Milli dava mı sorun mu?

Alman ekolü, disiplini derken Almanya bizde hep önemli bir noktadaydı. Ülkemizde buradan çıkan birçok yerli ve yabanncı oyuncu oynadı, teknik direktör görev yaptı. Kimi başarılı, kimi de başarısız oldu. Hamit Altıntop uzun süre dobra sözleri ve gerçekçi tespitleri ile adından söz ettirmişti. Milli takımda da görev alması eski bir oyuncu olması nedeniyle yardırganacak durum değildi. Ki asıl mesleği inşaat veya holding yönetmek olan insanlar yerine Hamit'i defalarca tercih ederim.
*
Göreve geldikten sonraki adımları merak konusuydu. Şenol Güneş sonrasında yerine gelecek ismi belirlemek ona kalmıştı ve kararını Stefan Kuntz'tan yana verdi.
*
Hoca ilk geldiğinde stajyer havası verse de önemli bir apoletle takımı devralmıştı. U21 takımı ile yaşamış olduğu şampiyonluk gelecek için umut vericiydi. Ancak bunu pratiğe dökmek kolay değildir. Hele ki kendisinin de daha önce yaşadığı ve futbol oynadığı Türkiye'de.
*
Karşılaşmalar oynandıkça her geçen gün daha da kötüye giden bir milli takım görüyoruz artık. Faroe Adaaları, San Marino klasmanındaki takımlar dahi bizi zorlayabiliyor. Bunun anlamak güç, anlatmak imkansız.
*
Oyuncularımız arasında gruplaşma söylentileri kadar ortaya atılan birçok iddia da huzursuz ediyor insanı. Hani "Bizim paramızla göreve gelenler..." diye eleştiri vardır ya siyasette... Futbolda da ay yıldızlı formayı giyene bir şey oluyor.
*
Oyuncu başı ağrıdığı için kadrodan çıkarılıyor, kulüp takımıyla maç oynuyor. Oruç konusunda yine bir dünya söylenti. Abdülkadir Ömür'e yemek verilmediği iddiası. Bunlar çok çirkin ve duymak istemediğimiz olaylar.
*
Ermenistan karşısında aldığımız galibiyete rağmen kimse tatmin olmadı. Oynanan silik ve vasat olmayan oyunla birlikte seyirciler de ekran başında uyudu kaldı. Goller sadece skor belirlemeye yardımcı oldu. Şu karşılaşmanın 2-1 ve yediğimiz onca atakla bitmemesi gerekiyor.
*
Hırvatlara tek sözüm yok. Onlar turnuvalarda rüştünü ispat etmiş ve dereceler elde etmiş bir ülke. O maça da iyi başladık ama devamını getiremedik. Dura dura, bekleye bekleye yendiler bizi. Bazen de bu gerekiyor. demek ki. Helal olsun.
*
Artık gereğinin yapılması gerekiyor.
Hoca burada dünyanın 1 numarası olsa da sevilmeyecek belli ki.
En iyisi yol yakınken kangıren olmaya yüz tutmuş parmağı kesmektir.
Umarım bundan sonrası hepimiz için iyi olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01