Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Karnın aç mı oğlum!

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara 2009 yılında aday olduğu zaman herkes "CHP'nin adayı kimmiş?" diye birbirine sorduğu zaman " Bizim Cem Hoca" derlerdi. Hatırlar mısınız o günleri? Bugün ise "CHP'nin adayı Başkan Cem Kara oldu" cümlesi revaçta!

Şimdi ben size bugün başka bir konudan bahsedeceğim. Yıl 2009... CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Cem Kara! Siyaset sahnesinde gerçekten çok acemi, ama bir o kadar da sevilen bir sima! CEM HOCA! Gittiği her yerde, kolunda eşi, benim de kimya öğretmenim Nurhan Hoca! Gece ikilere, üçlere kadar kapı kapı eşinin yanında gezen Nurhan Hoca! Ve seçimin alındığı 29 Mart 2009 gecesi kocasının yanına gelene kadar kan ter içinde kalan Nurhan Hoca! Seçim alınmış, herkes başkanı tebrik etme peşinde! "Cem Hoca" belediye başkanı olmuş...

Yıl 2014! Çatalca'nın Cem Hocası artık "Başkan Cem Kara"...  Yaz Dağlara, Yaz Duvara Başkan Cem Kara şarkıları eşliğinde tekrar adaylığı açıklanmış. Odada herkes var. Herkes sıraya girmiş, fotoğraf çekilip, sosyal ağlarda o fotoğrafı paylaşma peşinde. Ama mahalle mahalle kadın kolları ile birlikte birisi geziyor köyleri! O zamanlar hala köy gezdikleri yerler! Eşinin, CHP Belediye Başkan Adayı Cem Kara'nın broşür ve kitapçılarını dağıtıyor. Her mahallede, her bir evde belki de emeği var 2014'te alınan seçimin! Yıl 2019... Bizim Nurhan Hoca yine mahallelerde, Başkan Cem Kara'nın akşam gelip konuşma yapacağı mahallelerde kitapçık dağıtıyor, kapı kapı gezerek! 

10 yıl boyunca, ne zaman bir seçim olsa, eline alıp broşürleri , hiç bıkmadan, usanmadan, şikayetçi olmadan kapı kapı gezen bir Nurhan Hoca! 

Eşi ilk seçimlerde herkesin dilinde " Başkan Adayımız Cem Hocamız" derken, bugün "Başkan Cem Kara" diyor! Ve 10 yılda hayatının hiç bir noktasında değişen hiç bir şey olmayan insan Nurhan Hoca! 1994 yılında benim öğretmenim olan Nurhan Hoca! Bugün yine aynı Nurhan Hoca! 

Belediye Başkanı eşi olmak ona hiç bir değişiklik vermemiş kişi! 

Dün yine kendisi ile Elbasan Mahallesinde karşılaştık. İki çay içip sohbet edelim derken " Karnın aç mı oğlum" diyen ve kara şimşek dediğimiz yeşil mercimek, makarna ve yoğurdunu bizimle paylaşan Nurhan Hocamız!

Allah herkese Nurhan Hoca gibi bir eş nasip etsin! Hoca iken de, Başkan iken de değişmeyen bir eş! 

Yani "Sen çok yaşa emi Nurhan Hocam"

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi