BOP tıkır tıkır maşallah!

Neden Batı'daki hudutlarımız değil de Doğu'daki hudutlarımız üzerine oyunlar oynanıyordu. Çünkü batıdaki sınırlarımız AB ülkelerine doğudaki sınırlarımızda BOP’un yaratıcısı ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi adı altında Büyük İsrail Devleti'nin kurulmasına açılıyordu.

Ve bunun için geçmişte iç karışıklık yaratılarak istila edilen Irak, Mısır, Sudan ve Libya gibi dün Suriye bugün de Filistin istila edilmeye çalışılıyordu. Ve eğerki Suriye istila edilseydi bugün bu koridorun son halkası olan Türkiye’nin de gelecekteki durumu Libya veya Filistin’den farklı olmayacaktı. Yani işin özeti Türkiyede BOP bataklığına çekilerek Büyük İsrail Devleti için kurban edilecektik.

Dün de aynı soruyu sordum şimdi yine soruyorum. Gerçekten ABD ve İsrail’in dediği gibi katil olan ve mazlum halkını öldüren saddam hüseyin, Kaddafi ve Beşar Esad mıydı? Yoksa bu ülkelerde iç savaş çıkarmak için Işid’e, Pyd’ye ve Pkk’ya masum insanları öldürterek sırf Beşar Esad’ı katıl göstermek için can atan emperyalist soysuzlar mıydı?

Madem Beşar Esad katildi! Madem Esad masum insanları öldürüyordu. O zaman adama Esaddan kaçan sözde masum halk nasıl oluyordu da bayram kutlamak için katil Esad’ın Suriye'sine gidebiliyor diye sormazlar mı?

Ki dün Işid, Pyd ve Pkk ile istila edemediği Suriye topraklarını bugün Suriye sınırımızdaki mayınlı arazileri sözde tarım yapılacağı bahanesiyle 44 yıllığına İsrailli bir firmaya kiralanması “namusumuz olan hududumuzda” bir hükmümüzün kalmadığının açık bir göstergesiydi. Nitekim Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolündeki sınır bölgesinden Suriye, Afganistan, Pakistan ve ortadoğunun birçok ülkesinden “savaştan kaçan masum halk” diye lanse edilmesi ve gelenlerin yüzde 90’unun erkeklerden oluşması garip bir durumdu. Çünkü ülkemizde 10 milyondan fazla mülteci vardı ve bu insanların ne amaçla ülkemize sokulduğu ve kumandasının kimde olduğunu bilmiyorduk.

Gelelim Filistin konusuna; Öncelikle Filistin, Suriye, İran gibi ülkeleri bize kardeş diye yutturmaya çalışan Arap ve Ortadoğu sevicilere bizim gerçek kardeşlerimizin Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan olduğunu hatırlatmak gerekir.

Ve bence Filistin’e üzülmek yerine geçmişte Filistin halkının aç gözlü atalarının topraklarını babalar gibi İsraillilere satmasının bedelini ödediği akıllara gelmeli. Ve bugün Filistin’in yaptığı hataların aynısını “arsamızı, tarlamızı, bağımızı bahçemizi, evimizi hatta ve hatta fabrikalarımızı satarak” bizler yapıyorduk. Ve daha fazla geç olmadan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” dediği ülkemizin bu coğrafyada varlığını sürdürebilmesi için öncelikle sınırlarımızı kapatıp ordumuzu daha güçlü duruma getirilmesi gerekir. Yoksa ülkemize savaş maduru adı altında sokulanların arasında İşid, Hamas ve Hizbullahçı zihniyete sahip milyonlarca kayıt dışı terörist gelecekte Türk halkının bıçak sırtında yaşayacağı bir ülke haline gelir.

Ve bence Filistinde yaşanan olaylar dolayısıyla meydanlarda “Türk askeri Filistin’e gitsin” çığırtkanlığı yapanlara öncelik verilmeli. Lakin geçmişte olduğu gibi “Reis bizi Afrin'e gönder” diyenler umarım yine rotayı şaşırıp Afrin yerine Sayın Akşener’in Beylerbeyi'ndeki evine gitmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01