Esenyurt'a ihanet edenler...

Her yağmur yağdığında görüyoruz ki; Esenyurt'u sel alıyor. Dere kenarının yanı başındaki evleri sel basıyor, su taşkınları görülüyor. Vatandaş canını zor kurtarıyor, malını ise hiç kurtaramıyor.

Ortaya çıkan manzaralar sonrası ise bilindik tartışmalara maruz kalıyoruz. Cahil cühela ömrü hayatında iki kitabı eline alıp da okumamış adamlar sosyal medyada şurada burada çıkıp; “İşte CHP belediyeciliği” vs gibi söylemler kullanıyor. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın CHP'li Ekrem İmamoğlu olması, Esenyurt'un Belediye Başkanı'nın CHP'li Kemal Deniz Bozkurt olması; ortaya çıkan görüntülerin sorumluluğunu İmamoğlu ve Bozkurt'a bilahare CHP'ye mi yüklüyor?

Bugün o dere kenarında su basan evleri var eden kim veya kimler? Dere kenarında kaçak bir şekilde ev yapılmasına göz yuman; avantasının, götüreceği liraların derdine olanlar kim veya kimler? Siz bilmiyorsanız ben söyleyeyim; 15 yıl evvel Esenyurt'u yönetenler.

“Biz gidersek, Esenyurt düşerse Kaba düşer, Mekke düşer, Medine düşer...” diyenler vardı ya. Hah işte bugün Esenyurt'ta ortaya çıkan sel görüntülerinin müsebibi de bu arkadaşlar. Kimse boşuna Ekrem İmamoğlu veya Kemal Deniz Bozkurt üzerinden gazel olmasın. Vatandaş bunu yemiyor, inanmıyor. Zira gerçek gün gibi ortada...

Bakın konu ile ilgili bir kaç alıntı da paylaşayım. Esenyurt'un tanınan simalarından CHP'li İş İnsanı Ulaş Gürbüz şöyle demiş; “Esenyurt'ta bugün yaşananların sorumlusu, 15 yıl yönettiği kentte binlerce kaçak inşaat yaptıran zihniyet ve yağma düzeninin yandaşlarıdır. Her yağmurda taşan Haramidere değil, evini sel basan babanın 'ah'ı ve gözyaşları getirecek bu haramilerin sonunu...”

Yine Esenyurt siyasetinde bilinen isimlerden bir başkası Engin Doğru da şu tespitte bulunuyor; “Yağmurlu Esenyurt, sel yaşayanlar için romantik bir şehir değil. Yıllarca 'yapmayın, günah' dedik AKP'ye, dinletemedik. Rant, para hırsı ve zenginleşme merakı, bugün yine Esenyurtlu yurttaşlarımızın malına - canına kast ediyor. AKP'nin yarattığı zulümden bugüne ait bir görüntü!..”

Bütün bu manzaradan özetle şunu diyeceğim;

Vakti zamanında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul'a ihanet ettik” demişti ya; oraya ekseriyetle de “Esenyurt'a ihanet ettik” cümlesini eklemeleri gerek. Esenyurt'u bugün sele mahkum edenler de onlar çünkü...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Anıl Boduç Arşivi