Geçmiş yiyicilerin haklarını helal etmemesi

Bugünkü siyasi iktidarı 20 yıldır başımıza kim musallat etti. Onlar!

Kim onlar? Önceliği vatan değil adamcılık ve çıkarcılık olanlar.


 

Ve yine onlar değil miydi? Bu ülkenin insanların geleceğini makarnaya, pirince, kömüre ve sadaka gibi verilen 100 liraya satan.

İyi de düne kadar ekmek elden su gölden yaşarken, dağıtılan yardımları 81 milyonun kul hakkı olduğunu görmek yerine iktidara minnet duyan sizler ekmek kuyruklarına girince mi aklınıza geldi “Oy verdim ama hakkımı helal etmiyorum” demek.


 

Biz de size hakkımızı helal etmiyorduk. Çünkü 20 yıldır 81 milyonun hakkını haram olduğunu bile bile helal gibi yediniz. Evine eli boş giden babanın çocuğunun hakkını yediniz/yedirdiniz, hak edeni değil kendinizden olan liyakatsizleri zorla liyakat sahibi yapmalarına göz yumdunuz. Ülkemin yargısını cemaate teslim edenlerin kumpaslarla silahlı kuvvetlerimizin onurlu türk subaylarını, akademisyenlerini, gazetecilerini terörist ilan etmelerine sessiz kaldınız! Şerefi, onuru, haysiyeti ayaklar altına alındığı için intihar eden Yarbay Ali Tatar için “hesap vermeden nereye gidiyorsun” diyen haysiyet ve şereften yoksunu gazetecileri alkışladınız.


 

Şimdi mi?

Şimdi döviz yükselmiş, peynirin kilosu 90 lira olmuş, bir adet domates 8 liraya alınıyormuş, ayşekadın fasülyenin kilosu 80 lira (tanesi 0.85 kuruşa) geliyormuş hiç de umurumda değildi. Çünkü dün Akp hükümetini savunanlar, reisin bir yerinin kılı olayım diyenler, ampülü ağzına sokarak bu hükümeti savunanların canının yanması gerekiyordu. Lakin benim üzüldüğüm asıl konu bugün Akp hükümetinin ekonomik beceriksizliği yüzünden 3.5 liraya satılan ekmeği alamayıp Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın 2 liraya sattığı ekmeği almak için kuyruğa giren fakir olsa da (onurunu, haysiyetini, kişiliğini) siyasete satmayarak çocuklarına helal lokma yediren gariban insanlarımızdan başkası değildi.


 

Ve bu ülkede elbette bir gün değişim olacak. Lakin o değişimin olması için öncelikle siyasetin para karşılığı elinde tuttuğu o toplumun açlığı, yokluğu iliklerine kadar hissettmesi gerekir.


 

Yanılmıyorsam bundan 1 sene önceydi “Akp’nin yıkılışı ekonomik krizle olacak” başlıklı makalemi paylaşmam. Nitekim durum bu yöne doğru gidiyor. Ama dediğim gibi hükümetin beslediği toplumun canı yanmadan, evine ekmek alamayacak duruma gelmeden bu iktidarın gitmesi asla mümkün değil. Ve Akp hükümeti yıkılırsa bu kendi beceriksizlikleri yüzünden olacak. Yani her zaman olduğu gibi muhalefetin herhangi bir katkısı yok!



 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01