İnsanın en rahat ettiği yer evidir…

Çatalca'da CHP, delege seçimlerine kilitlendi. İki yazımda kongre sürecini yorumlamaya çalıştım. Bu yazılarımın ardından bazı partililer daha önceki dönemlerde Ferhatpaşa ve Kaleiçi Mahallesi delege seçimlerine vurgu yaparak, bu dönem yapılacak olan aynı mahallelerin delege seçimlerinin geçmiş dönemlerde belediyeye ait kültür merkezi gibi salonlarda yapılırken şimdiki delege seçimlerinin parti binasında yapılacak olmasının sorgulanması gerektiğini, ilçe yönetiminin neden böyle bir karar aldığını anlayamadıklarını, sıcak havalarında dikkate alınması gerektiği ve bunca üyenin parti binasında sıkış tıkış oy kullanmak zorunda kalacağı gibi eleştiriler de bulundular. Bende İlçe Başkanı Mehmet Çoban'la yaptığımız telefon görüşmesinde bu konuyu kendisine ilettim. Nedenlerini sordum. Sayın Çoban; Biz partililerimizi yanlış bir yere davet etmiyoruz. Kendi parti binalarına davet ediyoruz. Orası hepimizin yeridir. İki mahalledeki üyelerimizin tamamı aynı anda oy kullanmaya gelmeyecekler. Gün içinde uzun saat aralığında oy kullanabilecekler. Hatta hava sıcaklığı da düşünüldü ve oy kullanmaya öğlenden sonra başlayacağız dedi. Mehmet Çoban, delege seçimlerinin parti binasında yapılması kararının alınması sürecini de şöyle özetledi.

Başvurumuza 1 ay sonra cevap verdiler

“Ferhatpaşa ve Kaleiçi Mahalleleri delege seçimlerinin 23 Temmuz 2023 Pazar Günü Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilmesi ile ilgili 15 Haziran 2023 tarihinde Çatalca Belediyesi’ne başvurumuzu yaptık. Başvurudan yaklaşık 1 ay sonra 11 Temmuz 2023 tarihinde talep ettiğimiz tarihte nikah işlemleri sebebiyle salonun ilçe başkanlığımıza tahsis edilemeyeceği Çatalca Belediyesi tarafından bildirildi. Bilindiği üzere kongreler takvimi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından belirlenmektedir. Kongreler takvimine göre 03 Temmuz-30 Temmuz tarihleri arasında mahalle delege seçimlerinin bitirilmesi zorunluluktur. Çatalca Belediyesi tarafından salon tahsisi yapılamayacağı bildirildikten sonra yaz mevsimi nedeniyle bütün yapılabilecek alanların dolu olması, kongreler takviminin kısıtlı olması ve 100 yıllık koca çınarımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin en kalabalık delege seçiminin kafelerde, pastanelerde yapılmasının uygun olmayacağı düşünülerek merkez mahalleler delege seçimlerinin CHP’ye oy veren 18 bin Çatalcalı’nın evi olarak kabul ettiğimiz CHP Çatalca İlçe Başkanlığımız da yapılmasına karar verildi.

Üyelerimizin en rahat ve sağlıklı bir biçimde demokratik hakkını kullanması ilçe başkanlığımızın sorumluluğu altındadır. Hiçbir sorun yaşanmadan, en rahat koşullarda üyelerimizin oylarını kullanması için bütün önlemler planlandı ve seçim günü uygulanacak. Ayrıca yaşlı ve engelli üyelerimizin de oylarını rahat bir şekilde kullanabilmeleri için engelli şartlarına uygun asansörümüzde çalışır vaziyette olacak ve asansörde görevliler bulunacak. İnsanın en rahat ettiği yer evidir… CHP’ye oy veren herkesin evi olarak kabul ettiğimiz İlçe Başkanlığımız da bütün üyelerimizin demokratik hakları olan oy kullanma haklarını en rahat bir biçimde yerine getireceklerinden hiç kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın” dedi. Elçiye zeval olmaz misali görüşmemin ayrıntılarını buradan paylaşmak istedim. Umarın kongre süreci en sağlıklı şekilde gerçekleşir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi