Tarikat kuruyorum müridim olur musun?

İki ay sonra 29 Ekim’de Cumhuriyet bayramımızın 100. yılını kutlayacağız. Tam bir asır!

Cumhuriyet kurucuları yüz yıl öncesinde ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜK kendi yazdığı Nutuk’ta, Selçuklu İmparatorluğu’nun da Osmanlı İmparatorluğu’nun da yıkılıp yok olmasının en önemli sebeplerinden biri olarak tekke ve zaviyelerin olduğunu, din nedir bilmeyen, çıkar ve menfaatleri doğrultusunda anlatan, sahte şıhların, şeyhlerin ve sahte hocaların yüzünden yıkıldığını belirtir.

Kurulan Cumhuriyet’in değişmez hükümlerinden biri olan laiklik ilkesini de bu nedenle koyar ki yeni kurulan Cumhuriyet’in de başına böyle bir durum gelmesin diye.

Kimse dinini okumasın bilmesin demiyorum, çağımız bilgiye en hızlı ulaşılabilen çağ. Her istediğin bilgiye bir tık ile ulaşabilirsin.

Senin dinini öğrenebilmen için bir tekkeye bir tarikata mensup olman gerekmiyor. Eğer ki hayır gerekiyor diyorsan, o zaman içinde insani değerler ile yaşadığın bu rejiminde içine etmek üzeresin haberin olsun.

Ama bilerek ama bilmeyerek…

İçinde yaşadığımız bizlere altın tepside sunulan bu Cumhuriyet’in kıymetini bilenler ile bilmeyenler arasında çok ciddi bir problem oluşuyor.

Bu problemlerin çıkmasını isteyen bir kitle de zaten var!

Tekkelerin ve tarikatların sahipleri asla sizlerin buraları terk etmenizi istemezler.

Neden istesin ki? En lüks havuzlu villalarda yaşarken, son model pahalı araçlarla gezerken, ulaşması imkânsız paralar hesaplarındayken ve sizlerin sayesinde itibarla yaşatılırken... Bu sahte düzeni terk edip laik düzende yaşaması için salak olması lazım.

Sana zenginden 500 yıl önce cennete gireceksin diyor, yanmaz kefen satıyor, yedi yaşındaki kız çocuğuyla evlenebilirsin diyor, ölmüş eşinle ilk altı saat içinde ilişkiye girebilirsin diyor, cennette 40-50 huri diyor, kendisini mübarek biri gibi anlatıyor, Allah’la konuştum, peygamberle görüştüm diyor, seni salak yerine koyuyor sende inanıyorsun.

Laiklik işlemiyor, laiklik yok sayılıyor ve laikliğe meydan okunuyor.

Bu tercihin bedelini yine halk olarak biz ödeyeceğiz, bundan hiç şüpheniz olmasın.

İşlerim bozulursa bende bir tarikat kurmayı düşünüyorum bana da mürit olur musunuz?

Ben sizlere daha iyi bir hizmet sunarım mesela... Ben sizleri zamandan ve mekandan mefhum olan cennete zenginlerden 1000 yıl önce yollarım. Adolf Hitler’i, Cengiz Han’ı sizlere hizmetçi yaparım. Bütün canlıları sana huri gibi gösteririm, istersen kendinden başka hiçbir erkeği görmemeni sağlarım, her uzvunu nasıl istersen öyle kullanmanı sağlarım, uyurken bile hurilerle sevişmeni sağlarım, sevişmekten olur da yorulursan sana yapay organlar yaparım. Bu dünyada derbeder olmanızı, öbür dünyada ise ağa olmanızı sağlarım dersem inanır mısınız? İnanırsan bana da mürit olur musun?

Yaşadığın dünyayı güzelleştirmek, refah ve huzur içinde yaşamak, hakkı hakkaniyeti savunup adalet ile yaşamak sadece senin elinde, yani her şey senin elinde.

Aklını açık tut.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kanun Göçer Arşivi