Engin Polat ve Dilan Polat gözaltında: 350 tabanca mermisi ele geçirildi

Engin Polat ve Dilan Polat gözaltında: 350 tabanca mermisi ele geçirildi
Haklarında kara para aklama iddiasıyla gözaltına alınan Engin Polat ve Dilan Polat'In ortaklarının evinden çıkan 350 tabanca mermisi dikkat çekti.

Sahip oldukları lüks yaşamın yanı sıra milyonların önünde yaşadıkları hayatla gündemden düşmeyen ve hemen hemen her şeylerini paylaşan Engin Polat ve eşi Dilan Polat, operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı. Polat'la sağlık kontrolünden geçirildikten sonra da emniyete getirilerek sorgulanmalarına başlanmıştı. İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordu, Kırklareli ve Manisa illerinde 43 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda haklarında yakalama kararı olan aralarında Dilan ve eşi Engin Polat'ın da olduğu 30 kişiden 17'si gözaltına alındı.

350 mermi ele geçirildi

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerine devam ediliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Polat ailesi hakkında yürütülen operasyon ve çalışmalara ilişkin yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Dilan Polat'ın evinde yapılan aramalarda 80 sayfa dokümana el konuldu. Şirket ortağı Zümrüt Yerebakan'ın evinde 10 bin dolar, Zekai Tepe'nin evinde 1 adet hard disk ve 350 tabanca mermisi, Ahmet Gün'ün evinde ise 36 adet hesap dökümü 120 bin lira ile 1 adet laptop ele geçirildi.

dilan-ve-engin-polat-operasyonunda-sirket-16489856-4198-m.jpg

Mallara el konuldu

İddiaya göre, MASAK'ın yaptığı incelemede 5 şirket üzerinden sahte fatura yöntemiyle Engin Polat'a ait MİLDA gayrimenkul şirketine 200 milyon lira aktarıldı. Polis ekipleri bu konuda detaylı çalışma başlattı. Ayrıca araştırma süresince aralarında Polat ailesinden 13 kişinin de bulunduğu toplamda 41 şahsın ve 27 firmanın tüm mal varlığına tedbir konulduğu öğrenildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.