Parayı veren biz, düdük alıp Suriyelilere çaldıran İktidar

Milyon tane Suriyeliyi ülkemize yalanla dolanla sokanların gerekçeli açıklaması "Suriyede savaş var ve Esad masum insanları acımasızca öldürüyor...!" Olmuştu.

Acaba denildiği üzere gerçekten Suriye halkını öldüren Esad mıydı?

Ya da; neden bir Ürdün, bir Libya ve bir Mısır gibi Suriye'nin de ABD ve İsrail'in sömürüsü altına sokulmaya çalışıldığı görülmüyordu.

Madem denildiği gibi Esad katildi...
O zaman Türkiye'de bulunan Suriyeliler nasıl oluyor da o zalim dedikleri Esad'ın ülkesine bayramlarda korkmadan gidebiliyordu.

Hani savaş vardı!
Hani Esad masum halkı öldürüyordu! Şimdi nasıl oluyordu da arkalarına bile bakmadan terk ettikleri ülkelerine korkmadan ellerini kollarını sallaya sallaya rahatça gidebiliyorlardı.

Demek ki... Suriye’de savaşı çıkaran da, zalim olan da, halkı katleden de Esad değilmiş. Zaten öyle olsaydı bugün Suriye'ye geçmeye kimse cesaret edemezdi.

Ki dün olduğu gibi bugün de emperyalistlere uşaklık eden "Işid ve Pyd" vardı. Ve amaç Esad'ın Kaddafi modeli halkın eline teslim ederek linç edilmesini, katledilmesini sağlamaktan başka birşey değildi.

Devamında Suriye'nin de Libya gibi sömürü altına alınmasını sağlamak kalıyordu.
Ama olmadı!
Çünkü kimsenin aklına Esad’ın ülkesini teslim almak isteyen emperyalist güçlere karşı savaş vereceği gelmedi.


Ve bu süreçte Suriyenin, Libya Esad'ın da Kaddafi modeli olması çabaları sonuç vermemiştir. Eğer ki bugün Suriye istila edilip Esad yıkılsaydı sıranın Türkiye'ye geleceğini sokaktaki çocuk bile farkındaydı ama o birileri değildi.

Bu saatten sonra Esad'ı zalim görmek yerine İsrail'in hain planlarını suya düşüren ve Türkiye'yi cenderenin içine sürüklemekten bir nebze olsun kurtaran Esad'ın Abd ve israil'in yanı sıra dünyaya karşı vermiş olduğu mücadeleyi görmek gerekir. Eğerki dün Suriye düşmüş olsaydı bugün Türkiye'nin abluka altına alınması konuşuyor olurduk.

Ki alınmaya çalışıldığı da aşikardı...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01