İşimize geldiği gibi mi?

9 yaşındaki cocuğu kadın kabul edenlerin, 17 yaşındaki adamı çocuk görmesi.
Bizler hayata 30 yaşında başlamadık. Hepimiz çocukluk evresi geçirdik. Okuduğumuz okullarda ayrı görüşe sahip arkadaşlarımızla eğitim gördük. Kimseye sen Kürtsün, Alevisin, Lazsın ya da muhacirsin demedik. Kimsenin Atatürkçülüğünü, Osmanlıcılığını sorgulamadık. Senin deden Malaya gemisiyle seyahate çıkarken benim dedem 15 yaşındaki çocuklar ve kadınlarla 7 düvele meydan okuyup Osmanlı'nın küllerinden Türkiye Cumhuriyeti devletini kurdu demedik.

Çünkü bizler iyi insan olmayı ailemizden, ahlaklı insan olmayı da liyakatli Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizden öğrenen çocuklardık.
Peki geçmiş eğitim sistemi ile günümüz eğitim sistemi arasında ne gibi bir fark vardı?

Ya da 17 yaşındaki bir imam hatip öğrencisi bu ülkenin kurucusu Atatürk’e karşı böyle bir alçaklığı nasıl yapabiliyordu?
Onu da hemen şöyle izah edeyim. 22 yıldır iktidarda olan bir partinin her yıl kendinden olan bin kişiyi öğretmen olarak atadığını düşünülürse bu; Türkiye genelinde 22 bin öğretmenin bugünün siyasal iktidarı ile aynı düşünceye sahip eğitimcilerden oluştuğu anlamına gelir.

Hal böyle olunca da sorgulanması gereken sadece 17 yaşındaki imam hatip öğrencisi değil. Ailesi, kendisine Atatürk sevgisi veremeyen öğretmenleri ve bu öğretmenlerden sorumlu olan MEB’in, her gün camiden Atatürk'e dil uzatan hocaların, bu ülkenin kurucu lideri Atatürk için en ufak bir dua edemeyen diyanet işleri başkanının, toplumu kindarlığa sürükleyen tüm öğretmen, siyasetçi ve yazarların da sorgulanması gerekir.

Çünkü bu çocuklar tarihi “keşke Yunan kazansaydı” diyen fesli Kadir’den, ‘1938'de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız'ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar’ diyen imam görünümlü papazdan ve Osmanlı'nın küllerinden koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti yaratan Gazi Mustafa Kemal Atatürk için ‘İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasa sizin için neden reddedilmesi gerekiyor?’ diyenlerden öğrendiği unutmamak gerekir.

Ve umarım 17 yaşındaki çocuk “benim bu yaptığım suç ise o zaman siz önce fesli Kadir'i neden tutuklamadınız?” diyerek davaya bakan hakim ve savcıları zor durumda bırakmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01