu yeni çıkmaya başladı bu bin lira seyannen brüt zam hiçbir zaman emekliye 2500 lirayı da göstermeyecek.
 

Verdiğiniz lütuf değil bizim emeğimizdir
Birde dostlar ; iktidar sahipleri yalanlarına her gün bir yenisini eklemeyi 19 yıldır hala iyi beceriyorlar. Hiçbir Emeklimiz 2.500 TL'nin Altında Maaş Almayacakmış! diyorlar. Yahu Siz Gelmeden Önce, en düşük Emekli Maaşı, Asgari ücretin üzerindeydi! Ya Şimdi; Asgari Ücret 4.253 TL. En Düşük Emekli Maaşı 2.500 TL. Bakın millet aç, mutfakta tencerelerde et yerine dert kaynıyor. Açlık sefalet aldı başını gidiyor. Ve Aralık 2021 verilerine göre 4.013TL olan açlık sınırına rağmen en düşük emekli ücreti büyük bir lütufmuş gibi 2.500TL olarak açıklandı..
 

Amaç herkesi fakirleştirmek
Sakın yanlış anlaşılmasın. Zam olmasın demiyorum ama, 1500 TL en düşük emekli maaşı alan birinin maaşı 2500 TL'ye çıkarılınca % 66 oranında zam olmuş olur.Peki diğer emeklilere neden %25? Yüksek prim ödeyip emekli olanların suçu ne? En düşük emekli zammı, asgari ücret tutarında olsun taleblerine kulaklar tıkandı. Bu iktidarın bu adamların politikaları yıllardır aynı. Hak hukuk gözetmeden herkesi fakirlikte eşitlemek. Beyler.Emekliye aç kalın dediler. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Asgari ücrete %50 Memura %30,5 Düşük maaşlı emeklilere 2500 TL . Geri kalan emeklilere de sahte hesaplanan enflasyon oranı kadar zam artışı. O emekliler Papua Yeni Gine vatandaşı. Öylemi? Bunun 2023 de seçim de bir bedeli olacaktır.
 

TÜİK'in pembe masalı da bitti artık !
Bakın.Ufaltılmış, gizlenmiş tüm rakamlara rağmen. Aralık 2021 TÜFE oranı 2021 yılı TÜFE'nin %37.64'üne eşit. SEBEP: Hükümet yüksek TÜFE'yi yıl boyunca ÜFE içinde gizledi. Aşırı büyüyen ÜFE/TÜFE makası korunamaz hale gelince TÜFE hızlı yükseldi. SONUÇ: Ocak 2022 itibariyle ÜFE'de biriken enflasyon TÜFE'ye yansımaya devam edecek.
Emekliler isyan etti: Ölüme terk ettiler, dayanacak gücümüz yok
Aylıklarına ek zam bekleyen milyonlarca emekli hayal kırıklığına uğradı. Geçim sıkıntısından dert yanan emekliler, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından üzüntü duyduklarını ve beklentilerinin bu olmadığını söyledi. Vatandaşlar, “Ek zam yapılmaması ölüme terk etmek. Emekliler yerlerde sürünüyor” sözleriyle dert yandı.
Vatandaşlar beklenti içinde Erdoğan'ın açıklamasını dinlediklerini ancak istediklerini alamadıklarını dile getirdi. Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısından dert yanan emekliler iktidara tepki gösterdi. Aslında gerçek şudur ki ek zam yapılmaması; ölüme terk etmek, sürünmeye terk etmek, süründürmek, ne kötü şey varsa hepsi içinde. Emekli zaten geçinemiyor. Kirası, çocuğunun, torununun okulu, yokluk, pahalılık, zamlar.Geçinmek hayal oldu.
Vatandaşlar; "Hiç zam vermesinler, hiç önemli değil ki! Maaşları almadan eridi zamlar. Parayı alamadan bitti Emekliler yerlerde sürünüyor.

En düşük emekli aylığının da en az asgari ücret düzeyinde olması lazım. Bir de hükümetin emeklilere yönelik ‘öz evlat' – ‘üvey evlat' ayrımı var. Devlet dairelerinden emekli memurlar bugün 6-7 bin lira maaş alıyorlar ama piyasadan emekli olanlar 2 500 lira alıyor. Çok büyük adaletsizlik var." diyorlar
 

Kaşıkla verip kepçeyle aldılar
Emekliler şu anda zor durumda. En düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL, o para ile ne yapılabilir? Emekliye en az 2 bin 500 veriyor; elektriğe, doğalgaza zam yapıyor. Maaş zammını vermeden aldı zaten. Kepçeyle alıyor, kaşıkla dağıtıyor. Önerinin reddedilmesi de yanlış. Emeklinin de en az 4 bin 250 alması lazım. Yetmez ama yine de ufak bir yarasına merhem olur. İğneden ipliğe zam geldi. Nasıl olacak, nasıl edecek, bu insanlar nasıl geçinecek?
 

Kendi çıkarlarını düşünüyorlar
Bakın bunlar ne işçiyi ne de emekliyi düşünüyorlar. Hiç kimseyi düşünmüyorlar, kendi çıkarlarını düşünüyorlar. Gelsinler, bakalım kendileri emeklinin aldığı maaşlar geçinebilecekler mi? Akıl var mantık var. İnsan, ‘Ben bu maaşla geçinebilir miyim?' der. Geçinemezsin. Geçinebilirim derse kendi emekli maaşı alsın, geçinsin. Geçinirse ondan sonra biz de, ‘Helal olsun. Geçinilebiliyormuş bu parayla' deriz. Ek zammı veren kim? Hepsi hikaye. Zam yapacaktı, hani nerede? Emeklileri mutlu edecekti Erdoğan, ne oldu? Hiçbir şey yaptığı da yok. Kasasını dolduran gidiyor vallahi… Biz ne yapacağız? Sürünüyoruz zaten. Türkiye ileri gideceğine geri geri gitmeye başladı. Emekli öldü gitti. Millet kira veriyor, elektrik veriyor, doğal gaz veriyor, su veriyor. Öldürdüler emeklileri.”
 

Yokluk trafiği rahatlattı
İstanbul'da azalan trafiğin altından yine yokluk çıktı. İBB yetkilileri "trafikte azalma var" iddiası doğrularken . Bu durumun altında yatan nedenlerin başında akaryakıta gelen peş peşe zamlar oldu.
Zamların tek yararı !
Son zamanlarda ise trafikte bir rahatlamanın olduğu görülüyor. Sosyal medya kullanıcıları da yaptıkları paylaşımlarda, İstanbul trafiğinin azaldığını ve gidilen yol mesafesinin en az yarı yarıya kısaldığını aktaran görseller paylaştı.Benzine gelen zamlarla beraber trafik yoğunluğunun azaldığı bir sürecin yaşandığını belirten İBB yetkilileri, benzine zam geldikçe, kişisel araç kullanımında azalmaların yaşandığını aktardı.
İki hafta önce, uzak ilçe merkezleri; Tuzla, Pendik, Avcılar, Büyükçekmece gibi yerlerden şehir merkezine gelen araçlarda azalmanın olduğunu ifade eden İBB yetkilileri, son bir haftadır ise bu durumun şehir içine doğru da genişlediğini ve buralarda oturan vatandaşların da dışarı çıktıklarında araç kullanmamaya başladığını ifade etti. İBB yetkilileri, trafikteki araç sayısının azaldığının çok bariz şekilde yansıdığını ve gözle görülür şekilde netleştiğini de aktardı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Apaydın Arşivi