İlk sayfa...

Küçük bir kasabada bilge yaşlı bir kadın yaşamaktaymış. Yüzündeki derin çizgileri, gözleri bakanlara sanki tüm soruların cevaplarını biliyormuş hissi verirmiş. Komşularının ondan öğüt almak istemesi dışında bilgeliğini kendine saklarmış.

***

Bir gün kasabanın çocukları yaşlı kadına bir oyun oynamaya karar verirler. Küçük çocuklardan biri bir kuş yakalayacak ve ellerinde arkasında tutarak,”yaşlı kadın,avuçlarımdaki kuş yaşıyor mu, yoksa ölü mü?”diye soracaktır. Eğer kadın kuşun canlı olduğunu söylerse, kuşu boğazlayıp öldürecek, ölü olduğunu söylerse de bu kez canlı kuşu ortaya çıkarıp kadını budala durumuna düşüreceklerdir.

Günler geçer ve bir gün kadını yolda gören çocuklar oyunlarını oynamak üzere kadının çevresini sararlar. Kadın çocuklara gülümser ve elinde kuş tutan çocuğun ona gelmesini bekler.

Çocuk sorar;”Bilge kadın söyle bakalım, elimdeki kuş yaşıyor mu, yoksa ölü mü?”

Kadın bir süre sessiz kalır ve derin bir nefes alır. Yavaşça dizlerinin üzerine çökerek, çocukla aynı boya getirir kendisini. Çocuğun gözlerinin içine gözlerini dikerek şöyle cevap verir;”Tuttuğun yaşam senin ellerinde.”

***

Yeni bir yıla saatler kala, yaşadığımız tüm olumsuz şeyleri bir kenara koyarak güzel bir hikaye ile başlamak istedim. Tuttuğumuz yaşam bizim, ve onu nasıl yaşayacağımıza bizler karar veriyoruz.

İyisi ile kötüsü ile bir yılı daha geride bırakıyoruz. Tecrübeler, deneyimler, yeni alışkanlıklar, daha farklı ve olgun düşüncelere sahip olma konusunda her geçen yıl bizi biraz daha büyütüyor elbet.

Uğurladığımız yıl kimimize göre en güzel yıllarımızdan, kimimize göre de misafirliğin kısası makbuldur düşüncesiyle bir an önce gitmesini istediğimiz bir yıl oldu.

***

Hayatımızın çekilmez hale geldiğini düşündüğümüzde yeni bir sayfa açmayı dilediğimiz vakitler olmuştur. İçinde bulunmayı istemediğimiz bir durumdan kurtulmak için, yenilenip, yeni hedefler koyarak tekrar başlamak için...

Öyle ya, hayatımızı devam ettirmeye mecbur olduğumuza göre, kırılıp küsmeyeceğiz ve yeniden çekilir hale getirmek için mücadele edeceğiz. Sonsuza kadar çekilecek acı yoktur ne de olsa.

Yeni yılın dünya üzerinde yaşayan tüm canlılar için sağlık, huzur, getirmesini diliyorum. Önümüzde tertemiz bir defter var.

İlk sayfasına ne yazmak istersiniz?

***

Sevgiyle kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi