Tahammül kalmadı

Bir süre önce yazdığım yazıda alt yapı çalışmalarının Çatalca için hayatı bir önem taşıdığını, daha önce yaşanılan sel felaketinin ciddi boyutlarda olmasında alt yapı yetersizliğinin çok önemli bir faktör olduğunu anlatmış ve vatandaşların bu çalışmalar yapılırken yaşadıkları sorunlarda biraz sabırlı olmalarını, bittiğinde faydasını göreceklerinden bahsetmiştim. Ancak ha bitti ha bitecek biraz daha sabır… Fakat bir türlü bitmek bilmiyor. Bugün burası kazılıyor yarın başka bir yer kazılıyor.

Mesela yaz aylarından başlayan çalışmalardan biri olan Çatalca ve Gökçeali Mahallesi arasındaki ana arter üzerinde devam eden İSKİ’nin alt yapı çalışması nedense bir türlü tamamlanamadı. Bu yolu kullanan insanlar yaz aylarında toz topraktan, kış ayında ise çamurdan, çukurdan bıktı usandı. Yaklaşık 1 km’lik alan aylardır bitirilemedi. Bu güzergahı kullanan insanlara adeta çile çektiriliyor. Merak ediyorum da bu alt yapı çalışması İstanbul’un merkezinde bir semtte yapılıyor olsaydı bu kadar sürer miydi? Bahsettiğim yol köstebek yuvasına dönmüş durumda ve insanlar bu eziyeti aylardır çekiyorlar. Bu kadar sürede değil alt yapı çalışması baraj inşa edilir birde elektrik üretimine geçilirdi. Hatta geçtiğimiz günlerde İBB’nin gururla açıklayıp 13 ayda tamamladığı toplu konutları vatandaşlara teslim ettiğini görünce, Çatalcalı’ya düşen basit bir alt yapı ve asfaltlama çalışması için beklemek, sabretmek ve umut etmek midir diye düşündürüyor?

Alt yapı çalışmasını bitsin diye bekleniyor o bitti mi bu sefer asfaltlama çalışmasını bekle… Alt yapı çalışmaları başladığında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’na özellikle parti ayrımı yapmadıkları, eşit hizmet anlayışını benimsedikleri için teşekkür ettik. Ancak şu da var ki başlanılan çalışma bir türlü bitmiyorsa, insanlara eziyete dönüşüyorsa geç tamamlanan hizmette ne yazık ki zaman aşımından dolayı değerini kaybediyor. 2022 yılında başlayan İSKİ’nin alt yapı çalışmaları umarım 2024 yılının sonunda tamamlanmaz ve bu güzergah üzerinde çalışmalar tamamlanıncaya kadar her hangi bir kaza meydana gelmez. Yoksa bunun vebalinin altından kimse kalkamaz. Kaş yapalım derken göz çıkarmak istemiyorsanız bir an önce alt yapı çalışmalarınızı tamamlayıp asfaltlama işlerini yapmanızı tavsiye diyorum. Çünkü insanların bu eziyeti çekmeye tahammülü kalmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi