Ah Hera

Bir canla nasıl yoldaş olunur onun en güzel örneği sen ve babandın. Küfür etmen, fotoğraf çekilmek için trip atman, utanman, ağızında sosisinle oynaman… Biz seni videolardan bu kadar sevmişken babanı düşünemiyorum bile. Bir cana sahip olmanın en kötü tarafı onlara veda etmenin zorluğu. Ölümün gerçekliğini bile bile sanki onlardan hiç ayrılmayacakmış gibi yaşamak ve bunu kabullenememek. Hera ve babası birbirlerinden ayrılmamak için çok mücadele ettiler. Sonun yaklaştığını her ikisi de bile bile sımsıkı tutular ellerini ama olmadı.

En güzeli Hera da babası da bu hayatta birbirlerini buldukları için çok şanslıydı. Birlikte oynadılar, üzüldüler, mutlu oldular. Hayatı birlikte paylaştılar. Eminim ki bu dünya da ayrıldılar ama bir başka alem de tekrar buluşacaklar ve o güne kadar da birbirlerini özlemle bekleyecekler. Bende bir Golden babası olarak Hera’nın vedasına diğer yandan babasının onun yokluğuna nasıl alışacağına üzülüyorum. Belki bencilce ama oğlum Enzo’ya o gün gelipte ben nasıl veda ederim diye üzülmekten de kendimi alamıyorum. Bir patili dosta sahip olmanın nasıl bir his olduğunu bilmeyenler amma da abarttılar altı üstü bir köpek diye düşenebilirler. Onları da yadırgamıyorum. Fakat o dosta sahip olanlar bilirler ki artık hayata başka bir gözle bakmana vesile olur o küçük dostlar. Sadece kendi patili dostunuza değil tüm canlılara şefkat duyarsınız.

Yolda gördüğünüz kediyi köpeği besler, yaralı olsa yardım etmek istersiniz. Soğukta üşüyorlar mı diye düşünür onlara barınacakları bir yer yaparsınız, başını okşar sevgi gösterirsiniz. Çünkü kendi yavrunuzdan bilirsiniz ki onlar sevilmeyi çok sever. Hatta kendimden bilirim ki eminim her patili dost sahibi hep şunu geçirir içinden iyi bir para çıksa pek çok sokak hayvanına bakacak bir barınak yaparım düşüncesini. İşte böyledir bir can dostu edinmek, onunla dost olmak demek diğer tüm canlıları da sevmek ve düşünmektir. Allah’ın yarattığı herşeyi sevmek güzeldir. O nedenle hiç inanmam öyle evde hayvan beslenmez günahtır, melekler girmez hurafelerine çünkü onlar zaten bir melektir. Melekler nasıl bir meleği sevmez.

Öyle masumlardır ki bir kap mamaya ve bir başını okşanmasına sizi tüm kalpleriyle severler. Yaramazlık yaptığında kızmanıza gönül koyup size küsmez sizi asla terk etmezler. Siz ondan vazgeçmedikçe sizden asla vazgeçmezler. Bu dünyanın meleğiydin Hera başka bir dünyaya melek oldun. Senin gibi melek olmuş tüm patili dostlarla yeşilliklerde doya doya koşun oynaşın. Onlara öğret küfür etmeyi, fotoğraf çektirmek için trip atmayı ve tüm bildiklerini. Bu dünyada bıraktığınız aileleriniz sizi hiç unutmayacak ve özlemle kavuşmayı bekleyecek. Can dostları yanında olanlarsa hemen sarılın ve koca bir öpücük kondurun ıslak burunlarına çünkü hayat çok kısa… Hayvan severlerin duasıyla bitireyim yazıyı tüyü kadar ömrü olsun patili dostlarımızın…


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi