Halil İbrahim sofrasında büyüyen biri o sofraya oturmaz

Sayın İnce’nin AK Partiden para aldığını ve videosu olduğunu iddia eden cemaatçilere inanarak yorum yapan bazı solcu görünümlü gazeteci ve siyasetçilerin Sayın İnce’nin istifa ettiğini açıklaması sonrası yüzlerindeki ifadeyi merak etmiyor değilim.

Ki son zamanlarda birçok gazeteci ve siyasetçi makale ve yorumlarını Twitter fenomeni “Ankara Kuşu” nun yaptığı paylaşımlara göre şekillendirirken kimse, Cemaat ve Ak Parti Sayın İnce konusunda eskisi gibi yine kol kola yürüdüğünü ve bunun Sayın İnce’nin iradesi dışında olabileceğini düşünmedi. Kaldı ki ortada dışlanmış bir Sayın İnce vardı ve dışlanmış Sayın İnce’den potansiyel bir oy bölücü yaratmak çok kolaydı. Çünkü asıl hedef Sayın İnce ile CHP’nin oylarını bölmek ve seçimi ikinci tura taşınmasını sağlamaktı.

Bu konuyla ilgili 12 Nisan 2023 tarihinde Damga Gazetesi köşemde “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ekmeğine yağı süren sadece Sayın İnce mi” başlıklı makalemde. ‘Eğer Sayın Kılıçdaroğlu Memleket Partisi Genel Başkanı Sayın İnce’yi 29 Mart 2023 tarihinde ziyaret ettiği gün elinde bir teklifle gitmiş olsaydı Sayın İnce 45 yıl emek verdiği CHP’ye sırtını dönmek yerine açılan kapıdan içeri hiç düşünmeden girerdi.’ Demiştim. Çünkü yapılacak bu hamle Sayın İnce üzerinden prim yapma derdinde olanların tekerine taş koymakla kalmayıp Cumhur İttifakının adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylıktan çekilmesini dahi mümkün hale getirebilirdi.

Nitekim sağlık sorunları nedeniyle programlarını iptal eden Memleket Partisi Genel Başkanı Sayın Muharrem İnce, bugün düzenlediği basın toplantısıyla adaylıktan çekildiğini açıklarken CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, "Eski kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bırakalım artık. Sayın İnce'yi Türkiye'nin sofrasına bekliyoruz. Buyursun lütfen gelsin" demesi ve bu daveti de rahmetli Barış Manço’nun 'Halil İbrahim Sofrası' şarkısını paylaşması umutlarımızın çok daha fazla yeşermesine sebep olurken yapılan bu davete Sayın İnce’nin kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum.

Ve bugün Sayın Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi için üzüldüğünü dile getirenlerin, devamında "Bay bay Kemal, ne ile geldi? Kasetle geldi. Şimdi de cumhurbaşkanı adaylarından birini saf dışı bıraktı" cümlesini sarf ediliyor olması Sayın İnce üzerinden ikinci tur planları yapanları 15 Mayıs sabahı güne yüzde 60 ila 66 arasında bir yenilgiyle uyanması artık kaçınılmazdı.

Şimdi geriye yapılması gereken tek şey Sayın İnce’nin Sayın Kılıçdaroğlu’nun “lütfenli, sofralı, şarkılı, sözlü davetine ‘ben Muharrem geliyorum’ demesi kalıyordu.

Bu da Ankara mitinginde aydınlık yarınlar için yapılması gereken son hamleydi ve çok da basitti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01