Koltuklarına mı çivilenmişler?

Sevgili okurlar Çatalca 21. Erguvan Festivali hava muhalefeti nedeniyle program akışında bazı aksamalar olsa da hareketli başladı. Pandemi dolayısıyla iki yıldır yapılamayan festival bu yıl, iki yılın açığını kapatmak istenircesine hazırlanan dolu dolu bir program akışıyla Çatalca'ya renk ve hareket getirdi. Festival günleri süresince Çatalca'nın sokaklarında, caddelerinde, meydanlarında farklı etkinlikler görmek mümkün. Kaldırımda müzik yapan sokak sanatçılarının ezgileriyle kulaklarınıza hitap edilirken, Mehmetçik Meydanı'nda çocuklar için düşünülmüş aktiviteleri bulabilirsiniz.


Festival boyunca gündüz başka gece başka etkinlikler var. Festivalin ikinci gecesi Çatalcalı önce Murat Mermer konseriyle eğlendi diyemeyeceğim. Çünkü Çatalcalı düzenlenen her etkinlikte (bundan önceki belediye dönemi dahil) her festivalde Murat Mermer'i görmekten bıktı. Şunun şurası iki ay oldu olmadı Cem Kara Yaşam Vadisi'nde Murat Mermer Konseri vardı. Halk değişik sanatçılar görmek, değişik şarkılar dinlemek istiyor. İnsanlar öylesine bıkmış ki alkışlamıyor bile. Mezuniyet konseri Murat Mermer, Erguvan Festivali Murat Mermer hep Murat Mermer hep Murat Mermer artık halkın ilgisini çekmiyor. Kendisi çok iyi bir sanatçı olabilir, pek çok hayranı mutlaka severek dinliyordur. Ancak benim izlenimlerime göre Çatalca'da her etkinlikte kendisini gördüğümüz için cazibesini kaybetti. İşin özü Çatalcalı Murat Mermer'e doydu, dilerim uzun bir süre Çatalca sahnesinde kendisini ağırlamayız.


Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner festival açılış konuşmasında her zaman ki gibi samimi ve kısa konuşmasıyla halkı hiç bekletmedi ve sıkmadı. Ben Mesut Üner'in bu kısa ve samimi konuşmasını seviyorum bana yapmacıklıktan uzak ve doğal geliyor. Festivalin huzurlu, güvenli ve güzel geçmesi için pek çok önlemlerin alındığını da gözlemledim. Herkes titizlikle görevini yerine getirmeye gayret gösteriyor. Festival etkinliklerini elimden geldiğince dikkatle takip edip sizlerle iyisini de kötüsünü de paylaşacağım. Şimdi uzun zaman önce yine bir Erguvan Festivali'nde izleyip dinlediğim Haluk Levent'in sahnesinden bahsetmek istiyorum. Aynı yüksek sahne performansı, aynı halkla başarılı iletişim, muhteşem bir ses ve harika şarkılar... Haluk Levent sahneye çıktığı andan itibaren halk her şarkıya eşlik etti. Halkın enerjisi ve coşkusu son derece yüksekti. Haluk Levent'in kapanış için seçtiği İzmir Marşı ve öncesinde bu güzel vatan uğruna şehit ve gazi olanlar için söyledikleriyle Çatalca'da yaşayanların kalbine dokundu. Çatalcalılar her zamanki gibi tüm vatansever duygularla minnet ve coşkuyla hep bir ağızdan marşa eşlik etti.

Halk, Haluk Levent ile İzmir Marşı' nı coşkuyla söylerken Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve eşi, Çatalca Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Aslan ve eşi ayağa kalkıp alkışlarıyla marşa eşlik ettiler. Ancak protokolde oturan bazılarıysa bu coşkuya katılmamayı tercih ettiler. İzmir Marşı elbette ki bir İstiklal Marşı gibi saygı duruşunda söylenmesi beklenilen bir marş değil fakat sanatçı marşa başlamadan bu sahnede şarkı söylüyorsam Mehmetçiklerimize borçluyum deyip, tüm savaşlarda, operasyonlarda, 15 Temmuz Kalkışması'nda yani Türkiye'yi Türkiye yapan bütün şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımızı sunmak için marşı söylerken siz protokolde marşa katılma zahmetinde bulunmayıp, oturanlar tepkiniz kime? Tepkiniz, oturduğunuz koltukları borçlu olduğunuz şehitlere gazilere mi, yoksa marşta Yaşa Mustafa Kemal Paşa dendiği için ülkenin kurucusu Atatürk'e mi? Üzüldüm, oturanlar arasında inandığım insanlar vardı. Bu davranışı onlardan beklemezdim. Bu kişiler kimdir isimlerini tek tek açıklayacak değilim onlar kendilerini biliyor, görende gördü zaten herkes protokol denen yerde kimlerin oturduğunu gayet iyi biliyor, isimleri yazmama gerek yok. Eğer bu bir tavırsa halk tavrınızı gördü. Ve bu tavrınız pek çok kişinin tepkisine neden oldu. Ne dediler biliyor musunuz neden ayağa kalkıp eşlik etmiyorlar koltuklarına mı çivilenmişler. Ne yazık ki olmadı, halka rağmen olmuyor, bu tuhaf tepkiler binlerce insan ayakta coşkuyla tempo tutarken bu tavır Çatalca'da hoş karşılanmıyor.

Belki sizin koltuklar o kadar rahattı ki rehavete kapıldınız belki de ayağa kalkarsanız koltuğunuz altınızdan çekilir diye düşündünüz ya da marşı ayağa kalkma zahmetinde bulunmaya değer bulmadınız. Siz isteseniz de istemeseniz de eşlik etseniz de etmeseniz de ayağa kalksanız da kalkmasanız da bu marşta coşkuyla söylenmeye, Atatürk'te her zaman minnetle anılmaya, bütün şehitler de şükranla yad edilmeye devam edilecek. Varlığı Türk varlığına armağan olmuş ve Ne Mutlu Türk'üm Diyen herkese selam olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Savaş Atak Arşivi