Ben bilmem saray bilir

Malum Tekirdağlı olduğum için Süleymanpaşa'mızın Ak Partili Belediye Başkanı Sayın Cüneyt Yüksel’in görevden alınması ile ilgili düşüncemi merak edenlere köşe yazısı ile cevap vermek istiyorum.

Öncelikle Sayın Yüksel ile tanışmayı bırakın, aynı ortamda dahi bulunmuş biri değilim. Yanlış hatırlamıyorsam kendisi hakkında hem Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak ile girmiş olduğu polemikler hem de Süleymanpaşa Belediyesi'nde Basın ve Halkla İlişkiler bölümünde çalışan meslektaşlarım Özlem Gürakar ve Ahmet Gürakar’ın 2019 yılında (karı koca olan) bu insanları aynı anda görevden alınması için “bunun adı; insanları açlığa terk etmek” diyerek eleştirmiş ve Sayın Yüksel’e ‘inşallah o adalet bir gün size de lazım olmaz’ vurgusunda bulunmuştum.

Kesinlikle cümlelerimden Sayın Yüksel’e karşı siyasi bir düşmanlık içinde olduğum düşünülmesin. Çünkü ben görevden alınan meslektaşlarımı da tanımadan yaşadıkları haksızlığa vicdanlı bir insan olarak sessiz kalmadım. Ve bugün her ne kadar Sayın Yüksel ile siyasi görüş farklılığımız olsa da halkın oyları ile seçilmiş bir belediye başkanını “biat etmediği” için görevden alınmasını eleştiriyorum.

Şimdi gelelim asıl konumuz Sayın Yüksel’in görevden alınması ile ilgili düşünceme.
Bilindiği üzere Tekirdağ Kiraz Festivali Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen bir şenlik. Festivale davet edilen sanatçılardan biri de Melek Mosso olunca haliyle Tekirdağ Ak Parti tabanı ve seçmeni Sayın Yüksel’i sosyal medya üzerinden “Melek Mosso konserini iptal et” baskısına maruz bırakmıştı. Hatta ben de o paylaşımın altına “benim bildiğim Cüneyt Yüksel bu konseri iptal etmez” yorumunda bulunmuştum. Çünkü Sayın Yüksel ne talimatla hareket edecek ne de ipini başkalarının eline teslim edecek biri değildir. Kaldı ki asıl sorun da burada başlıyor. Yani Sayın Yüksel’in ipini ele geçiremeyen eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcanlar’ın karın ağrısı konseri iptal etmeyen Cüneyt Yüksel'di.

Anlaşılacağı üzere bizim çocuk aykırıydı. Ve bu aykırılığı yüzünden geleceğin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gösterilen Sayın Yüksel’in görevden alınması her ne kadar Melek Mosso’ya bağlanıyor olsa da bence asıl plan 3 dönem kuralına takılarak hem meclis başkanlığından hem de milletvekilliğinden mahrum bırakılan Sayın Şentop’u Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazırlamaktı.

Bu arada siz seçilmiş bir belediye başkanısınız Sayın Yüksel! Sizin görevden alınmanıza sebep “yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırmak” gibi nedenler olsa anlarız. Lakin görevden Melek Mosso ısrarınız yüzünden alınırken sizin “Esas olan Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devlete ve millete sadakatle hizmet etmek, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktır” açıklamanız yaşanan hukuksuzluğa biat ettiğiniz anlamına gelir. Oysa ki “esas olan halkın iradesidir” ve siz sizi seçen halkınızın iradesine ipotek koyanlara karşı hukuki mücadele vermek yerine “ben bilmem saray bilir” demekle yetindiniz.

Ve ne gariptir ki dün meslektaşlarım Özlem ve Ahmet için aradığım adaleti bugün sizin için de arıyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01