Allah hepimize dolar yakacak ferahlık versin.

Öncelikle parayla satın alınamayacak tek şeyin beyin olduğu gerçeğini kabullenmek gerekir.

Eğer bunun aksi olsaydı israili protesto etmek için kolayı yere dökenimiz veya 9 liradan 18 liraya yükselen doların müsebbibi olarak Abd’yi hedef alıp halaylar eşliğinde dolar yakanlara şahit olmazdık diye düşünüyorum.

Elbette güzel ülkemde örnekler sadece bu kadarla sınırlı değildi.

Mesela; geçmiş zamanlarda 300 iş adamının 3 milyon doları bozdurması basında geniş yer bulurken o 300 iş adamının yaptığı bu protestoyu “Çanakkale ve 15 Temmuz şehitlerine vefa borcu” olarak açıklaması garip bir durumdu. Çünkü konu her ne kadar vefa borcuna dayandırılıyor olsa da sorulması gereken asıl soru bu 3 milyon doları neden krizden önce yani dolar 5.20 lira iken değil de 7.15 lira olduğunda sattınız olmalıydı. Ki daha yaptıkları bu eylemin devleti kârdan daha çok zarara uğrattığını düşünemeyen toplum aradaki 1.95 lira artışla yüzde 35 kâr ederken “Her şey vatan için, Kahrolsun Amerika” gibi bir kaç süslü vatansever ve milliyetçilik sözlerle ayıplarını örtmenin derdindeydi.

Ve ne ilginçtir ki; israili protesto etmek için yere Kola döken kesimle o aynı İsrailin kolasını (pim, b101 ve çile) gibi muhafazakar kesime ait marketlerin satıyor olmasıydı.

Belki de sırf yakacak dolarım olmadığı için dolar yakanların psikolojisini bu sebeple anlamıyor olabilirdim. Ya da parasını ödeyip aldığım kolayı yere dökmemin İsrail’e maddi destek dışında nasıl bir zarar verecektim çözmüş değilim.

Bu durum karşısında insan ister istemez çelişkiye düşüyordu. Çünkü Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Milliyetçi ve vatanını seven biri olarak ben ve çevremdeki aynı siyasi ideoloji ve aynı düşünceye sahip olan arkadaşlarım dövize ve kur korumalı mevduata ilgi duymazken etrafımda din temelli siyaset yapan partilere destek veren arkadaşlarımın hem kur korumalı mevduatta hem de dolar 30 lira olacakmış diyerek koşar adım döviz bürosuna giden arkadaşlara şahit olmak şaşkınlık verici bir durumdu.

Yüce Allah herkese gerçek vatansever ve gerçek mümin olmayı nasip etsin. Allah hepimize dolar yakacak ferahlık versin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01