Kimin eli kimin cebinde...

Aslında Sayın Özel’in anlattıkları devede kulak misaliydi. Çünkü Sedat Peker’in belgelerle, mesajlarla, video kayıtlarıyla ortaya attığı iddialar sadece devenin kulağını değil “devenin tümünü” kapsıyordu. Ve Sedat Peker’in Türkiye'yi ayağa kaldıran bu açıklamalarına hukukun üstünlüğü adına yemin eden hâkim ve savcıların en ufak bir soruşturma başlatmak için parmağını dahi kıpırdatmadığına hep birlikte şahit olmuştuk. Ve bugün o aynı hâkim ve savcılardan Sayın Özel’in Bakanlık Müşaviri olarak adı geçen kişi ile ilgili yaptığı ‘Jandarma ve Emniyet'in resmi Twitter hesaplarının yanı sıra Ebabil Troll Örgütünü yöneten kişi olduğu iddiası da aynen Sedat Peker olayında olduğu gibi yine konuya muhatap olan kişilerin AKP hükümetine mensup olması dolayısıyla yargı tarafından soruşturmaya gerek dahi duyulmayacaktı.

Kaldı ki canlı yayında 81 milyonun gözünün içine baka baka delil karartılma olayı yaşanmıştı.

Yani; Sayın Özel’in ismini açıkladığı kişi ile alakalı İçişleri Bakanlığı resmi internet sayfasında Bakan Müşaviri olduğu ve bu göreve 4 Ekim 2016 yılında içişleri bakanlığı Bakan Müşaviri olarak atandığı yazarken Sayın Özel’in açıklamasından kısa bir süre sonra o aynı kişinin İçişleri Bakanlığı resmi sayfasındaki bilgileri “Üzgünüz. Aradığınız sayfaya ulaşılamıyor” uyarısıyla erişime kapatılmış ve sayfa tekrar erişime açıldığında ‘Bakan Müşaviri’ bilgisinin silinip ‘Bakan Danışmanı’ yazıldığı ve yine aynı sayfada yer alan 04 Ekim 2016’da İçişleri Bakanlığı Bakan Müşavirliği görevine atandı’ bilgisi tümüyle ortadan kaldırılmıştı.

Peki dün Sedat Peker’in bugün de Sayın Özgür Özel’in ortaya attığı iddialar için Adalet Bakanı savcılara “soruşturun” talimatı veremezken, ortaya atılan iddialar için hükümete yakın Akit Gazetesi, Sabah Gazetesi, A Haber ve TRT kurumu en ufak bir haber dahi yapmazken. Haber anlayışı sadece bu gazeteler ve televizyonlarla sınırlı olan topluma; bu ülkede adaletin olmadığını, hükümet adına çalışan 8 bin trolün milyonlarca lira tutan maaşını bizim ödediğimizi, yapılan talanı, hırsızlığı, hak edenin değil kendinden olanın devletin kurumlarına yerleştirildiğini nasıl anlatacaktık.

Umarım bize yıllardır hukuku mumla aratanlar gelecekte kendi karanlığını aydınlığa çevirmek için yakacak mumu bulabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01