Bu seçim!

Erkeğin erkekle, kadının kadınla evlenip evlenmemesinin kararının verileceği seçimmiş.

Bu seçim; Ya şampanya patlatıp kutlayanların olacak ya da alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenlerin seçimi olacakmış.

Bu seçim; İşgalcilere karşı istiklal mücadelesi verecek olanların seçimiymiş.

Hayır efendim yanılıyorsunuz!

Çünkü bu seçim; Sınavda yüz alıp mülakatta elenip hakkı yenilenlerin seçimi olacak.

Bu seçim; “Bunlar tecavüzcü değil, bunlar cinsel istismar suçunu zorla işlemiş olan kişiler değil. Bunlar tamamen ailelerin ve küçüğün de rızasıyla yapılmış işler” denilerek istismara maruz kalan çocukların seçimi olacak.

Bu seçim; "Caminin içine işediler, camide bira içtiler yalanlarına (baskı ve tehditlere) rağmen boyun eğmeyen imama sahip çıkmanın seçim olacak.

Bu seçim; Gezi parkı eylemlerine katılanların eşkıya, terörist, çürük ve sürtük olmadığını göstermenin seçimi olacak.

Bu seçim; “Babanın kızını kalın elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakıp düşünerek şehvet duyması, bu tür bir haramlık oluşturmaz” diye fetva veren diyanetin içinde yuvalanmış sahte din simsarlarına cevap vermenin seçimi olacak.

Bu seçim; “Piyango bileti almak kumardır ve haramdır” diyenlerin (altılı ganyan, şans topu, sayısal loto) ile bu ülkeyi 7 gün 24 saat kumar cenneti haline getiren iktidara; insanları kumara teşvik etmenin de suç olduğunu korkmadan söyleyebilecek gerçek din adamlarının görev yapmasının sağlanacağı seçim olacak.

Bu seçim; Soma'da 301 maden işçisinin öldüğü kazada eylem yapan maden işçisini yerde tekmeleyen ve "Ayağım incindi" diyerek rapor alanların, maden işçisinin ayaklarına kapanarak özür diletileceği seçim olacak.

Bu seçim; Kuran-ı Kerim ayeti Bakara suresiyle makara geçenlerin müslümanlığının sorgulanmasının seçimi olacak.

Bu seçim; Maden ocaklarında, sel ve depremlerde ölen insanlarımız için “bu işin fıtratında bu var.” denilerek asıl suçlunun Yüce Allah olmadığının öğretileceği seçim olacak.

Bu seçim; etek giydiği için tekmelenen, samuray kılıcı ile sokak ortasında 28 yaşında öldürülen mimar Başak Cengiz ve tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Arslan ve katledilen yüzlerce kadının hakkının aranacağı seçim olacak.

Bu seçim; Millet ittifakının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Sayın İmamoğlu’nun Erzurum’da miting yapmasına izin vermeyen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin (pardon) Ak Parti Hükümetinin Valisi ve Emniyet müdürünün ve halka taş atan yobaz din hokkabazlarına en ufak bir müdahalede bulunmayıp, gelen taşla ağzı burnu kan içinde kalan çocuğu koruyamayan emniyet güçlerine hükümetin değil, halkın hizmetkarı olduklarının hatırlatılacağı seçimi olacak.

Bu seçim; Asırlardır aynı topraklarda kardeşçe yaşayan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Boşnak, Ermeni, Rum, Roman, Azeri, Yörük, Muhacır ve benim gibi Selanikli olan vatandaşlarımızın tekrar kardeşçe yaşaması için birbirine sarılacağı ve sahip çıkacağı seçim olacak.

En önemlisi de; Bu seçim, kozmik odanın talan edilmesine göz yumanlara.

Babasının malını satar gibi Ankara'yı parsel parsel satanlara.

Ergenekon ve Balyoz davaları adı altında onurlu Türk subaylarının, gazetecilerin ve akademisyenlerin cezaevine tıkılmasına göz yumanlara.

Ve daha da önemlisi; intihar eden onurlu Türk subayı Yarbay Ali Tatar’ın cenazesinin ardından “hesap vermeden nereye gidiyorsun” diyen soysuzlara hesap sorulması için can atan vatanseverlerin seçimi olacaktı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01