Siyaset hiç bu kadar yüzsüzleşmemişti

Anketlerin sonucu gerçekleşirse iktidar gidecek muhalefet iktidar olacak.
Peki, ne değişecek?
Sadece aracın sürücüsü değişecek, yani yeni şoförümüz nereye gitmek istiyorsa ve hangi yollardan gidecekse yolun sonuna gelindiğinde bizler sonucu o zaman anlayacağız.
Şuanda olduğu gibi ev alabilmek artık bir hayal, kirada oturmak çok çok zor.
Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmeden önce neler söylediğini sosyal medyada detayları ile görmek mümkün, dersin ki Hz. Ömer geliyor!
Fakir edebiyatı ile birlikte vaatler ve adaletsizlik, hukuksuzluk, adam kayırma, ihale yolsuzluklarını bitireceğini söylemedi mi? Din, iman, vatan bayrak daha mutlu bir Türk topluluğu vaatleri vererek gelmedi mi?
Şimdiki muhalefet 21 yıl sonra bundan farklı ne söylüyor?
Kaybetmek üzere olduğumuz demokratik düzeni tek adam elinden alıp çoğulcu katılım ve liyakat esaslı hak hukuk adalet üzerine tesis etmeye geliyoruz diyor.
21 yıl önce ki vaatlere çok benzer sözler… Maalesef değişen hiçbir şey yok.
Ama biz vatandaşlar maalesef bu güzel vaatlere hiçbir zaman sahip olamıyoruz. Her zaman zengin daha zengin, fakir daha fakir oluyor. Değişen hiçbir şey yok.
Peki, neden olamıyoruz, koyun gibi olduğumuzdan mı? Hakkını arayamayan, cahil olduğumuzdan mı? Sorgulamayan aciz bir insan olduğumuzdan mı? Çok dindar olduğumuzdan mı?
Bence yukarıdaki şıkların hiçbiri değil, bence asıl sebep seçilen önemli siyasilerin gerçekten o mevkiye geldikten sonra halkını unutmasıdır. (unutmayanları ve doğru siyasetçileri ayrı tutarak diyorum ki) bir yönetici kötü kalpli ve kendi çıkarları için siyaset yapar ise orada adaletten haktan ve hukuktan bahsedilemez.
Bazı insanlar çıkmış itiraflarda ve ifşalarda bulunuyor!
Bunlar daha öncesinde aynı kaptan yemek yiyenler; Sedat Peker ve Muhammet Yakut. Ortak düzenleri bozulunca çıkmışlar itiraflarda bulunarak daha öncesinde birlikte yaptıklarını, eski ve yeni bakanların siyasilerin yaptığı hırsızlıkları yolsuzlukları anlatıyorlar.
Ben şahsen bu söylenen suçlamaların büyük bir çoğunluğunun doğru olduğuna inanıyorum. Bu itirafları yapan insanlar kötü kalpli ve utanmaz siyasetçiler kadar korkak değiller. Bu nedenle sahtekârlık yapanları ifşa ediyorlar. Asıl sorun siyasetin bir getiri ve çıkar işine dönmüş olmasıdır. Bu vatanımız için ve içinde yaşayan bizler için en tehlikeli mevzudur.
Bu milletin asıl sorunu bu tarz siyasetçilerin o makamlara gelmesi ve hala görevlerinde olmasıdır. Yılan koynumuzda… Peki, çözüm nedir derseniz
Partiler kanunu değişmeli, her partili üye kendi adayını kendi seçebilmeli. Doğal delege olmalı, iki dönemden fazla seçilme kesinlikle olmamalı, toplumu gerçek anlamda koruyan, kollayan adil ve yaşadığımız çağa uygun yeni bir anayasa yazılmalı.
Çünkü içinde yaşadığımız düzen ve siyasetçiler çok yüzsüz, çok da kalleş maalesef.
Siyasileri seçerken çok vatansever, çok dindar, çok demokrat, çok liberal diye seçmeyelim tanıdığımız “liyakatli ve iyi insanları seçelim” aklınızı açık tutun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kanun Göçer Arşivi