Sinan Oğan ne oldu da Cumhur İttifakı'na katıldı?

Sinan Oğan, Ak Parti, Bahçeli ve Hüda-par hakkında sert söylemleri sonrası neden Cumhur ittifakına geçmiş olabilirdi?

Öncelikle Sinan Oğan MHP, İYİ parti ve CHP’de aradığını yani siyaseti Milliyetçilik ve Atatürkçülük adı altında yapanlardan memnun olmadığı için 2 milyon 796 bine yakın seçmenin oyu ile 5.17 ye ulaşmıştı.
Hal böyle olunca Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakına geçerek aldığı yüzde 5.17’lik oyun yüzde 0.01’i ni dahi partili cumhurbaşkanına kazandırması mümkün değildi.

Ki asıl konuşulması gereken bir diğer konu dün görmezden gelinen Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın bugün her iki ittifakın da göz bebeği haline geliyor olmasıydı.

Peki, Sinan Oğan gerçekten yüzde 5.17 oy almış mıydı? Yoksa Ak Partili büyük düşünür Ali İhsan Yavuz’un da dediği gibi “Hiçbir şey olmasa bile yine bir şey oldu” desek yanılmış olur muyduk?

Bununla ilgili 18 Mayısta Sinan Oğan’ın her iki ittifakı seçtiği takdirde ne olacağına dair yapmış olduğum paylaşımda: Cumhur İttifakına evet derse “15 Temmuzdan bir kaç gün sonra kaleme aldığım yazımda “Arka bahçeliden ön bahçeli’ye dönüş başladı” demiş ve gelecekte Ak Partiyi Bahçeli’nin kontrol altına alacağını iddia etmiştim. Bugün Sinan Oğan’ın da cumhur ittifakına geçtiğini düşünürsek Sayın Bahçeli’nin bir taşla hem Ak Partiyi kontrol altına aldığını hem de Sinan Oğan’ı tek ayak üstünde emrine amade duruma getirdiğini görmek mümkün olacaktır.

Ve yine aynı gün eğer Sinan Oğan tercihini millet ittifakından yana kullanırsa bu defa da İP’nin Sinan Oğan ile birlikte CHP’nin kontrol altında tutulacağını yazmıştım. Lakin Ata ittifakının dağılacağını düşünmediğim için yine bir taşla hem cumhur ittifakı hem de millet ittifakı milliyetçi tabanının oyları ile kontrol edilir hale gelmişti.

Daha öncede söylediğim üzere her ne kadar MHP ve İP farklı birer siyasal oluşum gibi gözükse de sonuçta her ikisinin de siyaseti milliyetçilik üzerine kurulmuştu.

Yani MHP’nin hayatı boyunca aldığı en yüksek oyun yüzde 17.63 olduğu düşünülürse bugün aynı milliyetçilik vurgusu ve aynı siyasi ideolojiye sahip İP’nin 9.69, Ata ittifakının yüzde 5.17 ve MHP’nin de yüzde 10.07 oy alarak toplamda yüzde 24.93 oy ile yüzde 25.33 oy alan Chp’nin en yakın rakibi haline gelmişti.

Tarafıma seçim sonucu ile alakalı düşüncemin ne olduğu soruluyor. Hemen söyleyeyim. 29 Mayıs’ta güneş Çankaya Köşkünden doğar ve Sayın Kılıçdaroğlu yüzde 52.7 ya da 52.8 ile 13. Cumhurbaşkanımız olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01